One Comment
Chokolademazarintærte med citrus og kakaosorbet
- Aarhusianeren
- On 28. december 2019
- https://gastromand.dk
Desserten skal være sød og lækker, vi foreslår en god chokolademazarin med sorbet.
LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!
Chokolademazarin med Citrus og Kakaosorbet
4.58 fra 7 stemmer
Antal: 4
Ingredienser
Chokolademazarin
- 125 g Marcipan
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 2 æg
- 100 g Smeltet mørk chokolade (fx. Callebaut)
- 1 spsk Kakao
- 1 spsk Mel
Clementin-chips
- 2 blade Husblas
- 3 dl Vand
- 2 Clementiner
- 45 g Glucose
- 100 g Sukker
Kakaosorbet
- Sukkerlage fra Clementin-chips
- 85 g Kakaopulver
- 100 g Mørk Chokolade (fx. Callebaut)
Andet
- 2 Clementiner
- Bladguld (hvis der skal pimpes)
Sådan gør du
Chokolademazarin
- Pisk marcipan, smør og sukker sammen til det er en ensartet lys masse.
- Tilsæt æggene et af gangen og herefter den mørke chokolade.
- Tilsæt kakao og mel.
- Kom i en 18-20cm bradepande og bag 30 minutter ved 175g varmluft. Lad den køle helt af.
Clementin-chips
- Kom vand, saft og fintrevet skal af 1 clementin, glucose og sukker i en gryde. Bring i kog.
- Skær en clementin ud i millimeter tynde skiver.
- Lad dem få et minuts opkog i gryden og placér dem så på en bageplade.
- Bag clementinerne ved 110 grader i cirka 45 minutter (eller til de er helt tørre. Tiden kan variere en smule alt efter tykkelsen).
Kakaosorbet
- Udblød husblas i koldt vand i minimum 10 minutter.
- Varm sukkerlagen fra tidligere op. Heri smeltes nu husblassen.
- Sluk for varmen og rør kakao og chokolade i. Rør til alt chokoladen er helt smeltet.
- Sigt massen over i en lille beholder og sæt den på køl til den er helt kølet.
- Kør den på en ismaskine eller indfrys i fryseren med hyppige omrøringer (et par gange i timen).
Anretning
- Skær de resterende to clementiner ud i fileter (dvs. uden skindet).
- Anret med et stykke kage, clementin-fileter og sorbet, som pyntes med bladguld (eventuelt) og tørrede clementiner.
- Har du tørrede clementiner i overskud, går disse også godt som garnering i en cocktail senere på aftenen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme!
Stik os en kommentarRelated Posts
Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål... 29. december 2013 | Eksilsønderjyden
Smørbøf Deluxe – et vaskeægte bøfmirakel... 8. december 2019 | Eksilsønderjyden
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments