Croque Madame – klassisk fransk tømmermændsmad
I weekenden kiggede Eksilsønderjyden og kæreste forbi AA og som så mange gange før resulterede det i rigeligt mad og druer, herunder en uforglemmelig aften på Mortens Kro, der havde fløjet Mads Refslund ind til et gæstekokarrangement (meget mere om det på et andet tidspunkt), endnu en omgang Steak Tatar på Restaurant Mest (der i øvrigt netop er blevet nomineret til Årets brasserie).
Men også seriøse tømmermænd der afkrævede top classe tømmermændsmad:) Let me present to you Monsieur et Madame Croque…
PRØV OGSÅ: Croque Madame: verdens bedste morgenmad?!
PRØV OGSÅ: Croque Monsieur: The Gentlemans Sandwich
Ingredienser
- 8 skiver af dit yndlingstoastbrød – vi brugte groft
- 2 stk tomater i tynde skiver
- 4 store skiver god skinke
- 150 g revet ost – gerne gruyere men vi brugte cheddar, da det lige var hvad der var i køleskabet
- 250 g creme fraiche – fedt% afhænger af dine tømmermænd
- 2 spsk dijonsennep
- 4 spejlæg
- salt og friskkværnet peber
Tomatkompot
- 1 spsk oliven olie
- 2 stk skalotteløg
- 250 g smagfulde tomater - det kan i øvrigt være lidt svært at finde pt
- 3 spsk mørk balsamico eddike
- Lidt salt og sukker
Sådan gør du
Croque
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rør creme fraiche sammen med sennep, 100 g af den revne ost og smag til med salt og peber
- Placér 4 skiver brød på en bageplade
- Smid 1 skive skinke på hver, derefter et par skiver tomat, en go’ skefuld af den sammenrørte creme, drys med resten af den revne ost
- Læg en skive brød på toppen og smid en klat smør ovenpå
- Bag i ovnen til osten er smeltet og den øverste skive er blevet gylden
- Du har nu en Croque Monsieur – for at gå fra Monsieur til Madame og rigtig tømmermændsdræber, spejler du fire æg og smider et spejlæg på hver af dine Croques.
- Du kan naturligvis servere dine Croques med en go’ gang Heinz ketchup, men er du en rigtig gastromand, smider du lige en tomatkompot sammen mens dine brød er i ovnen.
Tomatkompot
- Hak løg og tomater
- Steg 2/3 af tomaterne og løgene i lidt olie i et par minutter.
- Tilsæt eddike og kog ind
- Smag til med salt, peber og sukker
- Vend de resterende tomater og løg i kompotten
- Serveres kold
Så skulle de tømmermænd vist være væk…
Med tømmermændende i skak stod den på Steak Tatar på restaurant Mest om aftenen – jatak!
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Tak for opskriften, det blev super godt.Eneste ændring fra min side var udskiftning af toastbrød med eget hjemmebag, der havde nået den kedelige let tørre fase
-
Den her skulle næsten været tagget med “Priceless” – BUJA!
Comments