Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

56 kommentarer

Undgå begynderfejlene: Det skal du huske når du køber nyt køkken

Undgå begynderfejlene: Det skal du huske når du køber nyt køkken
Gastromand

Sidste år skulle den kære Webmaster have lavet nyt køkken i sit nye hjem i 9000 Happiness, hvor jagten på det Ultimative Gastromand køkken gik ind. Webmasteren fik det lækreste køkken fra Multiform. Nu er turen kommet til Familiefaren.

Jeg kan dog ikke sætte jagten ind på at finde det Ultimative Gastromand køkken, dels fordi det jo allerede ligger i Aalborg, dels fordi jeg jo er Familiefaren på Gastromand og derfor har lidt flere restriktioner at tage hensyn til – en lettere krævende kone, 3 piger og en doven Beagle – hvor det primært er de to første punkter, som kræver kreative tanker. Dybest set vil jeg jo gerne have lov til at lave det samme som Webmasteren men den går ikke. Derfor blev udfordringen: Hvordan skaber man et Gastromandkøkken med respekt for familieliv – og økonomi? Et køkken, hvor to poler – manden og kvinden that is – skal være enige – men naturligvis med overvægt på at manden får sin vilje – og kvinden tror kun får sin vilje.

Vi kunne ikke være mere enige på Gastromand...

Vi kunne ikke være mere enige på Gastromand…

Før…

Henover de næste ca. 6 uger vil jeg arbejder på dette køkkenprojekt i samarbejde med et køkkenfirma og undervejs lave en lille guide til dig, som selv står overfor lignende projekt eller overvejer det. For hånden på hjertet, det er større og mere omfattende end man tror. Inden vi når der til, så lad os tage et kik på vores nuværende køkken.

Farvel gamle ven...

Farvel gamle ven…

Huset er fra 1988 og det samme er basis-køkkenet. Der er ganske vist kommet nyt emhætte, kogeplade, ovn og køleskab, men den smukke halvmur og resten af rummet taler vist for sig selv. Skabene er 60 cm dybe og meget upraktisk at komme ind for enden af, hjørne skabene har desværre samme udfordring – men igen, sådan lavede man et køkken for 30 år siden. Emhætten, som ganskevist er eftermonteret hænger så lavt, at du ikke kan undgå at slå hovedet når du laver mad. Generelt er køkkenet træt af dage, og synger på allersidste vers. Så selv om, at vi har haft 6 gode år sammen (vi købte huset i 2009), så er det på tide, at vores veje skilles. Farvel gamle ven!

Første spadestik...

Første spadestik…

Forberedelserne…

Nu skal der ikke gå Olsenbanden i den, men planlægning og forberedelse er essentielt. Start med at lave noget reseach hjemme omkring de forskellige køkkenfirmaer. Vælg herefter det du mener vil matche dine behov bedst. Det bliver for uoverskueligt, hvis du “lige kører omkring de nærmeste” en lørdag formiddag, for alle har dygtige sælgere og kan nemt overbevise dig om, at deres produkt er det bedste for dig – derfor vælger du dem og ikke omvendt. For vores vedkommende blev samarbejdet etableret med Invita og lidt mere specifikt butikken i Aalborg.

Invita (5)

Find et firma som forstår dig og dine behov…

Årsagen er egentlig ret simpel – firmaet er et veletableret dansk køkkenfirma, der har over 40 års erfaring. De producerer i Danmark og af høj kvalitet, der er 5 års garanti og livsvariggaranti på alle bevægelige dele. Til sidst gør de lidt mere i individuelle køkkener i forhold til nogle andre i deres prisklasse. Jeg var omkring andre firmaer, men endte med dette. Det som endeligt overbevidste mig var deres forståelse af mit behov – “Hvordan skaber man Familiefarens Gastromandkøkken, sådan at kvinden også bliver tilfreds?” ideen var de med på fra starten, og de forstod lige præcis hvor jeg gerne ville hen. Allerede på vores andet møde, var der masser af kreative indspark og ideer, som jeg faktisk slet ikke havde tænkt over – dem vender vi tilbage til, når vi kommer videre i processen.

Muligvis - men aldrig hos en Gastromand :-)

Muligvis – men aldrig hos en Gastromand :-)

Leave it to the professionals…

Nu hvor du har valgt dit firma, skal du tage stilling til hvor meget du selv ønsker at lave. Jo mindre du orker jo dyrere bliver det – men kend dine begrænsninger. Hvis du ikke er håndværker, så lad være med at begive dig ud i områder, som du ved bliver for stor en mundfuld for dig. For mit vedkommende, så holder jeg mig til – nedbrydning af køkken, fjernelse af laminat-gulv samt tapet – thats it, resten lader jeg de professionelle om. Hvis du som mig skal have lavet gulvvarme og gravet ud, er der naturligvis store penge at sparre på at grave de ca. 40 cm ned, hvor der skal isoleres efterfølgende, men det er et enormt arbejde og du skal vide hvad du laver. Du skal vide hvor de bærende vægge i huset er, hvordan er konstruktionen på taget og sidst sikre dig, at du ikke graver vandrør eller andet over.

Familiefaren fik masser af gratis workout!

Alternativt så gør du ligesom under Webmasterens ombygning – du bondefanger nogle venner til at komme forbi og hjælpe – som fx mig til ventre i billede.

3 møder skal kunne gøre det…

Du vil sikkert møde køkkenfirmaer, som tager sig god tid – masser af møder, kaffe og snik-snak. Det skal du ikke acceptere. Gør det klart fra starten, at I har 3 fysiske møder til at nå i mål, de bør fordeles således:

  1. Første møde er åbent, men det er firmaets ansvar at lede jer i den rigtige retning, mødet kan sagtens afholdes hos dig i dit hjem. Her skal du have overvejet – form, farve, materiale og gerne have et bud på en leveringsdato.
  2. Andet møde er konkret, hvor firmaet forud mødet har lavet tegning med mål i 3D. Dette møde foregår hos firmaet. Her kigger I på modeller og beslutter jer endeligt om de overordnede valg. Efter dette skal I også have en cirkapris på jeres køkken.
  3. Tredje og sidste møde er afsluttende og her indgås den endelige aftale. De sidste detaljer lukkes af og en aftale med leveringsdato og afslutning underskrives.
Ove Poulsen tegner, forklarer og forsøger i hærdigt at gøre min bedre halvdel tilfreds...

Butikschef Ove Poulsen tegner, forklarer og forsøger ihærdigt, at gøre min bedre halvdel tilfreds…

 

Hvidevarer – det vigtigste af alt…

Så kommer vi til det vigtigste, og det du som mand faktisk aller helst vil bruge tid på – hvidevarer – gadget – the shit! Jeg ved godt, at du skal have et køkken, som du kan smide det i, men for mig passer metaforeren med den “lille dreng i en slikbutik” som fod i hose. Jeg startede med at kontakte en samarbejdspartner, som Gastromand har haft gennem de sidste par år – Witt.

Mulighederne var mange...

Mulighederne var mange…

De importerer en masse virkelig lækre highend hvidevarer, som fx Liebherr, Fisher and Paykel, Sage by Heston Blumenthals (som der i øvrigt kommer separat test på), De Dietrich samt Witts eget mærke. De har showroom i Herning, og har flere gange spurgt om jeg ikke skulle kigge forbi, hvilket jeg så gjorde for en måned siden. Da jeg gik derfra og trykkede vores kontaktperson i hånden var jeg blow away, og vidste godt med mig selv, at vores budget på dette område måtte opjusteres. De har virkelig grejerne.

Quooker and Qooler…

Sidst men bestemt ikke mindst, så kommer du ikke uden om en Quooker – ikke at jeg skal diktere, men det ville jeg bestemt overveje hvis jeg var dig. Du kender uden tvivl konceptet, som på et splitsekund. Nu tænker du sikkert som min herlige svigerfar “Det lyder sgu lidt småfarligt?” og med god grund, men nej egentlig ikke, den har børnesikring, hvilket jeg naturligvis undersøgte som det første som Familiefaren. Den koster 50 øre i døgnet at have kørende og da vandet i tanken kontant er 110 grader kan intet baktiere overleve i den. For mig vedkommende bliver det “Fusion Square“, da jeg vil have kold og varmt vand samlet i én hane.

Som så lige bliver til 2 stk. alligevel, men ikke fordi jeg skal have en Quooker mere – nej jeg overvejer nemlig meget kraftigt en Qooler – jeps the future is here! Jeg troede faktisk ikke det fandtes, men så hjalp google mig lidt og det viser sig faktisk, at der i Greve ligger et ret blæret firma kaldet “Zego Tech“, som har lavet en patenteret løsning der kan alt, hvad du har brug for. De har udviklet en vandhane, som laver iskoldt vand, vand uden kalk eller vand med brus – altså evigt danskvand! Vand uden kalk vil få kaffe-nørderne til at klappe i deres små hænder, så slipper de nemlig for at skulle købe vand uden kalk til deres espresso-maskiner. Alt andet lige går jeg efter en “Square” så den matcher Quooker.

The Show Must Go On…

Som Queen så smukt synger det, for det skal det bestemt og arbejdet begynder først for alvor nu, hvor nedbrydning af køkkenet starter. Det vil ske henover de næste uger, hvor køkkenet og huset for nyt liv – stay tuned.

Har du selv været igennem udskiftning af køkkenet, og hvad er dit bedste råd? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Bodil

    Til Familiefaren – og andre :-)
    Jeg/vi er ved at se på nyt køkken, da vi skal have ombygget halvdelen af underetagen.
    Jeg får mig et stort dejligt køkken med kogeø og rigtig god plads, men det er heller ikke gratis!
    Dog går jeg meget op i at jeg også får købt en ordentlig kvalitet. Jeg er nu snart i mål, og er nu i slutfeltet endt op med tilbud fra to køkkenfirmaer. Det ene firma har en total Witt-pakke med bla. Connect 1l Induktion, Connect 4H loftemhætte samt to Witt pyrolyseovne WPO60BW, Witt WFNE 197 fryseskab, Brandt VH 1544 J opvasker og endelig LibHerr IKB 3520-20 057.
    Men mange andre firmaer snakker meget Siemens-hvidevarer. Læser man på Trustpilot får Witt ret meget hug for deres service. Er der nogen grund til det??
    Hvad er ret og vrang i dette cirkus? Jeg vil jo gerne have et køkken med hvidevarer – uden problemer og som fungerer godt!

  2. sorensan
    • Hej Sorensan – det kommer nok lidt an på hvad du går efter – Det meste af mit er fra Witt – men synes godt om overblikket Wupti har og så er de typisk godt med på prisen…

  3. Lars

    Jeg kan nu varmt anbefale et køkken fra http://www.aubo.dk
    Vi valgte at få et nyt køkken i vores, ja lidt ældre bolig.
    Og der har virkelig været service og god rådgivning lige fra første henvendelse og indtil vi tændte op i kogegryderne ;-)

    • Lyder dejligt Lars! Det er mange gode om buddet :-)

  4. Pernille Overmark

    Det er vildt som I sælger ud ud af jeres sjæl med jeres projekter det sponsorerer jeres køkkener, maskiner og Gud ved hvad! I bliver derved et laklende kor der mangler enhver kritisk vinkel fordi I efterhånden er i lommen på gud og hver mand! Det er klassisk amtørblogning som det kendes fra modebranchen! Gastromand er død!

    • Så så Pernille spis nu lige brød til :-) Vi tester gear som vi altid har gjort, hvilket er ret simpelt – vi bliver spurgt om vi vil teste en pokkers masse – believe me! Vi vælger aldrig at teste noget, som vi godt ved på forhånd er noget magværk – de sparrer vi både os selv og jer for – vi forsøger at ramme de produkter som har en vinkel der giver mening for jer læsere – thats the fact. Alt hvad vi laver af sponsorerede indlæg, hvilket faktisk ikke er mange, står markeret i toppen… Men Pernille, vi lever jo ikke af Gastromand, det er vores fritidsbeskæftigelse, som vi lægger meget tid, sved og til tider også blod i (dog aldrig i maden bortset fra den gang jeg lavede blodpølse – men det er en anden snak) og det er vi stolte af!

Smid en kommentar