Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. november 2023

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Kendt kok ryger nu også i flæsket på Berlingskes anmeldere

Kære Berlingske, det må snart være slut med at ansvarsløst at sende sådan en gang fantasiløs samlebåndsjournalistik til tryk uden respekt for de restauratører der hver dag knokler for at udleve deres lidenskab og bliver gjort til ofre for jeres behov for at komme alt i skalaer og kategorier. Restaurationsbranchen og gastronomien har på alle niveauer løftet sig i flok i København og Danmark i de sidste år. Anmelderierne og kritikken på denne avis gør den udvikling til skamme ved at stå i stampe og ikke komme videre fra en kronologisk gengivelse af et måltid med forudsigelige konklusioner. I har mistet troværdigheden i branchen og blandt læserne.

Sådan svarer tidligere NOMA Souschef og chefkok på og medejer af Restaurant Relæ bl.a. i en kommentar til Berlingskes anmeldelse af Spiseri på AOK (1. kommentar fra bunden)

Christian Puglisi har tidligere taget til genmæle i det offentlige rum overfor selvsamme anmelder (Svend Rasmussen), da Restaurant Relæ blev anmeldt tilbage i september 2010 (7. kommentar fra bunden).

Dermed fortsætter balladen om Berlingskes anmeldere efter at Søren Frank var i vælten i sidste uge, da det blev opdaget, at han havde løjet i en anmeldelse.

Det bliver spændende at følge næste skridt i Berlingske-anmelder-gaten. Vi lover at holde jer opdaterede…

Hvad mener du om Berlingskes anmeldere? Og hvad mener du om Puglisis angreb? Er det berettet?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Christian Høj

  Jeg tager hatten af for at SF nok har en masse viden og gastronomi i al almindelighed. Men nu er det jo ikke første gang han kommer i vælten over en anmeldelse. Indtil videre er der blevet gravet ihvertfald 3 anmeldelser (der er sikkert flere) frem hvor han gør sig uheldigt bemærket. Og det sømmer sig ikke for så magtfuld en anmelder. Så jeg syntes det er fint at branchen tager til genmæle. Ud over det syntes jeg hans “uheldige” anmeldelser, samt andre af hans anmeldelser bærer præg af at være:

  * Perfide
  * Racistiske
  * Mangler professionel substans

  Flere af dem indeholder ord og vendinger som intet har med anmeldelse af et spisested og gøre, men er direkte tilsvining af mennesker. Ud over det virker det ikke som om han tilpasser præmissen for at anmelde Noma contra et thai spisested. Euroman gav på et tidspunkt kokkene mulighed for at anmelde anmelderne. Og der var SF en af de anmeldere der fik mest kritik. Så jeg står nok i den gruppe der mener at Søren Frank bør finde noget andet at bruge sit liv på. I det hele taget er det pinligt hvordan Berlingske har håndteret sagen. De flytter sig fra læserne som udover annoncekronerne og statsstøtte er grundlaget for at drive avis.

Smid en kommentar