Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Gastromand goes Tapas: Figner, mozzarella, serano og mynte

Gastromand goes Tapas: Figner, mozzarella, serano og mynte
Gastromand

En Gastromand kan til tider også være doven, hvilket naturligvis også forklarer vores store passion for gadgets i køkkenet!

I weekenden havde vi et nært vennepar på besøg, og jeg synes faktisk bedst om, at lave tre retter som minimum når man inviterer. Men så på den anden side er der også en del arbejde i at smække både forret, hovedret og dessert sammen – derfor kan man faktisk med fordel lave en lille hapser i stedet for – de hårde kritikere vil nok hævde, at det er en appetitvækker, og bevares det er det vel også, men det giver også en følelsen af, at man har fået en lille bid inden hovedretten.

Det vigtigste ved denne ret er, at du ikke går på kompromis med råvarerne, for så virker det ikke særlig godt, så køb det bedste du kan finde og gå ikke uden om økologi – så er det sagt.

“Fast-food”

Weekend hapser - Figner, mozzarella, serano og mynte

5 fra 2 stemmer
Antal: 16
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 4 øko frisk figner
  • 8 stykker parmaskine gerne af bedste kvalitet
  • 2 store stykker øko bøffelmozzarella hvis du kan opstøve det
  • 1 bund frisk mynte
  • 1 overdrevet god ekstra jomfru oliven olie/ægte trøffelolie
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Skær fignerne i 4 stykker hver, så du har 16 stykker i alt
  • Del parmaskinken på langs således du har 16 lange stykker i alt
  • Del mozzarellaen i 16 "bidder"
  • Pluk 16 stykker mynteblade
  • Nu skal du enten have 16 gafler ellers må du lave af to omgange. Men tag gaflen og pres mozzarella på, herefter vikler du lige skinken omkring og slutter af med et mynteblad og så fignen til sidst.
  • Herefter placerer du dem på en stor tallerken eller lignende, og kværner lidt peber samt lidt god salt - fx maldon over.
  • Slut af med et par dråber god olie - hvis du vælger trøffel så er nogle få dråber rigelig - det smager meget igennem!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Hvad er din foretrukne appetitvækker?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Ææææeeehhh – parma eller serrano? Familiefaren vakler lidt mellem de to :-)

    Jeg købte meget fine økologiske figner i fredags hos Årstidernes Gårdbutik. De kan være svære at opstøve i almindelig handel, men for os der har muligheden, så er det lidt af et fif at finde de rigtig gode økologiske varer deroppe. Også en skøn mozzarella.

    • Man kan i øvrigt sagtens erstatte fignerne med gode, saftige, danske blommer:
      http://www.becauseitmatters.dk/blommer-parma/

      • Tomat-tomat som vi siger – du bestemmer selv :-) Men jeg ville nok vælge serrano – og fuldstændig enig, de er stort set umulige at opdrive hjemme. Blommer lyder bestemt som en god ide, men så skal de nok ikke være alt for modne, jeg ville nok forsøge at finde nogle med bare lidt bid i, så tror jeg det ville være godt – tak for gode tips!

Smid en kommentar

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering