Pizza med stenbiderrogn – flabet forårsluksus
Pizza er lækkert! Stenbiderrogn er lækkert! Hvorfor ikke kombinere de to? Som sagt så gjort og resultatet er et fremragende alternativ til den klssiske blinis med stenbiderrogn.
Ned til fiskemanden efter pivfrisk stenbiderrogn og hjem i testkøkkenet for at finde den perfekte kombination. Jeg testede med tomatsauce, mascarpone, ricotta, friskost, men kobinationen rygeost og burratta var den suveræne vinder – prøv det idag!
Om du er erfaren pizzaiolo eller nybegynder og om du har en pizzaovn eller ej, giver Il Fornaios økologiske pizzabunde et smukt og ekstremt velsmagende resultat. Pizzabundene er nemme at arbejde, har en skøn krumme, duft og smag!
Ingredienser
- 1 stk Il Fornaio Pizza Bianca
- 100 g Stenbiderrogn
- 100 g Rygeost
- 1 stk. Burratta
- 1 stk. Økocitron
- Olivenolie
- Friskkværnet peber
- 1 Stk. Rødløg
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 225 °F
- Smør rygeost ud på pizzaen
- Smid Pizza Bianca i ovnen i ca. 10 min.
- Smag stenbiderrogn til med salt, lidt citronsaft og evt. revet citronskal
- Skær rødløg i tyde skiver
- Tag pizzaen ud af ovnen og lad den køle i mindst 5 min.
- Dræn burratta og riv den i store stykker
- Tilføj stenbiderrogn, burratta og rødløg
- Afslut med olivenolie, dild og friskkværnet peber
Pizzabunde: Således forhandles de nu på frost hos @foetex og @fotexfood, online hos @nemligcom og @woltdanmark , samt udvalgte butikker hos @superbrugsen , @kvickly , @bilka , @lovbjergsupermarked , Spar og @meny_danmark
Stik os en kommentar-
Dårlig stil med en opskrift på stenbiderrogn, når det har været fremme, at den faktisk bør betegnes som kritisk truet i de danske farvande..
Så nej, stenbiderrogn bør man holde sig fra i ihvertfald nogle år..
-
Er helt klar på porno’en i en stenbiderrogns pizza..men….
Et stort “MEN”..!!
Stenbider rogn smager ikke af en skid – den smager af det man tilsætter, den smager ikke engang af salt med mindre man selv tilsætter.
Stenbiderrognen er blevet en traditions spise, og det er virkeligt gået hårdt ud over fisken de sidste årtier. Hvert år fanger “vi” – eller fangede “vi” flere 1000 tons stenbidere for at få deres rogn. Nu er der så lidt tilbage at vi er nød til at importere fra Norge og Island.Prøv i stedet flyvefiskerogn – Tobiko til jeres forretter og pizzaer.. den er mere sprød og smagfuld.. ;0)
Comments