2 Comments
Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette
Påsken er slut og den har forhåbentligt budt på masser af god mad og vin for dit vedkommende?!
En af dagene stod den på torsk, og for at prøve noget nyt faldt valget på en af Wassim Hallals retter fra bogen Cool Hverdagsmad. En ganske enkelt og lækker ret, der er relativt hurtig at lave.
Antal: 2
Ingredienser
- 4 to rskefileter ca. 250 g
- Selleri
- Mælk
- Salt
- Peber
- 1 lille løg
- 100 g frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 100 nødder her valnødder, det kunne også have været hassel- eller pistacienødder
- 100 g smør
- 2 spsk soya
- Olie til stegning af fisk
Sådan gør du
Selleripuré
- Skræl sellerien og del den i mindre stykker.
- Lad sellerien simre i mælk ved lav varme i 25-30 min.
- Hæld væsken fra i en sigte.
- Blend sellerien til puré sammen med lidt salt og peber - benyt gerne din yndlings Bamix stavblender :)
- Hold puréen lun.
Nøddevinaigrette
- Skræl og hak løg, ingefær, hvidløg og nødder.
- Smelt smørret til det karmeliserer og hæld bundfaldet fra.
- Tilsæt de hakkede ingredienser, og lad det hygge sig lidt.
- Smag til med soya.
Fisken
- Steg torskefileterne hårdt på den ene side, ca. 4 min. så de får en flot gylden side.
- Giv dem et ekstra halvt minut på den anden side.
- Tag dem af panden og drys med lidt slat.
Noter
Billedet ovenfor er et bud med fisken anrettet på en lun talerken. Fisken er placeret ovenpå selleripuréen og nøddevinaigretten uden om - dog kunne man overveje forholdet mellem fisk og nøddevinaigrette - mere fisk færre nødder. Lidt pynt i form af dild eller andet grønt ville heller ikke skade.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme! – og tak til Wassim for inspiration
Stik os en kommentar
Comments