#Onenighttorulethemall – minder fra et Gastromand Cook off
Det var med en følelse af stolthed, at jeg og mine 3 kompagnoner satte kurs mod Restaurant Mortens Kro i Aalborg. Vi havde fået muligheden for at lave en række retter fra vores kogebog til et arrangement, som vi længe havde haft tanker om at afholde.
For mig er det lidt specielt, da jeg tydeligt husker tilbage på den første date jeg havde med min kone for godt 10 år siden på Mortens Kro. Dengang var det næsten med ærefrygt at vi spiste på Aalborgs bedste restaurant. Nu er ærefrygten vendt til ære og stolthed over at skulle være en del af teamet fremfor at være en gæst. Billeder siger mere end 1000 ord, og selv om, at jeg holder af at skrive, så vil jeg lade billederne tale for aftenen. Tak til teamet på Kroen, Steffan fra Elqui Wines og Jens fra Cold Hand Winery for at levere fantastisk vin i “passende” mængder aftenen igennem.
Vi startede solidt ud med nogle af vores favorit “forretter” som var lavet som en række snacks – her flæskesvær, crostini med sortfodsskinke, friterede vagtelæg hertil den første vin fra Elqui, en lækker rose, som Steffan i øvrigt lige havde taget 24 flasker med af – så ca. en ½ til hver gæst, det passede sgu lige!
Jeg husker så tydeligt denne ret fra Mortens Kro, jeg har fået den de første 20-25 gange og den er lækker hver gang. Cremet perlebyg, sprød jomfruhummer og en fed vesterhavsost dertil – i et grønt twist i dagens anledning. Det er lidt nullernes svar på en rejecocktail efterhånden, men det gør den på ingen måder dårlig – vi er fans på Gastromand og det var gæsterne også.
Elgui Wines gjorde det godt. Steffan som faktisk både er ejer og vinmager var helt nede på jorden og ville dybest set bare gerne dele ud af sin passion og viden om vin. Når man så ovenikøbet har medbragt så meget, at man lige kan sætte en ekstra flaske på de borde som virkelig tørster, så giver det tilfredse gæster.
Heldigvis var der også tid til at gøgle den lidt med gæsterne og selv om de erfarne tjenere fra Mortens Kro var lidt skeptiske over at have os 4 amatører rendende rundt, så hyggede vi os vist alle sammen.
Bukken var aftenens sidste ret, da vi jo ikke laver dessert på Gastromand. Webmasteren mente, at der manglede svampe på retten, men var total udsolgt. Heldigvis fik han øje på en ordentlig trøffel, som var brugt til en anden ret og så var der ikke langt fra tanke til handling – og så var der trøffel til 50 mand – velbekomme!
Vi sluttede af med nogle af de dejlige dyre dråber fra Cold Hand Winery som Jens der er ejer og vinmager fortalte ivrigt om. Det er virkelig skønt når man møder de har dybt engagerede skabere bag vine, deres passion kan kun beundres. Jens havde også lige taget deres Danica vin med – en æblevin med ca. 8 % alkohol som nydes afkølet. Det er rart med overraskelser ikke mindst når der handler om mere alkohol.
Det er hverken første eller sidste gang Gastromand er værter for begivenheder som disse, det var i sandhed One Night To Rule Them All.
Tak til alle der deltog for en fantastisk aften!
Stik os en kommentar-
“Billeder siger mere end 1000 år” ahahaha..det er vist ikke helt rigtigt, men i er jo heller ikke sat i verden for at skrive :P
Ser ud som en kanon aften.
-
Jeg var faktisk også fuld da jeg skrev det! :-)
-
Comments