Gastromand.dk | 31. May 2016

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Nytår: De bedste take-away menuer landet over

Nytår: De bedste take-away menuer landet over
avatar

Julefreden har sænket sig, juleaften er overstået og du sidder og læser i din Gastromand-kogebog. OOH FUCK…du har sgu da glemt alt om nytårmaden til dig og hele venneflokken! Et kig i kalenderen afslører at det bliver pænt svært, at presse tid ind i til madlavning, imellem familiejulefrokosterne…

Gastromand to the rescue! Her er vores bud på, hvor du skal kigge hen når du skal finde din nytårsmenu ude i byen.

 

København

Marv og Ben

Keyword: Klassiske råvarer, tilberedt med et twist og på et højt, højt niveau!

marvben

  • Terrin af foie gras & svine skank, bitter salat, mandler og pærer.
  • Nytårstorsk, jordskokker, æble og valle
  • Stegt farseret kalvemørbrad. Persille, selleri, kartoffel terrine, sauce med Karl Johan.
  • Chokolade, Chokolade, Chokolade. Brombær, mousse og marenges

Pris: 375kr (4 retter)

Timm Vladimirs Køkken

Keyword: Lækker menu med video-instruktioner – og der kan bestilles færdige cocktails!

  • Friterede rodfrugter med blomster, eddikepulver og yuzumayo
  • Rimmet nytårstorsk med muslingebisque, grøn olie og kartofler på to måder
  • Oksemørbrad med knuste kartofler, smørsauterede blomkål, blomkålscrudite og rødvins/chokoladeglace
  • Chokoladefondant med krystalliseret hvid chokolade, råsyltede bær og citronverbena

Pris: 395kr (3 retter + snacks)

Runes Mad

Keyword: Eksilsønderjyden approves! Rune kan sgu lave mad! Tacos til natmad? Ja tak!

Runesmad

  • Saltede kammuslinger med rødbede, dildolie, knasende rug samt røget creme & peberrodsmælk
  • Frilandskalv med let syltet sort kål, langtidsbagte løg og cremet jordskok-puré. Kartofler bagt i lag med skalotteløg, citronskal og timian. Serveres med sauce med rødvin og urter.
  • Fyldig chokoladekage med fed chokolademousse, sprød chokolade tuille & solbær som sirup og støv

Pris: 365kr (3 retter) – Børnemenu for 150kr

No. 1

Keyword: Morten Køster er altså garant for usandsynligt velsmagende mad!

  • “Chaud-froid” af nytårstorsk og østers med champagnegelé, serveret med souffle af torsk & fennikel samt cruditée af fennikel, hertil urte mayo
  • Terrine af kalv & foie gras sat med trøffel-glaceret saltbagt selleri, samt streg af selleripuré & syltede skalotteløg
  • Dansk Oksemørbrad med rillette af ”Peking And style No1”
    serveret med citrongræs sauce & klassisk Pommes a la Presse
  • Tiramisu No1 – macarons – mørk chokotærte m/ salt karamel

Pris: 395kr (4 retter)

I’m a Kombo

Keyword: Den legesyge fætter i klassen. Uden tvivl velsmagende!

Imakombo

  • Toast med plukket hummer, tomat og muslingesmør – Bisque af skallerne, urteolie, stegt blomkål og mild karry
  • Kalve entrecôte stegt som bøf med sprøde brødkrummer – Rødvinssauce med braiseret bryst og syltede løg – Bagte Birkemosegaard kartofler med rødbede og trøffel
  • Popcorn taco – Eksotiske frugter med vaniljecreme – Varm chokoladesovs med mezcal

Pris: 400kr (3 retter) – Børnemenu for 100kr

 

Aarhus

Gastromé

Keyword: Michelinoverraskelsen er også med på nytårsvognen. Det ligner et stærkt bud!

