Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Proud to be a Viking Soul – Highland Park Valkyrie

Proud to be a Viking Soul – Highland Park Valkyrie

Hvad har Jim Lyngvild og Whisky til fælles? Første gang jeg hørte disse ord i samme sætning troede jeg faktisk at det var løgn, men nej den er god nok – Jim og Highland Park er det hotteste match indenfor whiskyens verden lige nu…

100 journalister og bloggere fra 13 forskellige dele af verden, et team som har arbejdet intenst gennem de sidste 6 måneder samt Danmarks ukronede modeekspert Jim Lyngvild, var samlet i Roskilde ved “Vikingeskibsmuseet” hvor afsløringen af Highland Parks seneste release “Valkyrie” skulle skydes af!

Læg mærke til ravnene…

Den første gang jeg hørte Jim Lyngvild og whisky i samme sætning troede jeg det var for sjov? Lidt stereotyp som man jo kan være, havde jeg nok ikke forestillet mig Jim der ellers er kendt for mode, sine egen hudplejeserie og sine til tider skarpe holdninger var kreativ designer og frontfigur for Highland Park? Men jeg skulle blive klogere. Jim kan spore sin blodlinje tilbage til de gamle vikinger og er asa-troende hvilket de autentiske tatoveringer som fylder hele hans krop tydeligt afslører og gør ham særdeles velegnet til jobbet.

Jeg ankommer som en af de første og ser hurtigt den næsten 2 meter høje Jim, som smiler over hele ansigtet og giver mig verdens største krammer – “Velkommen til” siger han! “Sikke en modtagelse” tænker jeg.

Formiddagssmagning…

Nå, tilbage til whisky! Det er efterhånden længe siden jeg har været afsted med “The Fellowship” som består af den legendariske Martin Markvardsen og skønne Camilla Salvado der sammen har banet vejen for denne release og trukket alverdens journalister til lille Danmark.

Vi bliver introduceret for dagens program hvor vores vært Jason der er Global Brand Director fortæller om Highland Park og deres fokus områder – “Location” – “People”  – “Whisky“! Hvis du har været på Orkney som jeg var for omkring 4 år siden forstår du “Location” – det er nemlig ikke det smarteste sted at placere et destilleri når man ligger på en ø, men deres overraskende milde klima giver Highland Park en særlig modning som er karakteristisk smagen. Orkney er dybest set ikke af engelsk afstamning – det er faktisk skandinavisk fra de vikinger fra Danmark og Norge der plyndrede og hærgede tilbage i år 800 – 1400. Efter denne tid slog de sig ned og derfor er følelsen mod det skandinaviske stærk. Jeg sidder lidt med en følelse af stolthed og patriotisme under denne gennemgang – der er rørende at tænke på – derfra kommer “People“. Til sidst “Whisky” – det er de færreste destillerier der vender kornet i hånden, har helt særlig aromatisk tørv fra “Hobbister Moor” og investerer så meget tid og penge i tønder som Highland Park gør – hvis du smager er du ikke i tvivl.

Møntet som giver adgang til Valhalla…

Efter en rundtur hvor vi ser vikingeskibe, film om Valkyrie, laver vores egne mønter som vi i øvrigt skal huske at gemme – ellers er der ingen adgang til Valhalla, samt en afsluttende frokost sidder vi i vores busser på vej mod Ravnsborg hvor Jim Lyngvild har omdannet sin hjem til en vikingeborg! Nu tror du nok det er noget han har gjort blot til denne dag, men nej sådan lever han faktisk!

Jeg begynder at føle at det er ret stort det her. Stemningen er fantastisk! Der er bålsteder, udklædte vikinger og en dyb brummen fra nogle skjulte højtalere der leverer stemningsmusik udover pladsen – midt i det hele står Jim med sit overdimensionere kamera og skyder løs!

Vikingerne indtager Jims Borg…

Åben ild i “kirken”…

Vi bliver modtaget af pladsens høvding som guider os til pladsens kirke, hvor en åndebager venter os! Den åbne ild i kirken spreder en intens varme og den helt rigtige stemning. Jeg ser mit snit til at lege “Watch The Trone” inden vi går videre.

Indenfor i den store velkomst sal byder Martin os velkommen med et glas Valkyrie – det er første gang jeg har den i hånden og lysten til at nippe er virkelig svær at modstå! Martin fortæller om denne smukke dram og deres rejse med Jim – endelig siger han skål!

Martin forklarer om Valkyrie…

Det er en flot dram og prisen som ender på ca. 599,- er virkelig et røverkøb – det er et pragteksemplar på, at der kan produceres en unik dram til billige penge.

Valkyre…

Efterfølgende er der “snacks” på gårdspladsen som består af øko-gris man selv kan grille over bålstederne. Imens er der linet op til spisning i “The Great Dining Hall” som er en udendørs pavilion hvor der er dækket op med langborde og gjort klar til “The Feast”.

Øko-svin….

Roastet pork!

Aftenens langbord…

Jeg bemærker at Jeppe fra Helium bar er tilstede og skynder mig i bareb for at smage på varene. Der er en Old Fashioned og en “Wings Of Orkney” – som er Valkyries signatur cocktail med amber vermouth, sherry og Valkyrie whisky samt lidt revet lakridsrod på toppen – en lækker cocktail!

Wings Of Orkney…

Herefter bliver det kaldt til bords, hvor den står på masser af lækkerier. Der er brød og flæskesvær – hjemmelavet pølse og forskellige slags kød samt grillet blomkål! Dertil kommer der masser af øl fra Frejdal Bryggeri hvor Highland Park og Jim også har lanceret deres Skolder øl fra.

Our Feast…

Efterfølgende ruller der endnu mere mad ind på bordet og vores festmåltid fortsætter imens der kommer mere whisky på bordet. Humøret er højt og selskabet er i fantastisk stemning. Pludselig er der optøjer og vikingerne begynder at diskuttere højtlydt – kort efter er der åben kamp på pladsen hvor der kæmpes til døden! Man bliver grebet af stemningen og lader sig rive med – det samme gør gæsterne!

Aftenens afslutning

Efterfølgende ligger der sårede vikinge på gårdspladsen, og folk nyder deres cocktail, whisky og øl. Jason som bød os velkommen går på scenen og takker alle for et fantastisk arrangement og skåler med os i 18 års Highland Park, som bliver sendt rundt. Vinden er begyndt at tage til og det rusker udenfor – det forhindrer dog ikke at et opstillet vinkingskib brændes ned som det også blev gjort for 1000 år siden som et symbol på vikingenes magt og mod – jeg mindes deres slogan “In war, he who is ready to die wins.”

Skibet brændes ned…

Tilbage i bussen tænker jeg over dagen og oplevelsen. Der er gjort meget ud af, at introducere og markere Highland Park på det skandinaviske marked og ikke mindst i Danmark. Valkyrie afløser reelt Dark Origins som var en smuk dram, jeg fik drukket rigeligt af – den vil blive savnet, men Valkyrie er en værdi afsløser som har mere fortælling, kant og ikke mindst relation til Danmark –

For viking warriors death was not an end, but a glorious beginning, and it began with the valkyries…

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Fynboen

    Crazy!

Smid en kommentar