Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Aarke – Danskvand deluxe og meget mere.

Aarke – Danskvand deluxe og meget mere.
Høvding

Udgivet i samarbejde med KitchenOne

Mig: Skal vi teste en boblevandsmaskine?

Webmasteren: Der er sgu da ingen som gider læse om danskvand.

Mig: Men jeg kan se mit snit til at fylde det op med alkohol…

Webmasteren: kør.

Så jeg fik for nyligt en Aarke boblevandsmaskine tilsendt fra KitchenOne til test. Jeg havde faktisk allerede en stående fra konkurrenten, men jeg må indrømme, at jeg sprang på af rent æstetiske årsager, for jeg synes faktisk at den er noget flottere end en den midt-0’er design-øjenbæ, som jeg havde stående.

“Jamen du nævnte noget om alkohol.” – Det kommer vi til.

Jeg har altid været ret glad for danskvand, så det var faktisk i første omgang ren dovenskab, som fik mig til at købe en sodastream fremfor at slæbe flaskerne hjem selv. Jeg vil så også sige, at jeg er blevet en smule kræsen hvad det angår, så jeg vil gerne have meget brus i. Så jeg overvejede på et tidspunkt at få en hane med danskvand, men jeg gik lidt fra det igen, da jeg syntes det manglede en smule eksplosiv brus. Så hvis jeg kigger på Aarkes maskine, så må jeg indrømme, at den gør i teorien ikke meget andet end andre gode maskiner gør. Den kommer kulsyre i vand. Og jo jo, det gør den godt, men det er som sådan ikke revolutionerende. Du kan selv vælge hvormeget brus der skal i, du hiver bare i håndtaget og så er du kørende. Det praktisk er, at du bruger samme kulsyrepatron, som du måske allerede har stående og så kan du sågar genanvende flasker fra sodastream, da de har samme propertioner. Det er ret smart synes jeg. Men skal vi ikke være helt ærlige, så er det en maskine som de fleste andre. Der hvor den i mine øjne stikker ud er, at jeg synes den er skide pæn. Du kan få den i et ret stort udvalg af moderne finishes fra guld til her matsort. Og det er den, som jeg valgte.

Alkohol” – ja.

Og her kommer det spændende så. For Aarke har udover maskinen også udviklet en den håndfuld forskellige flavour drops og mixers. Der må jeg være ærlig, dem kan du også bruge med vand fra andre maskiner eller sågar købt danskvand. Men det synes jeg er ret lækkert ved disser er, at hvor hvor nogle blot laver de klassiske versioner af cola osv, så er det her lidt mere unikt og ikke noget du kan købe andre steder.

Det er opdelt i to forskellige linier, hvor den ene er flavor drops. Her tilføjer du et par dråber for at give en lille accent eller smag til dit danskvand. Det er stadig mest danskvand i smagen, men så får den et lille twist af blåbær, skovjordbær, citrus eller agurk/lime. I den lille flaske er der til 40 liter danskvand.

Den anden model er mixers til cocktails. Det er reelt set bare sirupper, så du kan også bare bruge den som sodavand når de opblandes med danskvand, men der synes jeg lige det bliver i den dyre ende, hvis du lige nupper sådan en til søndagsfilmen. En flaske giver cirka 2,5L eller 15 cocktails. De findes også i fire udgaver, som jeg har leget lidt med nedenfor, til at give nogle ideer til hvordan man kan bruge dem. teaser – en af dem valgte jeg at bruge uden danskvand. Spicy Ginger, Bitter Orange, Yuzu Basil og Spruce Tonic. Jeg vil sige, at her er fordelen helt klart, at du kan have sådan en stående i køleskabet, hvor de kan holde sig flere måneder efter åbning og så hurtigt lige lave dig en GT, hvis lysten skulle melde sig. Vi har ofte de store fevertree mixers og der er mere end rigeligt i sådan en, hvis man kun skal bruge en cocktail. De smager også voksent. Man har ikke følelsen af at man sidder og sipper i saftevand med brus. Det er også værd at tage med, at det kan være et godt tilvalg fremfor måske at være “the lesser evil” i en kneben situation.

Og nu til noget til halsen. Jeg ved I har ventet.

GGT – Gin og Gran tonic

En fin lille twisted tonic, hvor den har fået et hint af gran. Jeg gav lidt citron til den, men det er også kun fordi jeg lige er ved at blive voksen nok til bitre ting. Du doserer jo selv her. Så jeg gav den 5cl gin (twisted nose, som er med et hint af brøndkarse). Danskvand og tonic til det smagte godt. Ok, jeg opfandt ikke den dybe tallerken, men det virker altså helt fint det her. Jeg er nok også lidt Nordic-fil, så jeg er ret vild med hintet af gran. Jeg kørte Yuzu Basil versionen ned vodka og lidt agurk, så det blev lidt skinny bitch agtigt – Uden at jeg nogensinde har været en rigtig skinny bitch. Den ligede ret meget den her. Så I slap for top billeder.

Rom Spritz’ish.

Med det samme jeg smagte bitter orange versionen tænkte jeg spritz. Den havde også farven til det. Dog blev den lidt mere afdæmpet, da den så røg i vandet. Jeg synes rom og appelsin er et match made in heaven, så jeg valgte at kombinere med mørk rom og garnere med en appelsin. Så fik den det der spritz feel. Rigtig fin sommercocktail. Så mangler vi bare sommeren.

Æble-Gløgg-sour-wannabe.

Vi er sgu jævnt glade for de der sours på gastromand. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Og midt i alt det her, så kom jeg lidt på, at man faktisk kunne lege lidt med de her sirupper og det ser I så det her uægte barn af. Det er lidt en sour men så alligevel ikke, for der er reelt set ikke nogen syre i form af fx citron eller lignende, men den er lidt derhen af.

Da jeg duftede til den her Spicy Ginger sirup, kom jeg til at tænke på gløgg ekstrakt. Ingefær og varme krydderier. Det ville være oplagt at køre noget æble sammen med, så jeg fandt en cloudy æblejuice/most, som havde en fin syre. Sammen med den kørte jeg også Æblerovs “i hækken”, som er en dansk æble brændevin. Har du ikke lige den, så ville jeg overveje at bruge en calvados eller noget andet cognac værk. Eller bare støtte de gode drenge fra Æblerov. Det smager rigtig godt. Jeg brugte cirka 1cl æggehvide for at få noget skum på drengen.

Opskriften er simpel. 4cl æblebrændevin, 4cl æblemost, 2cl Spicy Ginger, 1cl æggehvide. I en shaker med godt med is. Shake til fingrene er ved at fryse fast på shakeren. Strain i et glas. Nyd.

Opsummering:

Skal vi ikke se det i øjnene. Har du en sodavandsmaskine, som du allerede er glad for, så skal du ikke skifte den ud med en Aarke for at få bedre danskvand. Men du skal gøre det, hvis du synes den er pænere. Det der er rigtigt sjovt, det de forskellige add-ons i form af mixers og smagsdråber. Det er et rigtigt fint produkt overordnet.

Du kan se alle de forskellige farver på maskinerne og de forskellige smagstilsætninger her hos KitchenOne.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar