Ingen kommentarer
Stik os en kommentar
Vildthakkebøf med løvstikkekartofler, ægte sauce og friterede kapers

Opskriften er udgivet i samarbejde med Ribera del Duero
Vinene fra Ribera del Duero er kraftige og krydrede og derfor gode til vildt. Her er en nem opskrift, der lander i grænselandet mellem hverdag og weekend, men som i hvert fald bør ledsages af et godt glas rødvin.

Antal: 4 personer
Ingredienser
- 600 gr hakket vildtkød
- 600 gr små, kogte og pillede kartofler
- Et bundt løvstikke
- Et glas kapers
- 175 gr æggeblommer
- 400 gr klaret smør
- 1 tsk eddike
Sådan gør du
Bøffer:
- Form fire bøffer af kødet og krydr godt med salt og peber.
- Brun bøfferne godt af og steg dem cirka 4 minutter på hver side.
- Lad dem hvile 10 minutter.
Kartofler:
- Steg de kogte kartofler i smør på en varm pande til de er gyldne.
- Tilsæt hakket løvstikke og smag dem til med salt.
Sauce:
- Pisk æggeblommer sammen med eddike og en smule vand.
- Lun det klarede smør til cirka 65 grader.
- Pisk det klarede smør i æggeblommerne lidt ad gangen, mens der piskes.
- Når alt smørret er pisket i varmes saucen forsigtigt op, hvis den ikke har sat sig endnu.
- Pas på den ikke skiller.
- Smag til med salt, peber og evt. mere eddike. Tilsæt til sidst den hakkede løvstikke.
Kapers:
- Dræn kapers for vand. Fritér dem i varm olie, så de ”popper” åbne og bliver sprøde.
- Læg dem på et stykke køkkenrulle, der kan opsuge overskydende olie.
Nyd retten med et herligt glas Ribera del Duero.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Smid en kommentar