No Comments
Stik os en kommentar
Stegt lammeculotte med spidskål og pebersauce
Opskriften er udgivet i samarbejde med Ribera del Duero
En relativ nem, men ikke desto mindre herlig ret, som matcher en god, fadlagret Ribera del Duero-vin helt perfekt. Der er stegt kød og fedme, samtidigt med at noterne fra madagascarpeber komplimenterer fadnoter i vinen.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 2-4 lammeculotter, afhængigt af størrelse.
- hvidløg
- 1 spidskål
- ¼ piskefløde
- 1 ds madagascarpeber
- Eddike eller citronsaft
Sådan gør du
Lam:
- Rids fedtsiden på kødet.
- Krydr det med salt, peber og hvidløg.
- Brun kødet godt af på alle sider på en varm pande.
- Lad det stege færdigt i ovn, 10 minutter ved 180 grader, derefter 15 min. hviletid.
- Med stegetermometer skal du ramme omkring 58 grader.
Sauce:
- Kog panden af med en sjat cognac, som næsten skal koge væk.
- Tilsæt piskefløde og peberkorn og kog ind, til det tykner.
- Man kan evt. mase peberkornene let med en gaffel.
- Smag til med salt og peber, evt. lidt citronsaft eller eddike.
Kål:
- Tag de yderste grove blade af og skyl kålen.
- Skær den i kvarte og steg på begge skæreflader på en pande ved høj varme.
- Tag kålen af, krydr med salt og lad den trække fem minutter.
- Drys med lidt salt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Submit a Comment