Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Er du festival klar?! Det er vi…

Er du festival klar?! Det er vi…

I den seneste tid har vi haft nogle gode sommerdage, varmen er der, solen er der. Du tænker, nu er det blevet Festival-vejr! Det er festivalsæson, og vejrudsigten skal ofte besøges – helt sikker på vejret er vi jo ikke i Danmark.

Vi har besluttet – nok ikke overraskende, at vi tager en omgang mere i festivalmøllen. Derfor vil vi igen være at finde på de store festivalen – både for at kritisere, men også rose udbuddet af mad og drikke.

Men en ting er sikkert, vi bliver ikke alene. Flere festivaler er begyndt at melde udsolgt, SmukFest igen før musikken overhovedet er på plads – hva fan sker der lige for det… well party on!

 

Danmarks bedste festivalburger

Sidste år som I husker, kørte vi vores helt egen burger-challenge, som blev taget godt i mod af både læsere og festivaller – det er vi glade for. Hvis du lige skal have skærpet burgersulten inden årets festivalsæson, kan du jo bladre over til vores indlæg fra sidste år:

 

WE HAVE A WINNER: Her er Danmarks suverænt bedste Festivalburger

 

Efter at have spist alt for mange burgere (arhh… det er gas, det kan man jo ikke), fandt vi vores vinder Burger Anarchy, der kan bryste sig af den ærefulde titel: Danmarks bedste Festivalburger.  Endnu en gang tillykke herfra!

 

WE HAVE A WINNER: Her er Danmarks suverænt bedste Festivalburger

 

 

Forventningerne til årets festivaler

Vi er så små begyndt at kigge lidt på, hvad der sker af spændende food events – og der er da et par highlight vi gerne dele med jer fra nogle af de nyere festival tiltag.

Heartland

Heartland ligger først i kalenderen – faktisk en festival vi ikke nåede forbi sidste år. Heartland Festival henvender sig meget til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum. De danske festivaler har løbende hævet niveauet til at være mere high-end, og på Heartland på Egeskov Slotspark lægger man ikke skjul på denne ambition. Og det kan man jo li’ eller ej, og her bliver jeg altså lige nødt til at dele et citat fra vores yndlings højtråber, Lars Bjerregaard:

 

“Så er der Heartland Festival. Eller “Alt det den øvre, hvide middelklasse og deres børn knuselsker”-festival. Så er det bare på med Hunter-gummistøvlerne og rosé-champagne-branderten og ud og få én på opleveren!” – Lars Bjerregaard

 

Men hey, jeg ejer ikke et par Hunter-gummistøvler, men et glas róse-champagne drikker jeg gerne. Nå men tilbage på sporet, Heartland tilbyder et bredt udbud af mad for en enhver smag. Men de har også deres prestige arrangementer; Heartland Banquet og Chef’s Table

 

 

Heartland Banquet

Heartland Festival gentager i år Heartland Banquet. Her samarbejder tre kokke om et både velsmagende og socialt måltid, iscenesat til at være noget ganske andet end man ellers er vant til. Holdet udarbejder sammen en unik spiseoplevelse bestående af en tre-retters menu med de bedste fynske råvarer og en øl- og vinmenu. Per Hallundbæk (Falsled Kro) står igen i år i spidsen for Heartland Banquet, og denne gang har han taget de danske stjernekokke Kamilla Seidler (Gustu) og Theis Brydegaard (Kadeau, Nabo) med sig. Seidler er køkkenchef på Gustu i Bolivia, der netop har indtaget pladsen som 14. bedste restaurant i hele Sydamerika, og Seidler selv har fået den fornemme titel af at være Latinamerikas bedste kok. Med på kokkeholdet er også Theis Brydegaard fra Nabo og Kadeau, som har en Michelin-stjerne både i København og på Bornholm, og er placeret som den 94. bedste restaurant i hele verden. Måltidet iscenesættes af Mette Martinussen, som vil skabe en socialt interaktiv spiseoplevelse – forvent ikke hvide duge men en velmagende madforestilling.

 

Heartland Chef’s Table med Amass & Restaurant Domestic

Chef’s Table på Heartland er et yderst ambitiøst forsøg på at skabe vilde madoplevelser ved langbordet under pergolaen i Grevens private have. To af landets fremmeste restauranter – Amass fra København og Restaurant Domestic fra Aarhus – er inviteret til at komme med deres bud på en komplet og personlig og oplevelse. Årets sommelier 2016 Bo Bratlann (Amass) sørger for vine og ekstremt godt selskab. Restaurant Domestic fik deres første Michelin-stjerne i 2017, og skød det samlede stjernetal op på 4 i Aarhus – personligt ser jeg frem til snart at besøge restauranten i Aarhus.

PS: Der er stadig billetter at hente til de to ovenstående arrangementer på madbillet.dk.

 

Haven Festival

En ny festival som er poppet op på vores radar, med bl.a. Claus Meyer og bryggeren Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) som ophavsmænd. I Gastromand øjne lyder det altså ikke helt dumt.

 

HAVEN er derfor både en avanceret ølfestival med international livemusik og en kunstfestival med helstegt pattegris og internationale gæstekokke, som det er en musikfestival, der finder sted midt i ét stort installationskunstværk skabt i samarbejde mellem bryggere, musikere, kokke og performancekunstnere fra hele verden.

 

Fokus på ØL!

Med den verdenskendte danske stjernebrygger og grundlægger af Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø, som fanebærer, vil HAVEN sprænge alle rammer for, hvordan øl kan indgå i en festivaloplevelse. Hvor øl til den traditionelle festival normalt bruges som rekvisit til at opnå en rus eller som en pause mellem forskellige musik-acts, vil HAVEN i stedet skabe en ølfestival – med internationale musik-acts og stjernekokke som pauser mellem øl-opdagelserne. Manden bag Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø har valgt at fokusere på særligt tre øl-oplevelser til HAVENs første år: Effektive scenebarer med særproducerede øl, specialbarer med udvalg fra hele verden og særlige events, der inddrager musikere og publikummer i bryggekunsten.

 

“Gennem de sidste 20 år, har jeg smagt tusindevis af sure, sorte, grønne, gule og røde øl af alle arter, og til dette års HAVEN vil jeg dele min passion for kvalitets-øl ved at medbringe nogle af de bedste øl, der findes derude. Du kommer helt sikkert til at smage en masse fantastiske og vilde øl, du aldrig har smagt før, ja ikke engang kendte til eksistensen af.” – Mikkel Borg Bjergsø

 

  • Humlebaren: Her vil være humlede øl for nørderne men også for de mindre øvede. Udvalget vil gå fra mildt humlede over ekstreme West Coast IPA’s til de hypede New England ‘hazy’ IPA’s. Ideen er at vise alsidigheden og mangfoldigheden i den humlede del af øl-universet.
  • Sort bar: Stout, porter, imperial stouts, black IPA’s. I den sorte bar kan man få alle de sorte varianter med et spænd fra den relativt milde dry stout (4,1%) til Mikkellers monster imperial stout ‘Black’, som er på over 18%.
  • Sur bar: Spontangæret øl er blevet en væsentlig del af ølscenen i de senere år. Øllene karakteriseres ved at være syrlige, men ofte også meget vinøse og komplekse. Sur bar giver en indføring i de forskellige typer, fra berliner weisse over geuze-typerne til frugtlambic’s. Man kan fx prøve den nye ‘Spontan Hexadrouple Blueberry’, der er en spontangæret sur øl, som er fadlagret i 1 til 3 år og herefter har fået tilsat 3 kilo blåbær pr. liter basisøl og sidenhen er gæret igen.

 

Øl gæret på festivalgæster?!
På event-siden vil der blive brygget øl live på et mobilt bryggeanlæg under hele festivalen. Her vil Mikkel Borg Bjergsø, Claus Meyer og Aaron Dessner i samarbejde brygge en særlig øl, der bliver spontangæret ved at udnytte luftens kulturer. Det gøres ved, at urten (den ugærede øl) efter kogning pumpes op i et mobilt kølekar og herefter står natten over og samler gær fra selve festivalluften. Herefter gæres øllen på træfade, en oldgammel belgisk produktionsmetode til spontangæret øl. Den endelige øl, gæret på HAVEN 2017, vil senere hen blive solgt i Mikkellers barer verden over.

 

Haven Festival pressefoto

 

Men hvad skal temaet være i år?

Danmarks bedste festivalhotter, bedste festivalsnack, mest luksuriøse festivalservering… Som du måske kan fornemme, kan de 4 gastromænd ikke rigtig blive enige om temaet for årets festivaler – men hov, det giver jo dig muligheden for at byde ind.

Stik os en kommentar her på indlægget…

Ses vi på pladsen?! 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar