Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

De nominerede til Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk og Skaldyr er

De nominerede til Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk og Skaldyr er
Webmasteren

En af Danmarks prestigefyldte kokkekonkurrencer, Årets Ret med Gris samt Årets Ret med Fisk og Skaldyr, har netop offentliggjort dette års nominerede restauranter.

Derudover har konkurrencen i år fået et yderligere ben, hvor endnu en ret skal kåres.

Der skal nemlig findes en vinder i kategorien ’Årets Ret med Økologisk Ost’, hvor tre stærke kandidater på tværs af Danmark kæmper om førstepladsen.

Årets ret med gris 2019 fra Falsled Kro

Tænk ud af boksen

‘Årets Ret med Gris’ er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.

Det er ingen hemmelighed, at danskerne elsker gode retter med gris.

Flere af vores mest populære nationalretter kokkereres af grisekød, men Landbrug & Fødevarer vil også gerne være med til at hylde de kokke og restauranter, som kan vise nye og anderledes måder at bruge det velsmagende kød på.

Derfor har de siden 2011 stået bag den prestigefyldte konkurrence, ‘Årets ret med Gris’, og det er i år et solidt felt, der hver især giver deres bud på Årets Ret med Gris.

De nominerede er: 

 1. Gemini, Kbh V 
 2. Resumé, Svendborg 
 3. ET, Aarhus  
 4. Treetop, Vejle  
 5. Polly, Frederiksberg

Årets ret med fisk

På trods af de mange lokale fiske- og skaldyrsarter, spiser danskerne for lidt fisk set i forhold til kostrådene og de officielle anbefalinger.

Men der kan fremtrylles masser af smag med havets fristelser, og derfor lancerede Danmarks Fiskeriforening, Landbrug & Fødevarer og Partnerskabet for fisk og skaldyr sidste år Årets Ret med Fisk og Skaldyr, der skal vise, hvorfor fisk og skaldyr er noget af det ypperste, man kan servere.

Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig ud fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau.

De nominerede er: 

 1. Svinkløv Badehotel, Fjerritslev  
 2. Formel B, Kbh V   
 3. Okê, Ruths Hotel, Skagen  

Årets nye konkurrence

Økologiske oste har et stort potentiale og er grundstenen i store smagsoplevelser.

Den helt nye gastro-konkurrence, der har fået navnet Årets Ret med Økologisk Ost, fokuserer på det gule – og økologiske – guld.

Konkurrencen stiller skarpt på ostens smagsegenskaber, og viser at osten gastronomisk set kan meget mere end at tage sig godt ud på et spækbræt pyntet med vindruer.

I konkurrencen Årets Ret med Økologisk Ost skal der derfor dystes om hvilken kok og restaurant, der har skabt den bedste ret, hvor økologisk ost viser sig fra sin bedste side.

Her er det ostens smagsegenskaber får hovedrollen i sublime gastronomiske mesterværker. 

Årets Ret med Økologisk Ost arrangeres af Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug. Vinderen findes d. 28. november.

De nominerede er: 

 1. Formel B, Kbh V  
 2. Restaurant Treetop, Vejle 
 3. Alimentum, Aalborg 
Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar