Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. oktober 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Glenfiddich 18 år

Wednesdays Whisky: Glenfiddich 18 år
Gastromand

En dag kommer dit hjerte også til at banke for område ved Speyside, hvor whisky destillerierne ligger side om side, hvor du kan fiske i floden, gå på jagt og ikke mindst nyde en whisky. Nu er det onsdag så medmindre du lige har booket en tur må du nøjes med at drømme og måske drikke en lille dram!

Glenfiddich var et af de første brands jeg smagte som helt ung dreng. Jeg mener det var efter en mindre god oplevelse med Chivas Regal, som bestemt ikke smagte mig. Efterføgende dukkede mærker som Highland Park og Glenfiddich frem og det gjorde oplevelsen noget bedre. Jeg har sidenhen lært meget om whisky og lever efter princippet – “kvalitet frem for kvantitet” eller nogle gange bliver det så “kvantitet med kvalitet” som fx nu hvor jeg faktisk har adskillige flasker stående.

Læg mærke til deres logo – de opfordrer jo næsten til jagt…

Første var det Glenfiddich 12 års og der efter Glenfiddich 15 års som begge er glimrende whiskys – min favorit af disse er deres 15 års. Der får du bare mere for pengene og selv om prisen er dobbelt så høj så er det værd at gå efter. Du kan også bare vælge at springe disse over og gå direkte til 18 års, hvor du får mere af det hele. Prisen ligger på ca. 699 kr. og det er slet ikke slemt for en Single Malt i denne kvalitet.

Glenfiddich 18 års…

Den har lidt flere noter af “tørv” og “træ” eller eg om du vil, men selv ikke dominerende, du fornemmer bare faddet lidt mere i denne whisky. Den har også de frugtige og sødmefulde noter som 15 års og så bare en længere og dybere eftersmag.

Skål og god jagt…

Jeg købte den faktisk for mange år siden i en boardershop hvor en 1 liters vist kostede omkring 500 kr – total bargain efter min mening. Det var alt fra Glenfiddich for denne gang, så medmindre jeg skal i kaste med deres andre udgaver, så regner jeg med, at vi kigger på lidt mere Macallan meget snart.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar