Anmeldelse: Charbroil Professionel 4400 Grill
Gentlemen start your engines! Der er grillsæson i Danmark og det betyder at vi skal have testet nyt gear af – som Jeppe K siger “Nyt nyt nyt!” – Denne gang har jeg fået fornøjelsen af at teste et par grills fra Charbroil, som du sikkert kender og har hørt om – De forhandles i Føtex og Bilka – men holder de? Er de pengene værd? Lad os se på det…
I denne tid bliver vi ofte spurgt ind til gode råd om hvilken grill der skal købes. For nogle år siden var der næsten kun et svar og det var Weber, faktisk var det sådan, at man ikke startede sin grill men startede sin Weber, det gør man forsat mange steder, men nye mærker vinder også frem og kommer på det danske marked. Sidste år testede vi bl.a. Napoleon og Rösle som kommer fra Canada og Tyskland – i dette indlæg kigger vi på amerikanske Charbroil som er blevet ret populært i Danmark.
Udseende og førstehåndsindtryk
Jeg modtog ikke grillen samlet, hvilket på sin vis er ret godt for så kan man nemlig også testet hvor nemt det er. Nu skal det siges, at jeg ikke er teknisk på det område og jeg bestemt ikke er den bedste til det – det er nok også årsagen til, at det tog ca. 3 timer at samle grillen. Jeg har efterfølgende læst på grillguru at de har brugt 2,5 timer så måske er jeg ikke så dum til det endda :-)
For mig var det dog ikke nemt, men hvis du er en ørn til den slags er det sikkert vildt enkelt. Nu kan jeg dog baseline lidt mod Platinum som var noget nemmere grundet det, at flere dele var samlet forud. Det betyder dog ikke så meget for det endelig resultat af grillen og så havde jeg min datter til at hjælpe mig!
Professional 4400 serien har 4 brændere og én sidebrænder, som du kan bruge til sovs, kartofler eller grøntsager. Grillen har “TRU Infrared” som vi vender tilbage til. Til sidst kommer den med forhøjet låg, som gør at du har god plads, hvis du fx vil grille en fuldvoksen kalkun til Thanksgiven :-)
Om det lige adskiller sig fra andre grill mht. til låget har jeg ikke undersøgt, men det giver god plads til evt. eftermontering af rotisseri. Det kraftige låg virker meget robost og som nok skal holde til varme, vejr og vind. Til har den to store låger i rustfrit stål skjuler tanken og giver mulighed for ekstra opbevaring, jeg fik sat min store 11 kg’s gas flaske derind uden de store problemer.
Udseende vil altid være subjektivt – jeg synes den er meget blæret – den er stor og ja den fylder meget – men det skal i grill jo gøre.
Kvalitet og design
Den er rimelig robost, men ret skal også være ret – du kan få den til ca. 3500 kr. på tilbud, så du skal ikke forvente en grill af højeste kvalitet – det kan ikke lade sig gøre til de penge. Alligevel er det støbejern og rustfri stål af typen “430” som går igen på grillen og det er sgu meget godt gået til de penge – hvis du vælger modellen Platinum får du en anden ståltype “304” som er mere modstandsdygtig over for fx rust. Brændere og flammetæmmere er også begge er i rustfrit stål.
Testen
Charbroil har en el-starter til alle plus som jeg bare lystigt holder i bund og drejer op på fuld ild når jeg skal igang. Jeg brændte grillen af med olie i 25 min første gang – den rammer ca. 200 grader efter 10-12 minutter – de efterfølgende gange gik det faktisk hurtigere. Den er ikke sensativ overfor blæst, som andre modeller kan være. Jeg synes grillen leverer et fornurtig resultatet og kigger vi udelukket på dens funktion til at blive varme og danne stegeskorpe og få lavete et godt resultat, så klarer den sig rigtig godt.
TRU Infrared
Lad os kigge på grillens brændere som er patenteret infrarød ”Tru Infrared”. Vi har tidligere set denne teknologi på Grand Hall, Weber og Napoleon – dog er det ikke alle deres modeller der bruger denne teknologi, som i øvrigt fungerer særdeles udemærket. Fordelen er, at grillen bliver hurtigere varm end en traditionel gasgrill, hvilket reducerer tilberedningstiden.
Videre bliver din mad faktisk tilberedt ved hjælp af strålevarme fremfor varm luft. Min vurdering er, at varmen faktisk fordeles ret godt på grillarealet og justeringen fra “High” til “Low” reagerer også hurtigt. Jeg har endnu ikke oplevet, at flammerne lige slikker op omkring køddet når fedt drypper ned hvilket er rart, borset fra når man gerne vil have lidt ild med på billederne :-) Til sidst bruges der faktisk omkring 30 mindre gas – så herfra er det absolut godkendt!
Rengøring
Øhhh – jeg gør sgu ikke rigtig min grill ren – men skal du endelig ud i det, så varm den op til den er varmere end helvede flammer eller de flammer der er ved Mount Doom – du ved der hvor Frodo skal smide ringen ned i for at tilintetgøre den – herefter brænder du bare skiftet væk – pyrolyse style – YES!
Dommen
Charbroil har altid stået lidt som en discount mærke for mig og prismæssigt er de også nogle af de billigste drenge i klassen, i hvert fald hvis vi ser bort fra billige fra fx Jem & Fix som jeg mener du skal holde dig fra. Jeg tror en del af denne association stammer fra den simpelte årsag, at Føtex og Bilka forhandler dem (og vist med eneret) – men lets get real her – fakta er, at Charbroil laver en fin grill, hvor du får 4 brændere + sideblus, der er brugt støbejern og rustfrit stål – så hvis vi skærer helt ind til benet, så er det jo dybest set hvad en grill skal have og kunne. Indrømmet – den er ikke lige så lækker som storebror Plarinum 4400 som er noget mere gennemført, men der snakker vi også mindst dobbelt op på prisen. Men summerer vi det hele op, så er Charbroil Professionel 4400 en fornuftig grill til pengene – og navnlig når der er 50 % som der ofte er og udsalgsprisen så lander på ca. 3500 kr. Jeg mangler lidt Gastromand-faktor for at vi kommer helt over de 4 stjerner og selv om at prisen trækker meget op så ender vi på 4 store stjerner. Jeg vil anbefale denne grill til nybegyndere eller til dig som griller sommeren – hvis du er typen som vil grillen konstant – så afvent til vi kigger på storebror….
Technical Specifications
- TRU Infrared grillsystem giver maden saft og smag
- Ekstra højt låg med Endcaps som er dobbeltsidet i rustfrit stål og har stort termometer
- Forbedret varmefordelingsplade
- SureFire® elektronisk tænding
- Solid og stærk konstruktion af stel, sideborde og firebox
- Kraftigt greb på låg i rustfrit stål
-
Hvordan med flæskestegen jeg tænker på sværen, bliver den sprød og fin hver gang
-
hej hvad er det for et batteri man bruger til tændning af de 4 stk. brænder?
-
Hvordan fik du din 11 Kgs flaske derind ? Ligger den ned?
-
Hvis du anbefalet denne til nybegynderen – hvad anbefaler du så – i samme størrelse – til niveauerne over nybegynder ?
Griller gerne et par gange om ugen og har slidt min CharBroil T46 helt ned. Har aldrig rigtigt været glad for denne model da den altid har været meget svær at få varm nok, den er meget vindfølsom og skabet kan ikke huse gasflasken!
-
Hej Runi – hvad med denne hvis du vil blive i samme brand – https://gastromand.dk/weekendtest-charbroil-platinum-4400/ den kan nogle gange fås til halvpris og så er det faktisk en ret god deal…
-
-
Hvor meget plads er der med rotisseri? Er der plads nok til at man kan smide en and på spydet og have plads til en bakke på risten til at opsamle sky?
-
Hej Amdi – der er ret godt plads – så medmindre du er oppe i verdens største and så kan den godt være der :-)
-
Comments