Findes der salat for mænd?
Der er absolut ikke noget galt I at spise salat og nej det gør dig heller ikke mindre mandig – hvis bare du sørger for at komme nok bacon i. Det blev også kompromiset da min kone efter lang tids plagen ville have mig til at smække en salat sammen. Hånden på hjertet, det blev faktisk ret lækkert. Så mand, næsten gang kæresten, konen eller veninden plager dig om den slags, så brug roligt denne opskrift…
Pris ca. 50 kr. (afhængig af om man vælger perlehønen som er noget dyrere).
Ingredienser
- 4 Kyllingebryst/perlehønebryst
- 2 pakke bacon/panchetta
- 1 icebergsalathoved
- 1 rød peber
- 2 store rødløg/skalotteløg
- 6 spsk. pinjekerner
- 10 cherrytomater
- 3 spsk. ekstra oliven olie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Saften fra en ½ citron
- Salt/peber
Tilberedning
- Fat (Webmasteren: Stop så brugen af de latterlige ord! :) en pande og steg dit bacon/panchetta færdigt.
- Krydr kyllingen med salt/peber og steg den i det overskydende fedt fra baconet. Den skal have høj varme på begge sider, hvor en stegeskorpe sætter sig, efterfølgende skues ned til middelsvag varme.
- Rist pinjekerne i en lille kasserolle (pas på de ikke bliver sorte!).
- Skær løgene i ultra tynde skiver (brug en mandolin på mindste afstand hvis du har en).
- Pres citronen og bland det med olie, eddike og salt/peber – læg løgene i. Det marinerer dem og giver dem en lækker konsistens og smag som går godt til salaten (et lille trick som Jamie Oliver ofte bruger).
- Skær salat, tomat og peber i størrelser, som du mener passer dig bedst (jeg foretrækker salaten i forholdsvis store stykker men tomat og peber i små).
- Skær kyllingen i skiver.
Anretning
Salat, tomat og peber smides i en passende skål og vendes sammen. Løgene og den overskydende marinade vendes rundt i (ønsker du en endnu mere maskulin udgave, kan du vende salaten i en Ceasar-dressing). Kyllingen fordeles oven i sammen med pinjekerne. Til sidst smuldres bacon over. Server groft brød til. Jeg lavede faktisk også en omgang humus, men den kære Webmaster mener det er lidt tøset – jeg synes nu det holder, så mon ikke jeg kan få sneget opskriften på siden på et tidspunkt…
Er salat kun for tøserne? Eller vil du gerne have mere grønt på gastromand.dk? Vi er selv lidt i tvivl, så hjælp os…
VELBEKOMME!
Stik os en kommentar-
Jeg ville stege den røde peber, inden den kom i kyllingesalaten.
-
Ikke en dum ide Leon!
-
-
Vi må bruge vores #knapsåmaskulint noget mere :-)
-
Wow – det er stort – hold så kæft en omgang, og ja så er min salat sgu ret fesen, men mon ikke også de fyrer kommer til at tilbringe en del tid på tønden efterfølgende? Forresten – øl-dressing – kan man overhovedet det? Findes der en bare tilnærmelsesvis normal opskrift?
-
En jeg kender ville nok sige at det ikke var en rigtig mande salta og dette derimod er http://www.youtube.com/watch?v=wFB_vHVFM_8&feature=feedlik ;)
Comments