Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Stegt lammeculotte med spidskål og pebersauce

Stegt lammeculotte med spidskål og pebersauce
Vinhjernen

Opskriften er udgivet i samarbejde med Ribera del Duero

En relativ nem, men ikke desto mindre herlig ret, som matcher en god, fadlagret Ribera del Duero-vin helt perfekt. Der er stegt kød og fedme, samtidigt med at noterne fra madagascarpeber komplimenterer fadnoter i vinen.

Stegt lammeculotte med spidskål og pebersauce

4.25 fra 4 stemmer
Keyword: lam
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2-4 lammeculotter, afhængigt af størrelse.
  • hvidløg
  • 1 spidskål
  • ¼ piskefløde
  • 1 ds madagascarpeber
  • Eddike eller citronsaft

Sådan gør du

Lam:

  • Rids fedtsiden på kødet.
  • Krydr det med salt, peber og hvidløg.
  • Brun kødet godt af på alle sider på en varm pande.
  • Lad det stege færdigt i ovn, 10 minutter ved 180 grader, derefter 15 min. hviletid.
  • Med stegetermometer skal du ramme omkring 58 grader.

Sauce:

  • Kog panden af med en sjat cognac, som næsten skal koge væk.
  • Tilsæt piskefløde og peberkorn og kog ind, til det tykner.
  • Man kan evt. mase peberkornene let med en gaffel.
  • Smag til med salt og peber, evt. lidt citronsaft eller eddike.

Kål:

  • Tag de yderste grove blade af og skyl kålen.
  • Skær den i kvarte og steg på begge skæreflader på en pande ved høj varme.
  • Tag kålen af, krydr med salt og lad den trække fem minutter.
  • Drys med lidt salt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Submit a Comment

4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Opskrift Vurdering