Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Aamanns – Dansk Klassisk mad med et Twist

Aamanns – Dansk Klassisk mad med et Twist
Gastromand

Ida Davidsen er Danmarks Smørrebrødsdronning – men hvem er så kongen eller prinsen i det mindste? Der er flere gode bud og vi vil bestemt ikke udråbe nogen, men vi holder meget af Adam Aamanns twist og newmake af smørrebrød og giver gerne ham noget af kreditten for, at smørrebrød er mere populært end nogensinde! Når nu man laver danske frokostretter – hvorfor så ikke kaste sig over de danske klassiske aftenretter?

Det er lige præcis hvad Adam Aamann har gjort og efter en ombygning i restauranten og nyt menukort kan du nu nyde flere klassiske danske retter som er lavet fra bunden og nogle twistet end kende – holder det? Ohh yes! Aamanns Establishment ligger Øster Farimagsgade 10 og har michelin-restauranten “Clou” som nabo jeg besøgte tidligere på året. Du kan læse om det hele her.

Restaurant Clou er dansk gastronomis Enfant Terrible – og tak for det

Aamanns Etablissement holder åben til både frokost og aften – deres menukort er overskueligt og priserne meget venlige. Jeg tror snart jeg begynder at bruge udtrykket “Københavner-priser” og det er bestemt ikke som du tror, for hvor får du 6 dele retter for 285 kr. pr. person, når maden oser af kreativitet, velsmag og klassiske fortolkninger?

Der er hyggelig på det lille Etablissement…

Konkurrence-niveauet i København er højt og det presser priserne – inden du nu farer til tasterne, så tillad mig at komme med en enkelt sammenligning – Fusion som jeg besøgte for nylig, som ganske vist er én af Aalborgs Bedste tager 1400 kr. for 6 retter med vin atlså 2800 kr. for to personer – jeg spiste på Relæ for 3160 kr. med flere retter og flere vine og det er en michelin restaurant – “Aalborg vs. København”. Men nok om det, for nu drejer det sig om klassisk dansk mad.

Vi tager dele retterne så vi kommer godt omkring i menukortet – her er vore serveringer – dog valgte vi lige at smide en lille sandwich på oveni og så skulle vi lige smage begge desserter. Hvis du vælger at gå samme vej, så skal du ikke spise ret meget brød til – for så klarer du dig ikke igennem menuen :-)

Grønne salater med flødedressing, kartofler, asparges og ærter
Rimmet torsk med citrusdressing og sauce verte 
Blomkålsgratin med trøffel, brød og modnet ost 
Ribbenstegssandwich med rabarber, agurker, brunede kartofler og svær 
Tatar af okseinderlår med løvstikkeemulsion, cornichons og hasselnødder 
“Biksemad” med spejlæg, rødbede og bearnaisecreme 
Citronfromage med fløde, verbenasorbet og småkage 
Kartoffelmazarin med rabarber og jordbærsorbet

Hertil fik vi en god omgang af deres forskellige vine, hvor vi lagde ud med lidt biodynamisk hvidvin og så fik den ellers gas med en masser lækkerier. Vi bryder vores gode steam med vin med en IPA til ribbensstegen – det passede bedre.

Torske og grønt…

Første ret var ganske fin – men for mig var det faktisk mest hvidvinen der trak det det hele op – jeg tror måske bare jeg har fået rigeligt med rimmet fisk for en stund – vinen vender vi lige tilbage til.

Mix that salad!

Vi fik to meget forskellige hvidvine – hvor den første en riesling “Cathrine Riss” var biodynamisk – en metode, som jeg efterhånden er ved at synes bedre og bedre om, serveret til det rigtige mad så kan det være spændende og udfordrende og endda bedre en traditionelle vine – omvendt kan det i min verden også være noget rod. Det følte jeg fx jeg oplevede på Noma – Yes I said it! Her faldt vi heldigvis i første kategori.

Biodynamisk starter, specielt – men god til retten med torsk!

En af de bedste retter var også én af de mest enkelte – faktisk har jeg lige set Bo Bech poste noget lignende på hans Instagram – hvem der inspirerer hvem ved jeg ikke. Blomkålsgratin med trøffel, brød og modnet ost – velsmag og minder om barndom er vist hvad der bedst beskriver denne ret – så lækkert!

Som at spise derhjemme :-)

Der skal hvidvin til trøffel og ost og det var hvid Bourgogne – “La Vilette”. Prisen på kortet til 350 kr. overraskede mig en del, da det var utrolig lækkert – en hurtig googlesøgning viser, at samme vin dog i magnum flasker har været solgt til 250 kr. så egentlig er vinen bare billig og god – nogle gange kan man være heldig!

Fed og cremet hvidvin!

 

Taaaaaatar!

En god tatar er noget af det bedste der finde – hertil skal der i min bog Pinot Noir til eller som i dette tilfælde Spätburgunder fra Tyskland – god vin og serveret kølig som er et must!

Lækker køllig Spätburgunder…

Ovenstående var én af de bedste fortrokninger på en ribbensandwich jeg har fået – perfekt mix mellem det sprøde, salte og syrlige – lidt en hapser som man gerne vil spise to af – men alligevel føler man at man har fået nok! Godt gået.

Aamanns egen IPA…

Aamanns laver lige som Gastromand også sin egen øl (tø-hø-hø) og det smager glimrende – godt humlet, sødmefuld duft af blomster og en bitter eftersmag.

Godkendt – dejlig sommerøl!

Biksemadshapser…

Vores “biksemad” er en lille hapser som kommer med 3 slags hjemmelavet dyppelse – ketchup, hp-sauce og kold bearnaise. Den er lavet på et stykke smørristet brød, med biksemad på toppen, et lille vagtel æg og en papirstynd skive rødbede – kreativt og velsmagende!

Hjemmelavet HP-sauce, ketchup og kold bearnaise – ohh yes!

Kartoffelmazarin med rabarber og jordbærsorbet….

Vi slutter af med lidt dessert friske jordbær, sprød top, sødmefuld kage og syrlig rabarber – det fungerer og som resten af menuen, så er det vellavet.

Hvorfor skal du besøge Aamanns?

Det er egentlig ret simpelt – konceptet bygger på danske traditionelle retter, som er twistet og gjort spændende og interessante, priserne er fair og kvalitet er høj. Du kan spise for 285 kr. og smage lidt af hvert. Hvis du vil have vin til maden kan du for 225 kr. få det med – det er ikke 6 glas vin dog – men 3 stk og det er helt fair. Hvis du gerne vil have traditionel mad og ikke ønsker et lille twist – så ligger Guldkroen vi også har besøgt et stenkast derfra – du kan jo evt. bestille 100 Fernet Branca for 1000 kr. til at starte med :-)

Stik os en kommentar

Smid en kommentar