Gastromand.dk | 25. May 2018

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Proud to be a Viking Soul – Highland Park Valkyrie

Proud to be a Viking Soul – Highland Park Valkyrie
Familiefaren

Hvad har Jim Lyngvild og Whisky til fĂŚlles? Første gang jeg hørte disse ord i samme sĂŚtning troede jeg faktisk at det var løgn, men nej den er god nok – Jim og Highland Park er det hotteste match indenfor whiskyens verden lige nu…

100 journalister og bloggere fra 13 forskellige dele af verden, et team som har arbejdet intenst gennem de sidste 6 mĂĽneder samt Danmarks ukronede modeekspert Jim Lyngvild, var samlet i Roskilde ved “Vikingeskibsmuseet” hvor afsløringen af Highland Parks seneste release “Valkyrie” skulle skydes af!

LĂŚg mĂŚrke til ravnene…

Den første gang jeg hørte Jim Lyngvild og whisky i samme sÌtning troede jeg det var for sjov? Lidt stereotyp som man jo kan vÌre, havde jeg nok ikke forestillet mig Jim der ellers er kendt for mode, sine egen hudplejeserie og sine til tider skarpe holdninger var kreativ designer og frontfigur for Highland Park? Men jeg skulle blive klogere. Jim kan spore sin blodlinje tilbage til de gamle vikinger og er asa-troende hvilket de autentiske tatoveringer som fylder hele hans krop tydeligt afslører og gør ham sÌrdeles velegnet til jobbet.

Jeg ankommer som en af de første og ser hurtigt den nĂŚsten 2 meter høje Jim, som smiler over hele ansigtet og giver mig verdens største krammer – “Velkommen til” siger han! “Sikke en modtagelse” tĂŚnker jeg.

Formiddagssmagning…

NĂĽ, tilbage til whisky! Det er efterhĂĽnden lĂŚnge siden jeg har vĂŚret afsted med “The Fellowship” som bestĂĽr af den legendariske Martin Markvardsen og skønne Camilla Salvado der sammen har banet vejen for denne release og trukket alverdens journalister til lille Danmark.

Vi bliver introduceret for dagens program hvor vores vĂŚrt Jason der er Global Brand Director fortĂŚller om Highland Park og deres fokus omrĂĽder – “Location” – “People”  – “Whisky“! Hvis du har vĂŚret pĂĽ Orkney som jeg var for omkring 4 ĂĽr siden forstĂĽr du “Location” – det er nemlig ikke det smarteste sted at placere et destilleri nĂĽr man ligger pĂĽ en ø, men deres overraskende milde klima giver Highland Park en sĂŚrlig modning som er karakteristisk smagen. Orkney er dybest set ikke af engelsk afstamning – det er faktisk skandinavisk fra de vikinger fra Danmark og Norge der plyndrede og hĂŚrgede tilbage i ĂĽr 800 – 1400. Efter denne tid slog de sig ned og derfor er følelsen mod det skandinaviske stĂŚrk. Jeg sidder lidt med en følelse af stolthed og patriotisme under denne gennemgang – der er rørende at tĂŚnke pĂĽ – derfra kommer “People“. Til sidst “Whisky” – det er de fĂŚrreste destillerier der vender kornet i hĂĽnden, har helt sĂŚrlig aromatisk tørv fra “Hobbister Moor” og investerer sĂĽ meget tid og penge i tønder som Highland Park gør – hvis du smager er du ikke i tvivl.

Møntet som giver adgang til Valhalla…

Efter en rundtur hvor vi ser vikingeskibe, film om Valkyrie, laver vores egne mønter som vi i øvrigt skal huske at gemme – ellers er der ingen adgang til Valhalla, samt en afsluttende frokost sidder vi i vores busser pĂĽ vej mod Ravnsborg hvor Jim Lyngvild har omdannet sin hjem til en vikingeborg! Nu tror du nok det er noget han har gjort blot til denne dag, men nej sĂĽdan lever han faktisk!

Familiefaren laver sin egen mønt…

Jeg begynder at føle at det er ret stort det her. Stemningen er fantastisk! Der er bĂĽlsteder, udklĂŚdte vikinger og en dyb brummen fra nogle skjulte højtalere der leverer stemningsmusik udover pladsen – midt i det hele stĂĽr Jim med sit overdimensionere kamera og skyder løs!

Vikingerne indtager Jims Borg…

Åben ild i “kirken”…

Vi bliver modtaget af pladsens høvding som guider os til pladsens kirke, hvor en ĂĽndebager venter os! Den ĂĽbne ild i kirken spreder en intens varme og den helt rigtige stemning. Jeg ser mit snit til at lege “Watch The Trone” inden vi gĂĽr videre.

Watch The Trone…

 

Wendy, Jason, Camilla og Naja…

Indenfor i den store velkomst sal byder Martin os velkommen med et glas Valkyrie – det er første gang jeg har den i hĂĽnden og lysten til at nippe er virkelig svĂŚr at modstĂĽ! Martin fortĂŚller om denne smukke dram og deres rejse med Jim – endelig siger han skĂĽl!

Martin forklarer om Valkyrie…

Det er en flot dram og prisen som ender pĂĽ ca. 599,- er virkelig et røverkøb – det er et pragteksemplar pĂĽ, at der kan produceres en unik dram til billige penge.

Valkyre…

Efterfølgende er der “snacks” pĂĽ gĂĽrdspladsen som bestĂĽr af øko-gris man selv kan grille over bĂĽlstederne. Imens er der linet op til spisning i “The Great Dining Hall” som er en udendørs pavilion hvor der er dĂŚkket op med langborde og gjort klar til “The Feast”.

Øko-svin….

Roastet pork!

 

Aftenens langbord…

Jeg bemĂŚrker at Jeppe fra Helium bar er tilstede og skynder mig i bareb for at smage pĂĽ varene. Der er en Old Fashioned og en “Wings Of Orkney” – som er Valkyries signatur cocktail med amber vermouth, sherry og Valkyrie whisky samt lidt revet lakridsrod pĂĽ toppen – en lĂŚkker cocktail!

Wings Of Orkney…

Herefter bliver det kaldt til bords, hvor den stĂĽr pĂĽ masser af lĂŚkkerier. Der er brød og flĂŚskesvĂŚr – hjemmelavet pølse og forskellige slags kød samt grillet blomkĂĽl! Dertil kommer der masser af øl fra Frejdal Bryggeri hvor Highland Park og Jim ogsĂĽ har lanceret deres Skolder øl fra.

Our Feast…

Efterfølgende ruller der endnu mere mad ind pĂĽ bordet og vores festmĂĽltid fortsĂŚtter imens der kommer mere whisky pĂĽ bordet. Humøret er højt og selskabet er i fantastisk stemning. Pludselig er der optøjer og vikingerne begynder at diskuttere højtlydt – kort efter er der ĂĽben kamp pĂĽ pladsen hvor der kĂŚmpes til døden! Man bliver grebet af stemningen og lader sig rive med – det samme gør gĂŚsterne!

Aftenens afslutning

Efterfølgende ligger der sĂĽrede vikinge pĂĽ gĂĽrdspladsen, og folk nyder deres cocktail, whisky og øl. Jason som bød os velkommen gĂĽr pĂĽ scenen og takker alle for et fantastisk arrangement og skĂĽler med os i 18 ĂĽrs Highland Park, som bliver sendt rundt. Vinden er begyndt at tage til og det rusker udenfor – det forhindrer dog ikke at et opstillet vinkingskib brĂŚndes ned som det ogsĂĽ blev gjort for 1000 ĂĽr siden som et symbol pĂĽ vikingenes magt og mod – jeg mindes deres slogan “In war, he who is ready to die wins.”

Skibet brĂŚndes ned…

Tilbage i bussen tĂŚnker jeg over dagen og oplevelsen. Der er gjort meget ud af, at introducere og markere Highland Park pĂĽ det skandinaviske marked og ikke mindst i Danmark. Valkyrie afløser reelt Dark Origins som var en smuk dram, jeg fik drukket rigeligt af – den vil blive savnet, men Valkyrie er en vĂŚrdi afsløser som har mere fortĂŚlling, kant og ikke mindst relation til Danmark –

For viking warriors death was not an end, but a glorious beginning, and it began with the valkyries…

 

Kommentarer

  1. Fynboen

    Crazy!

Smid en kommentar