Gastromand.dk | 25. May 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Er du festival klar?! Det er vi…

Er du festival klar?! Det er vi…
Aarhusianeren

I den seneste tid har vi haft nogle gode sommerdage, varmen er der, solen er der. Du t√¶nker, nu er det blevet Festival-vejr!¬†Det er festivals√¶son, og vejrudsigten skal ofte bes√łges – helt sikker p√• vejret er vi jo ikke i Danmark.

Vi har besluttet – nok ikke overraskende, at vi tager en omgang mere i festivalm√łllen. Derfor vil vi igen v√¶re at finde p√• de store festivalen – b√•de for at kritisere, men ogs√• rose udbuddet af mad og drikke.

Men en ting er sikkert, vi bliver ikke alene. Flere festivaler er begyndt at melde udsolgt, SmukFest igen f√łr musikken overhovedet er p√• plads – hva fan sker der lige for det… well party on!

 

Danmarks bedste festivalburger

Sidste √•r som I husker, k√łrte vi vores helt egen burger-challenge, som blev taget godt i mod af b√•de l√¶sere og festivaller – det er vi glade for. Hvis du lige skal have sk√¶rpet burgersulten inden √•rets festivals√¶son, kan du jo bladre over til vores indl√¶g fra sidste √•r:

 

Måneders jagt er slut: De nominerede til Danmarks bedste Festivalburger er

 

Efter at have spist alt for mange burgere (arhh… det er gas, det kan man jo ikke), fandt vi vores vinder Burger Anarchy, der kan bryste sig af den √¶refulde titel: Danmarks bedste Festivalburger. ¬†Endnu en gang tillykke herfra!

 

WE HAVE A WINNER: Her er Danmarks suverænt bedste Festivalburger

 

 

Forventningerne til årets festivaler

Vi er så små begyndt at kigge lidt på, hvad der sker af spændende food events Рog der er da et par highlight vi gerne dele med jer fra nogle af de nyere festival tiltag.

Heartland

Heartland ligger f√łrst i kalenderen – faktisk en festival vi ikke n√•ede forbi sidste √•r.¬†Heartland Festival henvender sig meget til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum. De danske festivaler har l√łbende h√¶vet niveauet til at v√¶re mere high-end, og p√• Heartland p√• Egeskov Slotspark l√¶gger man ikke skjul p√• denne ambition. Og det kan man jo li’ eller ej, og her bliver jeg alts√• lige n√łdt til at dele et citat fra vores yndlings h√łjtr√•ber, Lars Bjerregaard:

 

“S√• er der Heartland Festival. Eller “Alt det den √łvre, hvide middelklasse og deres b√łrn knuselsker”-festival. S√• er det bare p√• med Hunter-gummist√łvlerne og ros√©-champagne-branderten og ud og f√• √©n p√• opleveren!” ‚ÄstLars Bjerregaard

 

Men hey, jeg ejer ikke et par Hunter-gummist√łvler, men et glas r√≥se-champagne drikker jeg gerne. N√• men tilbage p√• sporet, Heartland tilbyder et bredt udbud af mad for en enhver smag. Men de har ogs√• deres prestige arrangementer; Heartland Banquet og Chef‚Äôs Table

 

 

Heartland Banquet

Heartland Festival gentager i √•r¬†Heartland Banquet. Her samarbejder tre kokke om et b√•de velsmagende og socialt m√•ltid, iscenesat til at v√¶re noget ganske andet end man ellers er vant til. Holdet udarbejder sammen en unik spiseoplevelse best√•ende af en tre-retters menu med de bedste fynske r√•varer og en √łl- og vinmenu. Per Hallundb√¶k (Falsled Kro) st√•r igen i √•r i spidsen for Heartland Banquet, og denne gang har han taget de danske stjernekokke Kamilla Seidler (Gustu) og Theis Brydegaard (Kadeau, Nabo) med sig. Seidler er k√łkkenchef p√• Gustu i Bolivia, der netop har indtaget pladsen som 14. bedste restaurant i hele Sydamerika, og Seidler selv har f√•et den fornemme titel af at v√¶re Latinamerikas bedste kok. Med p√• kokkeholdet er ogs√• Theis Brydegaard fra Nabo og Kadeau, som har en Michelin-stjerne b√•de i K√łbenhavn og p√• Bornholm, og er placeret som den 94. bedste restaurant i hele verden. M√•ltidet iscenes√¶ttes af Mette Martinussen, som vil skabe en socialt interaktiv spiseoplevelse ‚Äď forvent ikke hvide duge men en velmagende madforestilling.

 

Heartland Chef’s Table med Amass & Restaurant Domestic

Chef‚Äôs Table p√• Heartland er et yderst ambiti√łst fors√łg p√• at skabe¬†vilde madoplevelser ved langbordet under pergolaen i Grevens private have. To af landets fremmeste restauranter – Amass fra K√łbenhavn og Restaurant Domestic fra Aarhus ‚Äster inviteret til at komme med deres bud p√• en komplet og personlig og oplevelse. √Örets sommelier 2016 Bo Bratlann (Amass) s√łrger for vine og ekstremt godt selskab.¬†Restaurant Domestic fik deres f√łrste Michelin-stjerne i 2017, og sk√łd det samlede stjernetal op p√• 4 i Aarhus – personligt ser jeg frem til snart at bes√łge restauranten i Aarhus.

PS: Der er stadig billetter at hente til de to ovenstående arrangementer på madbillet.dk.

 

Haven Festival

En ny festival som er poppet op p√• vores radar, med bl.a. Claus Meyer og bryggeren Mikkel Borg Bjergs√ł (Mikkeller) som ophavsm√¶nd. I Gastromand √łjne lyder det alts√• ikke helt dumt.

 

HAVEN er derfor b√•de en avanceret √łlfestival med international livemusik og en kunstfestival med helstegt pattegris og internationale g√¶stekokke, som det er en musikfestival, der finder sted midt i √©t stort installationskunstv√¶rk skabt i samarbejde mellem bryggere, musikere, kokke og performancekunstnere fra hele verden.

 

Fokus p√• √ėL!

Med den verdenskendte danske stjernebrygger og grundl√¶gger af Mikkeller, Mikkel Borg Bjergs√ł, som faneb√¶rer, vil HAVEN spr√¶nge alle rammer for, hvordan √łl kan indg√• i en festivaloplevelse. Hvor √łl til den traditionelle festival normalt bruges som rekvisit til at opn√• en rus eller som en pause mellem forskellige musik-acts, vil HAVEN i stedet skabe en √łlfestival ‚Äď med internationale musik-acts og stjernekokke som pauser mellem √łl-opdagelserne. Manden bag Mikkeller, Mikkel Borg Bjergs√ł har valgt at fokusere p√• s√¶rligt tre √łl-oplevelser til HAVENs f√łrste √•r: Effektive scenebarer med s√¶rproducerede √łl, specialbarer med udvalg fra hele verden og s√¶rlige events, der inddrager musikere og publikummer i bryggekunsten.

 

“Gennem de sidste 20 √•r, har jeg smagt tusindevis af sure, sorte, gr√łnne, gule og r√łde √łl af alle arter, og til dette √•rs HAVEN vil jeg dele min passion for kvalitets-√łl ved at medbringe nogle af de bedste √łl, der findes derude. Du kommer helt sikkert til at smage en masse fantastiske og vilde √łl, du aldrig har smagt f√łr, ja ikke engang kendte til eksistensen af.‚ÄĚ ‚Äď Mikkel Borg Bjergs√ł

 

  • Humlebaren: Her vil v√¶re humlede √łl for n√łrderne men ogs√• for de mindre √łvede. Udvalget vil g√• fra mildt humlede over ekstreme West Coast IPA’s til de hypede New England ‘hazy’ IPA‚Äôs. Ideen er at vise alsidigheden og mangfoldigheden i den humlede del af √łl-universet.
  • Sort bar: Stout, porter, imperial stouts, black IPA’s. I den sorte bar kan man f√• alle de sorte varianter med et sp√¶nd fra den relativt milde dry stout (4,1%) til Mikkellers monster imperial stout ‘Black’, som er p√• over 18%.
  • Sur bar: Spontang√¶ret √łl er blevet en v√¶sentlig del af √łlscenen i de senere √•r. √ėllene karakteriseres ved at v√¶re syrlige, men ofte ogs√• meget vin√łse og komplekse. Sur bar giver en indf√łring i de forskellige typer, fra berliner weisse over geuze-typerne til frugtlambic’s. Man kan fx pr√łve den nye ‘Spontan Hexadrouple Blueberry’, der er en spontang√¶ret sur √łl, som er fadlagret i 1 til 3 √•r og herefter har f√•et tilsat 3 kilo bl√•b√¶r pr. liter basis√łl og sidenhen er g√¶ret igen.

 

√ėl g√¶ret p√• festivalg√¶ster?!
P√• event-siden vil der blive brygget √łl live p√• et mobilt bryggeanl√¶g under hele festivalen. Her vil Mikkel Borg Bjergs√ł, Claus Meyer og Aaron Dessner i samarbejde brygge en s√¶rlig √łl, der bliver spontang√¶ret ved at udnytte luftens kulturer. Det g√łres ved, at urten (den ug√¶rede √łl) efter kogning pumpes op i et mobilt k√łlekar og herefter st√•r natten over og samler g√¶r fra selve festivalluften. Herefter g√¶res √łllen p√• tr√¶fade, en oldgammel belgisk produktionsmetode til spontang√¶ret √łl. Den endelige √łl, g√¶ret p√• HAVEN 2017, vil senere hen blive solgt i Mikkellers barer verden over.

 

Haven Festival pressefoto

 

Men hvad skal temaet være i år?

Danmarks bedste festivalhotter, bedste festivalsnack, mest luksuri√łse festivalservering… Som du m√•ske kan fornemme, kan de 4 gastrom√¶nd ikke rigtig blive enige om temaet for √•rets festivaler – men hov, det giver jo dig muligheden for at byde ind.

Stik os en kommentar her p√• indl√¶gget…

Ses vi på pladsen?! 

Smid en kommentar