WednesdayWhisky – Talisker Sea Salt | | Gastromand.dk WednesdayWhisky – Talisker Sea Salt – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 20. October 2017

Scroll to top

Top

8 kommentarer

WednesdayWhisky – Talisker Sea Salt

WednesdayWhisky – Talisker Sea Salt
Familiefaren

Det er endnu engang blevet onsdag og det er tid til en dram – Whisky is the name of the game på Gastromand – altså når vi ikke drikker gin, bobler, øl eller vin! Der skal jo være plads til afveksling ikke? 

Denne har masser af sødme og røg – så reelt får du en “Smoky Old Fashioned”, du kunne også med fordel lave en Whisky Sour med lidt smoky afslutning. Nu blev den en god gammeldags!

Talisker Sea Salt

Til prisen er det faktisk en anstændig dram, men for mig fungerer den ikke neat – der er bare for meget røg, så er her cocktail vejen frem.

1.0 from 1 reviews
Wednesdays Whisky - Talisker Sea Salt
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 4 cl Talisker Sea Salt...
  • 1 stort dash Angostura bitter
  • 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
  • 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder
  • 1 par små cocktail glas (medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående)
  • Masser af isterninger
Tilberedning
  1. Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
  2. Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
  3. Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!

Cheers…

Indtil næste onsdag er der jo heldigvis tirsdagen at glæde sig til hvor vi igen lige napper en Tuesdays GT – skål!

Kommentarer

  1. Hans

    Hvorfor ikke bare bruge simple sirup i stedet for sukker?

    Vil cocktailen ikke blive for udvandet hvis isen får lov at smelte under omrøring i 3-5 minutter?

    Med 4 tsk sukker/ 2 sukkerknalder er det da i øvrigt en cocktail til dem med ultra søde tænder (den kategori hører jeg nok selv til i…)

    • For sådan er en Old Fashioned ikke Hans medmindre du twister, men det kunne du vel godt – nu er det jo en “lille” en med kun 4 cl – men normalt ville man nok smide 8 cl i så gør det intet at den bliver lidt udvandet :-) Og nej det gør den ikke :-) Tror måske du skulle prøve, det er en awesome cocktail og hvis den er god nok til Don Draper – så er den god nok til os…

  2. Hans

    Det er måske lige vel friskt at være religiøs omkring opskriften på en old fashioned når I selv laver noget af et (tvivlsomt) tvist.

    Appelsin er i al fald ikke en del af den “oprindelige” opskrift. Den oprindelige opskrift foreskriver spiritus, bitter, sukker og vand. Heraf følger også at simple sirup vil være en fuldgod erstatning, da det netop er vand og sukker.

    Sædvanligvis bruges der mellem 5 og 6 cl spirirus i en old fashioned. 8 cl spiritus er ingenlunde normen.

    og selv med 8 cl spiritus vil 3-5 minutters omrøring med is give en usædvanlig udvandet cocktail.

    • Either way is good Hans – ny cocktailen – god dag :-)

    • Simon

      Jeg bakker Hans fuldt op her!

      Meget bedre!

  3. jette Sauerberg

    Jeg har lige købt en whisky fødselsdagsgave til min mand. Jeg blev anbefalet at købe Edreadour – Skotlands mindste destilleri. Det er en single malt vintage 2006, lagret på Oloroso sherry fad. Kan ikke finde den hos jer, men hvis I kender den, hvordan er den så?

    Hilsen Jette

    • Hej Jette – jeg kender meget – men den har jeg aldrig hørt om – men det kommer jo an på meget – er der fx røg/ikke røg, hvordan er den maltet og er det Cask Strengt osv osv… men du har tilsyneladende lagt noget sjæl i at finde noget godt til din mand, så mon ikke han bliver glad :) Ellers banker mit hjerte for Highland Park og Macallan… Men det er jo bare mig…

  4. jette Sauerberg

    Ups – der skulle stå Edradour.

    Jette

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: