Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

6 Comments

Mexicansk brunch à la Gastromand

Mexicansk brunch à la Gastromand

Mexicansk mad behøver ikke være Santa Maria blandet med lidt hakket oksekød og en klat købesalsa. Det kan faktisk være spændende og alternativt.

 

Det hele startede egentlig med, at Webmasteren et utal af gange havde opfordret mig til at købe Jamies America– kogebogen hvor Jamie Oliver besøger seks stater i USA og støder på mange forskellige slags retter og traditioner. Det fik mig til at indse, at amerikansk mad, herunder også det mexicanske køkken, som dyrkes meget i Arizona og Utah faktisk kan være ret spændende.

Det mexicanske køkken er et udpræget og varieret blandingskøkken sammensat af de traditionelle indianske køkkener og det spanske, og det kan bliver vildt godt og maskulint – og det kan vi jo lide her på Gastromand.

Denne ret er lidt som bacon – det fungerer morgen, middag og aften. For dem af jer, som ofte er plaget af tømmermænd er den er hård og ubarmhjertig kur – men den virker (Den gamle Familiefar efterprøvede selv her i weekenden).

Ja undertegnede har fået nyt digital spejlrefleks – tips og tricks er velkomne…

Brunchburrito à la Gastromand

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 6 fedhvidløg
  • 1 dåse øko hakket tomat
  • 250 gram dåse kidneybønner
  • 2 røde peberfrugter gerne snackpeber
  • 2 friske udkernede chili efter eget ønske
  • 6 laurbærblade
  • 4 små øko tomater
  • Olie til stegning
  • Salt/peber/sukker
  • 4 æg
  • 4 hvede tortillas
  • 200 g cheddar eller lignende
  • 1 lime
  • bund friske koriander
  • 2 dl. creme fraise

Sådan gør du

  • Fyr godt op under en tykbundet gryde og smid 4 spsk. olie i
  • Skær løg, hvidløg, peberfrugt, chili og smid det i gryden med laubærbladene, svits i 15 minutter - pas på det ikke brænder på!
  • Hæl nu de hakkede tomater og kidney bønner fra dåsen på og skru ned til middelsvag varme, lad det simre i 5 min
  • Smag til med salt og peber, evt. lidt sukker. Hak de friske tomater og læg ovenpå.
  • Nu kommer det lidt svære - lav 4 huller med en grydeske og slå de 4 æg hurtigt ud her! Du skal ikke fortvivle hvis det bliver blandet lidt for meget med saucen, det gør ikke noget
  • Nu pocheres æggene i saucen, så du lægger låg på og venter ca. 4 minutter, de må ikke få for meget.
  • Imens varmer du de tortillas, hakker korianderne og river cheddaren
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Sådan skal æg altså pocheres… :)

Nu anretter du blot med en tortilla til hver med en ordentlig skefuld tomatsauce, et æg, lidt ost, cremefraiche, lime og frisk koriander – så er der brunchburrito…

Jeg stillede desuden lidt chiliflager på bordet, til at drysse over. Nu fik vi varmen, og svedte (i hvert fald i følge min teori) alle rester fra nattens udskejelser ud og  så var de tømmermænd sgu klaret! Hvis du vil lave den om aftenen, så kan du tilsætte kogte ris samtidig med de hakkede tomater og kidneybønnerne – så er der aftensmad.

Tak til Jamie for inspiration.

Bogen kan købes på Amazon…

Bevæger du dig ud over de traditionelle Tex Mex retter? Og hvilke retter har du haft held med?

Stik os en kommentar

Comments

  1. Der er ingen tvivl om at man kan få maden til at se 100 gange bedre ud med det rette grej og en gang photoshop.
    Mexicansk mad er min favorit så det skal helt sikkert prøves!

    • Haha, ja man kan meget i Photoshop, og lidt ændring på lyset og den slags synes jeg er okay, men det bør jo være autentisk… Håber du kommer til at synes om retten…

  2. Christianl

    4 stars
    Jeg har faktisk lige spist denne ret, og det er helt sikkert noget jeg gerne vil spise en dag med tømmermænd! De pocherede æg var det afgørende element :)
    Den ryger lige ind på toplisten sammen med quesadillas som ultimativ tømmermændsmad.

    • Hej Christian – helt enig, eg synes dog, at det kan være vanskeligt, men øvelse gør jo som sagt mester! Den er en fed ret, jeg elsker den slags, og jo mere jeg kommer til at lave mexicansk mad, jo mere vil jeg have. Tror mest det er kombinationen af det stærke og syrlige som jeg holder af. Fedt du ku’ li’ den.

  3. Christianl

    Herligt at se I har fået nyt kamera, jeg har været ved at kommentere de meget mørke billeder nogle gange :)
    Der er en del tips til madfotografering rundt omkring på nettet, f.eks. her:

    http://www.photoble.com/photography-tips-tricks/10-food-photography-tips-to-make-it-look-tasty

    Og hvis man vil snyde, så kan man kigge her:
    http://www.pixiq.com/article/food-photo-tricks

    • Ja vi har været lidt pressede – nu fik jeg endelig købt nyt, vi fik jo desværre stjålet begge vores kameraer:-( Men tak for tippene – snyde siger du? Hmm… indtil videre spiser vi jo al den mad du ser på billederne, så jeg tror vi springer over motorolie og hårspray, men fedt nok med nogle gode tips!

      Fik du i øvrigt lavet mexicansk morgenmad?

Submit a Comment

4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering