Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

#tuesdayGT XIIII: Gin Fizz med enebærstout

#tuesdayGT XIIII: Gin Fizz med enebærstout
Sjønne

#tuesdayGT’en er tilbage – i en øludgave! I får her en cocktail med øl, der har lidt af de samme kvaliteter vi kender fra en G&T. Enebær, citrus og lidt spice fra gin og bitterhed, sødme og syre fra tonic. Tonic’en er blot erstattet af citron, sukker og mørk øl!

Ølcocktails er en svær kategori. Oftest drukner øllen i de andre smagsindtryk, eller også bliver det bare som at drikke en kop fortyndet øl. Øllens skal vælges med omhu, og komplimentere de andre elementer i cocktailen. En af de ølcocktails jeg bedst kan lide er en slags whiskey-sour, lavet fizzy med lidt lagerøl. Det synes jeg selv fungerer ret godt. Min udgave er en med Bulleit bourbon whiskey og Pabst Blue Ribbon øl (aka trailertrash øl).

Ginandbeer1

Og hvorfor så ikke prøve med gin og øl?

Jeg har baseret denne på en Gin Fizz. En Gin Fizz er normalt med Gin, citronsaft, sukker og danskvand. Min udgave er så med en mild stout som erstatning for danskvanden.

Ginandbeer2

Gin er jo baseret på enebær, og hvorfor så ikke vælge en øl med lidt enebærsmag i? Valget faldt på Thisted Bryghus’ Enebær stout. Den har ikke vanvittig meget direkte enebærsmag, men har fin bitterhed og en krydret finish med kaffe/lakrids/enebær.

Ginandbeer3

Ginnen der skulle holde stouten i skak, blev til den engelske Berkeley Square Gin. Den har en fin enebær smag, masser af citrus- og pebernoter. Det er en old school london dry gin, og kan evt. også erstattes af andre London Dry varianter. En ganske normal Tanqueray ville gøre sig fint her også.

Ingredienser

5 cl Berkeley Square Gin (eller anden London Dry)
3 cl Citronsaft
2 cl sukkersirup
ca. 5-8 cl Stout

Fremgangsmåde

Shake alle ingredienser på nær stouten i en shaker med rigeligt is, og strain det over i et rocksglas med isterninger i. Top op med stouten og rør kort rundt. Knus evt. et par tørrede enebær og dump dem i.

Resultatet? En cocktail (der nok mest er for ølelskere) med en let og forfriskende enebær- og citrussmag, uden at gå for meget på kompromis med de maltede og mørke indtryk man forventer fra en stout.

Hvis du har mod på flere lækre drinks, så tag et kig på Sjønnes Barskab eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

Stik os en kommentar

Submit a Comment