2 kommentarer
Stik os en kommentar
Fynske Drømmekage-muffins
Den klassiske drømmekage som muffins
Hvem kan ikke lide den klassiske drømmekage, når den er lidt svampet og snasket – det kan jeg i hvert fald.
Men hvorfor ikke prøve den lidt anderledes og lave den som muffins i stedet?
Denne opskrift rækker til 40-50 muffins, men kan halveres, hvis du synes det er for voldsomt – men hvorfor nøjes…
Antal: 40 personer
Ingredienser
- 500 gr hvedemel
- 100 gr smør
- 600 gr sukker
- 6 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 6 tsk bagepulver
- 4 dl mælk (f.eks. letmælk)
- 250 gr smør (til kokostopping)
- 200 gr kokosmel (til kokostopping)
- 500 gr brun farin (til kokostopping)
- 1 dl mælk (til kokostopping)
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes sammen, så det bliver en ensartet og tyk masse. Brug en røremaskine, hvis du har en ved hånden. En elpisker kan også fint bruges.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål.
- Vend forsigtigt mel, bagepulver og vaniljesukker i æggemassen. Brug en dejskraber, og vend det godt sammen, uden at røre for meget.
- Smelt margarinen i en gryde, og kom mælk deri. Bring det i kog og tag det af varmen. Bland det i din dej, og igen uden at røre for meget.
- Kom din dej i muffinforme. Fyld dem ikke mere end halvt op.
- Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i 20 minutter.
- Mens at kagerne bager så kan du lave din topping.
- Kom alle ingredienser i en gryde og varme det op under omrøring. Når det hele er godt blandet er det klar.
- Fordel passende mængde topping på dine kager og bag dem yderligere 5 minutter ved 180 grader varmluft.
- Afkøl kagerne før servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
-
Hvordan er det blevet fynsk er det fordi opskriften er omskrevet til muffins på Fyn. Opskriften er vist magen til drømmekage fra Brovst som er den oeginale.
Kommentarer