Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. juni 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Musik i Lejet 2022 – Strandfesten når nye højder

Musik i Lejet 2022 – Strandfesten når nye højder
Hopdaddy

Efter to år er Musik i Lejet tilbage. Og de er tilbage på toppen! Musik og mad fra øverste festivalhylde, serveret i de smukkeste opgivelser lige midt på stranden.

Philipson Wine er officiel vinpartner på Musik i Lejet. Udover at levere 4 “husvine” til alle barerne på pladsen, så har de selvfølgelig også deres egen dedikerede vinbar. Og det er selv sagt her man starter!
Strandsand under fødderne, høj sol i ansigtet og kold, frisk rosé i glasset. KØR!

En ægte Gastromand starter i vinbaren

Det er i år redaktionens yngste mand, der er sendt til det nordsjællandske. Teenageren er selvfølgelig ikke sendt afsted uden voksent opsyn, bare rolig.

Musik i Lejet Følelsen

Allerede inden man når festivalpladsen er man helt med på hvad der skal ske! Hele Tisvildeleje summer af liv og glade mennesker. Solen står højt, havet bruser ude til højre og alle drikker rosé, hører musik og fester i gaderne. Efter en hurtig gåbajer kan man se indgangen, og så kan man mærke den. den her helt specielle festivalfølelse. Men det er ikke en billig bajer i ølbong følelse. Det er en glæde og massiv lyst til god mad og kold rosé. Det her, det er festivalstemning i anden potens!

Teenageren er landet, nu sker det!

Havudsigt og fisk

Vi havde selvfølgelig udset os en masse gode ting på forhånd, og da vi kom lidt sent igang. Så strøg vi direkte ind og bestilte to runder fisk hos Hooked.
Hooked er efterhånden kendt som et sten sikkert valg på festivaller. Deres fisk er sprød og saftig og deres fuldstændig absurd lækre eddike fritter, er noget af det bedste før under og efter druk der findes.
Som et nyt take, på hele sundhedstingen, så har de lavet en Fish n Greens, som alternativ til klassikeren med pomnmes frittes. hvilket fungerede næsten bedre en de sprøde fritter. Du fik et stort stykke fisk og en frisk, grøn salat med den lækreste dressing!
Et godt valg, hvis du skal videre og skabe dig åndssvagt til en koncert (som man jo skal)

Fisk til forret, tatar til hovedret!

Retsurent Uformel disker op med deres le-gen-dariske tatar!

Uformel ved hvad det handler om. de har to retter på festivalkortet! Du kan få klassisk Uformel oksetatar, eller du kan få moderne Uformel vegetar-tatar. Så hvad skal du have? Begge to selvfølgelig!
Der bliver kælet for detaljerne. Udover dejligt oksekød, så får du crunch for days, med sprøde brøddimser, smagfuld mayo, lækre lækre semi dried tomater og noget grønt gøgl på toppen.
Vegetar-tataren, eller bede-taren er lavet på rødbeder. og vider egentlig et ret godt tatar look. den er en anelse sødere, men ellers bare virkelig lækker!
Tricket er at køre sådan en 50/50 ting af begge to. Eventuelt med Eddikefritterne ovre fra Hooked.

men den helt store genistreg er faktisk, at Uformel ´-boden ligger klods op ad vinbaren! Så ja, der blev kastet tatar og kald hvidvin i ansigtet. også mere end én gang!

De velkendte Musik i Lejet-retter

Musik i Lejet er kendt for deres store udvalg af high end festivalmad. Blandt andet deres kendte Mil-Pølse. som hvert år bliver tænkt på en ny måde. I år findes den så i to udgaver.

Den klassiske MiL-pølse er en saftig, velsmagende gourmet hotdog. en hotdog man sagtens kan og vil spise to af! kæmpe ros for den. Det nye, måske lidt for friske take, er så den vegetariske udgave. Hvilket i sig selv kan fungere ganske fint. Men i årets udgave er den saftige pølse helt enkelt skiftet ud med intet mindre end en kogt gulerod. EN KOGT GULLEROD?! Både min opsynskvinde/kæreste og jeg var overbevist om at det var en joke. Irriterende nok, så smagte den sku ret fint. Meeeeen, nogen MiL pølse er det sku ikke!

Fra kogte gulerødder til ÅRETS BEDSTE BURGER!

trods det kæmpe store udvalg af lækker mad, så er det en af Mil´s egne retter der løber med sejeren. den løber faktisk med hele 4 titler. Nemlig Årets bedste servering, Årets bedste burger, Årets bedste value for money OG Årets bedste kødfri alternativ!

ja, du læste sku rigtigt. den veganske Smæskestegs Sandwish er simpelthen festivallens mest velsmagende servering. for bare 85,- får du en saftig, smagfuld, mættende burger. Du får en blød bolle, lækker mayo, stærk sennep, sprød rødkål, store sprøde pickles, en blød og lækker Tempeh “bøf” med sprød skorpe og kæmpe umamismag. og så geni stregen, nemlig de sprøde svampechips.
Det er en voldsomt lækker burger, proppet med smag i flot balance. Den tog røven så meget på jeres udsendte, at der blev spist to! Ikke i samme omgang, men dog på samme festival. Kæmpe kæmpe respekt for at servere den slags for danskerne!

Smæskesteg leverer selvfølgelig også et solidt kød-fix

De laver nemlig også årets næstbedste burger. Nemlig en klassisk flæskestegs sandwish, komplet med sprøde svær og saftig gris. mayoen er ægte og bollen er brioche. Det spiller bare! Vi spiste selvfølgelig begge burgere, fordi en varieret kost både består af fermenterede soya bønner, i en veganer burger, og et kæmpe skud saftigt svin! Og din egen vægt i bajere. ej at forglemme.

Uden mad og drikke, dur helten ikke

Eller, helten fungerer sikkert fint. Men en festival på stranden fungerer fandeme ikke, uden kæmpe store mængder sprut!
Og det er præcis hvad MiL har disket op med. Udover at tapetsere stranden i små barer så er der også adskillige mere og mindre specifikke barer. Teenageren er ikke bare madhoved, med en sund jysk appetit. han er Gastromands største øl og spiritusnørd. Så der er selvfølgelig kørt en meget ambitiøs mængde drink og cocktails ned!

Ginbaren leverer flere fine gindrinks, inklusiv en lokal Gin & Tonic, som er en klar vinder! Udsigten nørder champagne og skønne klassiske cocktails. Blandet andet en 100% obligatorisk Negroni og en frisk og fræk Paloma. absolut fornuftige valg af opkvikker.

Den helt sjove festival-sommerfest på stranden vinder, er selvfølgelig den store mojitobar! Her får men en fin, men relativt kedelig klassisk mojito (sorry) og en række forskellige bær og frugt udgaver. Den sexede røde hindbær-mojito har ikke bare en fræk maskulin farve, den smager også pisse hamrende godt! Og du kan købe den i kander! Så er du fandeme klar til at smadre dig selv til Malk de koijn, Tessa eller Benjamin Hav & Familien!

Mere at drikke og flere snacks!

Hvis man som de fleste her på redaktionen forstår at hamre sig selv godt i stykker til en god koncert. Så ved man også, at man skal hydreres godt imellem de vigtige kunstnere.
Så ja, du skal selvfølgelig tilbage i vinbare, efter du har kastet en kande Mojito i skærmen!

Philipson Wine overrasker igen!

De har simpelthen disket op med noget så kontroversielt (for den jyske teenager hvert fald) som fucking festival østers! JA TAK siger man så! 3 forskellige, ganske fine østers for 75,- det er sku svært at være sur om. Når du så kan skylle dem ned med hvad end du lyster af vin. Så skal vi gerne bede om to runder tak!

De skarpe festival snacks

Enhver festival har et forskelligt udvalg af de helt let håndterlige snacks, hurtige burgere og lignende. Her stepper Mil også op, og gøre det lige dén tand bedre.
YO-Burger serverer let fordøjelige cheeseburgere med sprøde fritter i en praktisk lille box. Det er ikke stor videnskab, men det smager fandeme godt.

Lige ved siden af kunne du finde en bod med forskellige karry ting, og små sprøde veggie wontons. de blev skyllet ned med en flaske bobler. Det fungerer absolut fint.
Tatar og østers tæller måske også som festival snacks. De kan også sagtens kastes ned på vejen fra én koncert til en anden. Eller som vi gjorde, bare som snacks mellem to måltider.

De luksuriøse Musik i Lejet roser

Musik i Lejet skiller sig ud fra mange festivaller med især TO ting, som de gøre lidt anderledes. Udover selvfølgelig location og mad.

Det er nemlig blandt andet den årlige sommerfrokost, som hylder de lokale råvarer og producenter. De går faktisk så meget op i det lokale, at alt er lokalt, vin, øl, snaps, mælk, bær. Det hele. det er sjovt, hyggeligt og super lækkert!

Vi fik lokal orangevin som velkomst. sammen med en række sprøde snacks.

Noget af det lidt mere usexede ved festivaller, er som regel overnatningen. Som for mange jo foregår i telt af en art. Her har MiL også gjort lidt ekstra. Udover muligheden for eget telt og egen campingvogn. Så kan du købe et opslået MiL-Telt eller et Tent-House, som er en fin mellemting.

Alt i campingområdet er roligt, rent og pænt. Der er forholdsvis ro hele tiden, og du kan finde hvile ører, ben og øjne uden noget større påstyr. Kæmpe ros for campingforholdene!

Gastromand og Teenageren takker ydmygt af for i år!
Og et kæmpe kæmpe på gensyn!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar