Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2023

Scroll to top

Top

En kommentar

Danmarks flotteste gin fra Danmarks eget eventyrland.

Danmarks flotteste gin fra Danmarks eget eventyrland.
Hopdaddy

Danmark er et dejligt land. Men i det fjerneste hjørne af vores smukke land, gemmer sig en lille perle. Nemlig vores eget lille eventyrland, Bornholm.

Udover at rumme landets absolut flotteste natur, bedste røgerier og landets bedste drikkevand. Så gemmer Bornholm også på en lille perle af et Gin Destilleri.

WILD Botanicals – 45% 500ml


WILD Distillery ligger diskret placeret i udkanten af Aakirkeby, på den sydlige del af Bornholm. Her går ejer og Master Distiller Henrik, selv og laver magi, på sine håndbankede kobberkedler fra Tyske Müller.

Intet er overladt til tilfældighederne, og kun det absolut bedste er godt nok, når Henrik destillerer spiritus. Det betyder blandt andet at han skærer hovedet (fusel spiritus) sent og halen (tunge smags- og affaldsstoffer) tidligt.

Det giver et markant mindre udbytte, men en renere smag i sidste ende.
WILD laver en meget ren og elegant stil. Hvilket kommer til udtryk i både smag, duft og deres smukke design.

Udover at cutte hoved sent og hale tideligt. Så har Henrik heller ikke travlt. For at ende med det absolut bedste resultat i hver eneste flaske. Så får hvert destillat lov at stå til “hvile” i tre måneder, mens det smider de sidste flyvske smagsnoter. Når destillatet så er klar skal det vandes ned, til den ønskede alkoholprocent. Det er en proces der foregår langsomt, og med konstant omrøring. Selvfølgelig med den helt rigtige vandprofil.

Bornholm har ry for at have landets bedste drikkevand. Så i stedet for at bruge 100% demineraliseret vand, som mange andre gør. Så tilpasser Henrik sit vand, så det stadig har en smule af de naturlige mineraler.
Akkurat som når man “designer” vand til øl- eller kaffebrygning.

ENE – Et akronym for enebær

ENE Craft Gin – Mint – 40% 700ml

WILD producerer to serier af gin. ENE som er den primære serie og WILD som er den vilde og eksklusive serie produceret på 100% håndplukkede bornholmske enebær og slåen.

Om ENE serien skriver de selv: “ENE er ikke bare et akronym for enebær, det er en filosofi om at finde essensen af den rene og afbalancerede gin. Ved kun at bruge økologiske ingredienser er det lykkedes os at producere en serie på 8 spændende gintyper.

ENE Craft Gin – Espresso – 40% 700ml

ENE Serien består af i alt 8 forskellige gin´s. En original dry gin, en navy strength og 6 smagsgin. Blandt andet Espresso, Mint og Tomat, som jeg har smagt på her. Men også en havtorn, hamp, og slåen.
Stilen er helt ren og elegant, hele vejen igennem. Det vil sige, at alle WILD´s gin er klassiske dry gins. Så ingen sukker, ingen farve og ingen smag er tilsat efter destillering. Slåen ginnen undtaget selvfølgelig. Slåen skiller sig som den eneste ud, og holder 32% istedet for de 40% som resten af serien.
Med ENE serien får man en elegang og sofistikeret ginoplevelse. uanset hvilken variant man vælger.

Vælg den gin du finder mest interessant, miks med den anbefalede tonic. (For mit vedkommende er det stort set altid en klassisk tonic.) og pynt med den anbefalede pynt. Altså frisk mint i mint ginnen, basilikum til tomat ginnen og aspagers til hamp ginne. Altså, medmindre du har et par friske hampskud i haven. Så giv den endelig gas!

Den ærlige mening

ENE Craft Gin – Tomat – 40% 700ml

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg knus-elsker produkterne fra WILD Distillery. jeg syntes det er de mest stilrene, flotteste og bedst producerede ginprodukter i Danmark. Intet af indholdet i artiklen er sponsoreret. Vi elsker bare skarp skåret kvalitet, til en fair pris!

Hvis WILD Distillery skal have ægte dansk Konkurrence, så skal man måske kigge mod ELG Gin eller Radius Distillery. Som også begge producerer gin i absolut overlegen kvalitet. Begge to til virkelig skarpe priser.

Fra råsprit til håndsprit

ENE Økologisk Håndsprit

Vi skriver selvfølgelig 2020, så ingen artikel uden et lille Corona indspark.
WILD Distillery har selvfølgelig været nød til at sadle om, akkurat som resten af verden. Så ved HVER flaske gin man bestiller på webshoppen, får man en eksklusiv flaske ENE Håndsprit gratis med i købet.

Håndspritten er lavet på samme råsprit som resten af ENE serien. Den er også økologisk og tapet på samme flotte flaske. Om ikke andet så er det en sjov gimmick og et fedt minde, omkring den forhåbentligt snart forgangne corona-krise.

Og ja, jeg har en del flasker håndsprit stående efterhånden. Jeg spritter sku nok mere af indeni end jeg gør udenpå.

Den frække favorit

WILD Tomat G&T

Alle deres gin er af skarpeste kvalitet. Men for mig står tre produkter ud, som værende de første jeg vil smide penge efter igen. Nemlig deres ENE Navy Strength. Som egentlig bare er en 57,2% udgave af ENE Classic Dry. Som kan købes lige her.

Der efter skal man uden tvivl prøve ENE Tomat, som er min klare favorit. Server den med en cherry tomat og et skud frisk basilikum. Jeg garanterer for absolut lykke i mund!

Den sindssyge WILD serie

Som tidligere nævnt, så er WILD topserien fra WILD Distillery. Den består af to gins. En dry gin på 100% Bornholmske botanicals og en Sloe Gin på Bornholmske Slåen.

Det er meget meget svært for mig, at skulle anbefale og retfærdiggøre, at en gin skal koste mere end 500kr. Så når jeg står og skal købe en 50cl gin til 800,- Så kræver det virkelig at jeg sluger min stolthed!

WILD Botanicals Gin – 45% 500ml

Det har jeg så gjort! Så her har jeg smagt på WILD Botanicals gin.
WILD Botanicals er ikke bare en ekstra dyr dry gin. Det er det absolut fineste Bornholm kan præstere!

Der bliver årligt produceret 300 flakser WILD gin. De bornholmske enebær er håndplukkede, eller snake, af Henrik selv. Hvilket kræver svimlende 300 mandetimer, for at producere de beskedne 300 flasker gin. Her efter kommer selvfølgelig resten af urterne. Men hvorfor?

Bornholm har de perfekte forhold for at enebærene kan udvikle sig på den helt helt rigtige måde. Hvilket man virkelig kan smage her! Jeg siger ikke at 800kr. ikke er virkelig virkelig mange penge for en gin. Men det er samtidig en af de absolut bedste gin jeg nogensinde har smagt! Vi snakker fuldfed og cremet mundfylde, flot, kompleks og charmerende enebærprofil.

WILD Botanicals er en flot, elegant og super smagfuld gin. Den er klassisk og ren, men stadig med personlighed. Den har mineralske undertoner og gør sig eminent godt som den er. Det er uhyre sjældent at gin bør drikkes rent. Men her giver det mening. Den er spændende og blød hele vejen.

WILD Botanicals kan på ingen måde score andet end 6 kæmpe kæmpe score gastromænd!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

WILD Distillery, Henrik. Tusind tusind tak for jeres kunst! vi er jer evigt taknemmelige for at vise vejen for den nye nordiske stil!

WILD Distillery kan følges på instagram lige her.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Pernille

    “Mest stilrene og flotteste producerede ginprodukter i Danmark” …. minder godt nok lidt meget om et andet dansk ginprodukt i udseendet, så originalt er det i hvert fald ikke.

Smid en kommentar