Skumtrøffel – Triple Chocolate
Nu ingen kommentarer om, at denne ret ikke er en ret for mænd:) Marcipan, æg, sukker, chokolade, chokolade og chokolade. Der er tale om en ret for seriøse dessertelskere, og ikke for sarte sjæle – det kræver absolut sin mand at konsumere!
Nå men til retten, lad det være sagt med det samme. Denne ret kræver omhu og den kræver lidt teknik. Det er en god ide, hvis du anskaffer dig nogle gode forme og en professionel sprøjtepose, som kan erhverves for ca. 80-100 kr. – de billige kan ikke “stå for presset” – so to speak:)
6 personer
Tilbehør
6 stk. aluforme (muffinsforme) ca. 6 cm i diameter og 6 cm høje
Sprøjtepose
Trøffelbunde
150 g. ren rå marcipan
100 g. sukker
60 g. smør
50 g. god mørk chokolade 64 %
2. stk. æg
½ spsk. Sigtet hvedemel
+ lidt smagsneutral olie til at smøre formene med.
Chokolade skum
75 g. sukker
1 dl. pasteuriseret æggehvide
75 g. god mørk chokolade 64%
½ stk. vaniljestang
Pynt
ca. 200 g. mørk chokolade
6 stk. friske jordbær
Trøffelbunde
Chokoladen finthakkes og smeltes i vandbad. Marcipan og sukker æltes sammen på bordet med hænderne, ælt det stuetempererede smør i lidt ad gangen. Tilsæt nu den smeltede chokolade, melet og til sidst også æggene. De 6 aluforme smøres med olie og fyldes nu med den færdige trøffeldej.
Bages ved 160 grader til de giver efter ved tryk – ca. 20 – 25 minutter. Bundene afkøles helt i køleskab, mens de stadig er i formene
Chokolade skum
Chokoladen finthakkes og smeltes i vandbad. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene og 1 tsk. af sukkeret mases sammen på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Gem vaniljesukkeret til senere.
Den resterende del af sukker og æggehvider piskes stive med en håndmikser. Først til allersidst tilsættes vaniljesukkeret mens der stadig piskes.
Den nu smeltede chokolade tages af varmen. Den smeltede chokolade tilsættes nu 1/3 del af de stiftpiskede vanilje-hvider, mens der røres godt. Denne chokolade blanding kommes nu op i skålen med de resterende vanilje-hvider og der vendes nu forsigtigt til skummet er ensartet
Er chokolade skummet let flydende, stilles det lidt i køleskab, ellers fyldes det i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjtes straks ud over de kolde trøffelbunde, der nu er befriet fraformene. De færdige skumtrøfler opbevares i køleskab indtil de serveres kolde med elegant chokolade fantasi og friske jordbær.
Pynt
Smelt chokoladen og fyldt det i sprøjteposen, brug det mindste hoved. Chokoladen sprøjtes ud på en en bageplade med bagepapir i et “tilfældigt”, men ens mønster. Sprøjt gerne 10 – 12 stykker, da de nemt knækker.
Bagepladen stilles i fryseren, således at chokoladen sætter sig hurtigt. Løsn først chokolade fantasierne, når de skal bruges.
Anretning
Bunden vendes på hovedet og skummet sprøjtes ud. Brug her sprøjteposen med det største hoved. Læg pynten på skrå opad bunden og skummet, således det sidder fast i skummet. Skær jordbærrene i tynde skiver og læg foran bunden. Strøg noget kakao pulver ud på tallerken på den modsatte side end jordbærrene.
Brug et øjeblik på at nyde synet af retten inden nu nyder den!
Tak til Mette Blomsterberg for denne dødssynd af en dessert.
Velkomme
Stik os en kommentar-
Gerhardt, prøv hos Kunst og Køkkentøj. De har afdelinger i både Aahus og København, men for dig bosiddende i Aalborg måske vigtigst af alt, en webshop.
Dog skal der lyde en advarsel – de har ALT hvad en gastromand kan ønske sig :-)
-
Hun kan nogle ting, den dejlige Mette, og din version af hendes bombe ser nu også mere end dejlig og spiselig ud (men jordbær her i marts ;))! Nu har jeg lyst til noget sødt igen, selvom denne uge hvis allerede har budt på rigeligt :)!
-
Hej Anders,
Så absolut, hun er både inspirerende og dygtig. Det er også meget fedt, at nogen laver udelukkende desserter, det er ofte en ret, hvor jeg normalt vælger en nem løsning, fx hjemmelavet is. Mette giver inspiration til noget mere kompliceret, men fortsat rimeligt overkommeligt.
-
Comments