 

  • Confit af torsk, rødbede, hel sennep, bacon og frilandsæg med persille
  • Jomfruhummer som bisque og cannelloni med porrer som salat og kul
  • Dansk okse i bagte hvidløg med selleriflan og trøffel, kartoffel som mousseline og kryddersauce med hyldebær
  • Variation over chokolade i mørke og hvide nuancer med passion

Pris: 498kr (4 retter)

Frederikshøj

Keyword: Nytårsmenu fra Wassim – een af de allerbedste kokke i landet? Ja, tak!!

  • Glaseret kammusling med emulsion af peberrod og juice af havesyre
  • Torsk og laks som mosaik med suppe på vild persille og løvstikke
  • Mørbrad af okse med vinterens urter, trøffelsauce og forstenede kartofler
  • Chokolade, chokolade og mere chokolade med passion

Pris: 550kr (4 retter)

Mefisto

Keyword: Mefisto laver go’ mad! Og her ligner der altså virkelig ‘value for money’!

  • Sprøde og salte snacks til nytårstalen.
  • Håndfoldet raviolo med jomfruhummer hertil skummende bisque og spæde urter.
  • Braiseret kalvebryst hertil variation af efterårets røde, gule og bolsjebeder, trøffel og knas.
  • Velhængt dansk ribeye, pommes Anna, braiseret skank, vintersvampe, og cremet rødvinssauce.
  • Mørk chokoladekage og hvid chokolademousse hertil søde nytårskys og variation af passion.
  • Petit fours til kaffen
  • Kransekage dyppet i chokolade, fyldt chokolade med myntecreme og guldklumper med karamel

Pris: 450kr (4 retter + snacks, petit fours og kransekage)

Restaurant ET / CANblau

Keyword: Et sammenkog af to velrenomerede spisesteder i Aarhus

  • Spanske knækbrød & spanske kartoffelchips m/oliventapenade og chilimayo
  • Dansk Nytårstorsk m/jomfruhummersauce, selleri, safran og kørvel
  • Oksemørbrad m/Pommes gratin m/muscat og parmesan. Karl Johan puré, stegte jordskokker, syltede bøgehatte og trøffelsauce
  • Mørke chokolademousse i 3 lag m/orangegranité og brownieknas
  • Kransekage fra Langenæs bageriet

Pris: 428kr (3 retter + snacks og kransekage)

 

Aalborg

Mortens Kro

Keyword: En fræk “smørrebrøds-inspireret” menu, hvis det skal være lidt low-key, uden at det koster på smagen.

  • Østers m/klassisk vinaigrette/porrer og appelsin/wasabi og ingefær
  • Jomfruhummer, skorzonerod i dild, hasselnøddemayo, jordskok, kaki frugt og sprødt
  • Unghane og foie gras terrine m/ abrikos, pistacienødder, kvæder og brioche
  • Oksemørbrad, kartoffel m/trøffel, karamelliseret løg, løgpure og rødvinspære
  • Gateaux Marcel (a la Michaud) med syltede clementiner.

Pris: 300kr (5 retter)

Tabu

Keyword: Måske den skarpeste restaurant i Aalborg p.t., med mundvandsdrivende menu!

  • Hummerbisque – Jomfruhummer – chips af skorzonerod – karse
  • Torsk med syrnet fløde – Æblepure – Ristede hasselnødder – Syltede stikkelsbær
  • Rosastegt oksemørbrad – Pure af jordskokker – Bagte løg – Kartoffelfondant – Trøffelsauce
  • Chokoladefondant – Kirsebær – Luftig yoghurtcreme – brændte mandler

Pris: 425kr (4 retter)

Musikkens Spisehus

Keyword: Mikael Kopp Christensen og Daniel Ditman – det må være garanti for en god menu!

musikkens

  • Røget færøsk nytårslaks, økologisk hytteost marineret i ramsløgsolie, aromatiske urter og sprøde flager af rugbrød
  • Bagt ryg af dybhavstorsk med sprøde gulerødder og skalotteløg i sauce nage samt krydderurtesalat
  • Dansk okse i to tilberedninger: mørbrad og braiseret kalvebryst hertil sorte trompethatte og saltbagte selleri. Serveres med ristede vildmosekartofler og kraftig rødvinssauce.
  • Glaseret mørk chokoladekage med sprød crumble, passionsfrugt og macarons

Pris: 385kr (4 retter)

 

Fyn

Rudolf Mathis

Keyword: Rudolf Mathis er garant for god fisk og høj klasse (og pris!). Tjek også vinene!

  • Skaldyrsterrin med hummer og kammuslinger, panko- citrondrys, mandler
  • Dampet kulmulemedaillon med Karl Johansvampe, spinat, fleuron og trøffelsauce
  • Kalvemedaillon med æble- peberrodskompot, selleri- grønkålssalat, pie med morkler og kartofler samt rødvinssauce
  • Franske oste med syltede valnødder og pærechutney
  • Hvid chokolade- hindbærparfait med sprød karamel, hindbærkage, syltede abrikoser, papaya og hindbærcoulis

Pris: 395kr (3 retter) – 595kr (5 retter)

Lieffroy

Keyword: Patrick viderefører far Jean-Louis’ klassiske velsmag

  • Nytårstorsk fra Storebælt med grillet hjertesalat og hummersauce
  • Kalvemørbrad med svampetærte, græskar, pom. rösti og trøffelsauce
  • Pandekager med citroncreme, hindbærcoulis og chokoladekage

Pris: 425kr (3 retter)

LEI:K

Keyword: LEI:K præstere absolut et fornuftigt bud på en nytårsmenu. Husk din foie gras!

  • Asiatisk-krydret cremet hummerbisque med dampet rødtunge, forårsløg, sesam-tuilles og spicy tapiokaperler. Med brød og øko-smør.
  • Grillet oksetournedos, saltbagt selleri gratineret med trøffelsmør, balsamico-rødbede med sennep, pommes anna og portvinsauce og portulak. (Tilkøb: stegt foie gras +50 kr.)
  • Syltet clara frijs med chokolade, yoghurtparfait, lakrids og pistaciekage

Pris: 362kr (3 retter)

 

GODT NYTÅR DERUDE!

Hvordan ser årets sidste menu ud hos dig/jer?!

Kommentarer

  1. Rasmus

    Øv – hvor er Sønderjylland ?
    Restaurant bind ? Dyrvig kro ? Baltic ?

    • Hej Rasmus,

      Som eksilsønderjyde vil jeg hellere end gerne slå et slag for det sønderjyske! Desværre besluttede vi os for, at nøjes med de fire største byer, for ikke at gøre guiden for uoverskuelig… Men måske vi skal udvide den endnu mere næste år :)

      Godt nytår!

  2. Listen til Odense kunne med fordel udvides med: Sortebro Kro, Styrbæks, Restaurant Nordatlanten og eatmosfære :)

  3. Virkelig, virkelig skidt, at I ikke har Sortebro kro og Under Lindetræet på listen. Fuldstændig sublim mad og høj, høj, høj kvalitet!

  4. Anders-Christian Dahl

    Helt klart Styrbæks! Den har vi selv valgt. http://styrbaeks.dk/nytaarsmenuen

  5. Robert Christiansen

    Godt nytår. Tag lige en sanseoplevelse med kræs til gane og hjerne. Og ja 7 retter er lige i skabet efter en aperitif i den knitrende pejsestue.
    Aagard kro imellem Vejle og Kolding er et besøg værd.

    • Tak for tippet, det ligger desværre lidt uden for de områder, vi i år har valgt skrive om. Men lad da endelig lad kommentar område være landsdækkende!

  6. Michael

    Er Fandanko i Aalborg for mainstream?

Smid en kommentar

%d bloggers like this: