Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Terrassevin

VIN UDEN PIS: Terrassevin
Vinhjernen

Sjældent har dette begreb været mere berettiget. Hedebølgen raser over Europa, i skrivende stund slår Sønderjylland måske varmerekord, jeg lytter til Tidal playlisten ”Slow roast” og det er virkeligt sommervarmt.
Jeg skriver med vilje ikke ”ulideligt varmt”, jeg har da prøvet værre i det sydfranske men det er da lidt uvant på vores breddegrader. I Sydfrankrig ville jeg begynde med pivkold rosé allerede ved 11-tiden, så siestaen er sikret, når solen er varmest. Og herhjemme sukker de fleste vindrikkere også efter den dér vin, der bare er perfekt på terrassen, når du pruster under Harald Nyborg parasollen med ekstra tung granitfod.
I Vin uden Pis-laboratoriet bragte vi en flok blindere til en solbeskinnet terrasse på Sjællands Odde og lod dem afprøve i sommervarmen efter en tiltrængt badetur. Sørme, om der ikke både var hvid og rød og alt blev kølet behørigt ned inden blindtest.
Dine terrassevine skal nemlig være robuste nok til at kunne serveres lige fra køleskabet. Med 30+ grader udendørs, dur det ikke med en vin, der har så fine fornemmelser at ”den folder sig bedst ud ved 12 grader”. Hvis du serverer den ved dén temperatur er den nemlig stuevarm inden du kan stave til ”klimaforandringer” og det går bare ikke. Den skal køleskabskold i bægeret og du har formentlig drukket ud inden temperaturen bliver tocifret.

Terrassevine

Uva Non Grata 2020

Pris: 59,- (normalpris 89,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Fin næse med køligt citruspift og flint. Munden har blid sødme og fin syre og det hele fungerer glimrende på et solvarmt trædæk. Og så er sjældent vi støder på vin på ren gros manseng. Glimrende køb til prisen.


Louis Jadot Chablis Chapelle aux Loups 2021 [BEDST I TEST]

Pris: 199,- (normalpris 289,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Lidt lukket næse med duft af vådt grus og hvide blomster. Skøn og sprød mund med knivskarp, sitrende syre og tør, salt finish. Perfekt til fjordrejer, hvis nogen gider pille dem i den her varme. Ellers fritér dem!


Paco&Lola No. 12

Pris: 85,- v. 6 (normalpris 115,-)
Forhandler: Jysk Vin
Aromatisk og indbydende næse med mandelblomst og klementinskal. Herligt parfumeret mund med god balance. Albarinho har aldrig været dårlig terrassevin.


Henri Bourgeois Quincy Terrasse des Grands Hommes 2021

Pris: 129,- (normalpris 199)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Der er virkeligt smæk på hyldeblomstduften her tillagt lidt brændenælde. Klassiske sauvignon-noter. Munden er crisp, mundvandsprovokerende og læskende. Hvis nogen gad lave en salat chevre chaud, s’il vous-plait?


Bouchie-Chatellier Premier Millésime Pouilly-Fumé 2020

Pris: 179,- (normalpris 279,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Fed næse af hvid fersken og mandel. Cremet og ret fyldig mund med tydelig alkohol. Tæt, kraftig vin til ostebordet efter solnedgang, mere end til at nippe i solskin.


Jakob Schneider Riesling Halbtrocken 2021 (1 liter) [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 85,- v. 6 (normalpris 109)
Forhandler: Jysk Vin
Earl Grey, granit og citrus I en herlig rieslingnæse. Jakob Schneider har igen fat i den lange terrasseende med den altid overperformende Riesling halbtrocken. Fin syre, let sødme, masser af rieslingaroma og et røverkøb tilmed..Køb rigelig!


Finca Sandoval Fundamentalista 2021

Pris: 109,95 v. 6 (normalpris 139,-)
Forhandler: Jysk Vin
Vild næse af kærnemælk og friskplukkede røde bær; ribs, solbær og hyldebær. Let elegant mund med saftig syre, fine tanniner og juicy finish. Glimrende sommer-terrasse-rødvin på bobal-druen.


Matilda Nieves Mencia 2020

Pris: 109,95 (normalpris 149,-)
Forhandler: Jysk Vin
Animalsk og rustik næse af stald med knuste ribs. Dufter meget bedre end det lyder. Munden er supersaftig med spændstig syre og et blidt tannisk bid. Grill ribbenene fra sommerbukken og smid en salat sammen. Det her er perfekt sommersaft, der løber ubesværet ned i halsen.


Giant Steps Prima Vera Vineyard Pinot Noir 2020

Pris: 245,- v. 4 (normalpris 289,-)
Forhandler: Jysk Vin
Tydelig pinotnæse i jammy stil med modne jordbær. Munden er noget lettere end næsen antyder, den har frisk syre, der balancerer den varme frugt og de 13.5% er holdt flot i skak. Fin pinot, du kan indtage ret køligt.


Stik os en kommentar

Smid en kommentar