Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

VIN UDEN PIS: Din favoritvin

VIN UDEN PIS: Din favoritvin
Vinhjernen

Skal vi starte med den ofte forekommende sproglige forvirring, yngling eller yndling? En ”yngling” er inden for sportsverden en udøver, der er yngre end både juniorer og seniorer. En ung person, med andre ord. Så du har næppe en ynglingsvin, medmindre du vælger at omtale dine purunge og ikke drikkemodne bordeauxer således. En ”yndling” er derimod ” en person eller dyr som er genstand for særlig stor kærlighed, sympati eller bevågenhed fra en bestemt person eller gruppe”. En favorit, en kæledægge.

Og denne gang har vi bedt om at få indsendt forhandlernes yndlingsvine til vores test. Nu kunne man jo tro at ens yndlingsvine var de bedste, man havde smagt. Men selv om jeg en enkelt gang har drukket DRC La Tache fra mit fødselsår eller store modne bordeauxer, så er det alligevel uden for kategori. En yndlingsvin må nærmere være en vin, du vender tilbage til gang på gang. Både fordi du kan lide den, måske fordi den leverer flot i forhold til prisen eller fordi den overrasker dig positivt hver gang? Det er sjældent dyre topcuvéer og kan snildt være gode supermarkedsfund.

Favoritvine

Viña Lisonja Rueda Verdejo 2021
Pris: 59,95 v. 12 (normalpris 85,-)
Forhandler: Jysk Vin
Indbydende næse. Dufter af kridt, grapefrugt og en smule krydret. Munden er knastør, rank og mineralsk. Det er sådan en vin, du gerne vil drikke til nypillede fjordrejer eller iskold på en solbeskinnet terrasse.


Montesei Soave Classico ”Le Balistelle” 2021
Pris : 116,- v.6 (normalpris 129,95)
Forhandler: Jysk Vin
Ret afdæmpet næse. Dufter let af melon og hvid champignon. Munden er sprød med knivskarp syre, inden den lidt hurtigt fader ud. Typisk Soave, fristes man til at sige. Jeg mangler lidt nerve.


Savigny Les Beaune ”Les Grand Picotins” Vielles Vignes 2019 [BEDST I TEST]
Pris: 319,- v. 3 (normalpris 349,-)
Forhandler: Jysk Vin
Hindbærduftende og venlig næse med lidt reduktive noter. Kælen, blød og meget behagelig mund. Blid syre runder det hele flot af. Glimrende vin med god intensitet og yderst drikkevenlig.


Louis Jadot Monthelie ”Sous Roches” 2016
Pris: 229,- (normalpris 349,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Kraftig, krydret næse med smæk på søde urter, mørke bær og lækkerhed. Moden mund med saftig frugt og lidt grove tanniner. Men det smager pissegodt, faktisk, og måske mildner de tanniner med tiden. Eller med luft.


Viña Mayor Ribera del Duero Crianza 2019
Pris: 109,- (normalpris 189,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Afdæmpet næse med duft af brombærsylt og lavendel. Fyldig, kraftig mund med rustikke tanniner og spicy finish. Nydelig.


Bollini Riserve Pinot Nero Trentino 2017
Pris: 139,- v. 6 (normalpris 159)
Forhandler: Jysk Vin
Diskret næse med surkirsebær og blomme. Lys, let og stram mund med god syre og et solidt tannisk haps. Smager mere af Italien end af pinot og sådan er det tit med italiensk vin. Drik til grydestegt kylling med masser af rosmarin.


Generazione Alessandro “croceferro” Etna Rosso DOC 2019
Pris: 169,- v. 3 (normalpris 199,-)
Forhandler: Jysk Vin
Ret reduktiv næse, så giv den noget luft, så kommer duft af ribs og knust mandel. Stram, mineralsk mund blottet for frugt og med sitrende syre. Klassisk Etna og herligt!


Brazin (B)old Vine Zinfandel 2020
Pris: 139,- (normalpris 195,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Charmerende og ødsel næse med blåbær, hyldebær og finsk lakrids. Supersmooth mund med fin syre og parfumeret frugt. Skøn og charmerende vin, lige som sidst vi smagte den.


Botijo Blanco Garnacha Blanca 2021 [BEDST TIL PRISEN]
Pris: 79,- (normalpris 139,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Blid næse med tropisk frugt, ananas og vanilje. Nydelig, balanceret mund med fint syrebid og læskende finish. Flot til tilbudsprisen.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jørgen Mortensen

    En yngling ligger mellem Jonior og senior.

Smid en kommentar