Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Skønheden og Udyret

VIN UDEN PIS: Skønheden og Udyret
Vinhjernen

Så var det igen en kasse blandede bolscher, der landede på anmelderbordet uden et samlende tema. Men vi ved, du kan håndtere det. Og denne gang gemte der sig et lille eventyr i samlingen, nemlig historien om Skønheden og Udyret.

Vinene til anmeldelserne her på kanalen bliver altid smagt blindt, mens der skrives en umiddelbar note og givet en karakter. Og to vine skilte sig tydeligt ud fra resten af klassementet. Den ene, “Skønheden” var instant vinglæde og kærlighed ved første snif. En smuk, blød, rank og fuldmoden vin på bordeaux-druer, der fik et utroligt kort liv, da først flasken var åben og også uden konkurrence blev testvinder i denne omgang.

Den anden, “Udyret” fik hårde ord med på vejen i første omgang. Den havde overdrevet fadsmag, virkede for sød, men samtidigt med hårde tanniner. En klodset vin. Derfor fik jeg et chok, da jeg konstaterede at det var en vin i 300krs-klassen. Jeg kiggede lidt surt på den, proppede den til og puttede den på køl…og glemte alt om den indtil tre dage senere, da artiklen skulle færdiggøres. Skeptisk hev jeg den frem(vinen) og skænkede et glas. Og se nu bare. Pludselig var det blevet til vin. Jovist, der var stadig en del fad, men det er nogle, der elsker. Men der var også nydelig bærduft, bløde tanniner og fin kompleksitet. Den var niiiice. Vinen bliver aldrig en “elegantier”, det er en tung fætter. Men konturene af en utroligt flot vin kunne pludselig anes og mine hårde ord fra første indtryk blev gjort til skamme.

Jeg følger altid vinene over et par dage, for at se hvordan de opfører sig, men det er sjældent at der sker så markant en metamorfose som i dette tilfælde. Det var sgu vildt, du. Kan du gætte hvem der er hvem?

Blandede Bolcher

Petit Siòs 2016

Pris: 79,95 v. 6(normalpris 99,95)

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Sjovt blend af viognier, chaaaard og muscat a petits grains. Det giver forførende aromatisk bergamotteagtig næse. Spændstig og frisk mund med sprød syre, efterfulgt af en vis fedme. Og så det både spansk og øko. #notbad

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Martin Codax Albarino 2015

Pris: 79,95(normalpris 129,95)

Forhandler: Supervin

Mere spansk, denne gang klassisk. Albarino fra Rias Baixas. Knibsk næse der…dufter af…hvidvin. Ikke meget druekarakter, med andre ord. Munden er tør og mineralsk, og vinen er frisk, uden at vifte særligt meget med armene.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Franzen Quarzit Schiefer Riesling 2016

Pris: 98 v. 3 (normalpris 129,-)

Forhandler: Propperiet

Nydelig næse. Dufter parfumeret af blomster og syltet pære. Munden har subtil, lidt sticky sødme, og blid syre. Ukompliceret pleaser-riesling, hvor prisen trækker lidt ned.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tola Grillo 2016

Pris: 69,- v. 3(normalpris 99)

Forhandler: Propperiet

Dufter af maltbolsche og tropisk frugt. Ret tung mund med et salt-agtigt præg. Oplagt match til fisk, fx torsk eller lange. Grillo er en sjov drue med mange ansigter.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Josef Ehmoser Von den Terrassen Grüner veltliner 2016 “BEDST TIL PRISEN”

Pris: 89,- v. 3(normalpris 119)

Forhandler: Propperiet

Sart næse, der dufter af fennikel og citrus. Så ved du, havd du skal servere til. Meget mineralsk og saliverende(det betyder mundvandsfremkaldende) mund. Herlig saftig fætter. På grillen med nogle fladfisk, så kører bussen.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

La Celestina 2014

Pris: 119,95(normalpris 149,95)

Forhandler: Erik Sørensen Vin

God tyngde i næse. Dufter flot af sorte bær og lidt af badedyrsplast. Kraftig og tung vin, der kalder på en rød bøf. Alkoholen bider lidt til sidst, så kør den sval (16 grader)

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Club Lealtanza Reserva 2010

Pris: 149,- v. 6(normalpris 249,-)

Forhandler: Jysk Vin

Masser af træ i næsen. Oldschool style. Munden er spicy med medium fylde og en saftig afslutning. Lidt ned for fadet og lidt op for frugten, så ryger vi til tops.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Breca “Brega” Garnacha 2014

Pris: 299, (Normalpris 349,-)

Forhandler: Andrup Vin

Ret sødlig og fadpræget næse. Juicy og meget tannisk mund. En alt for ung og noget utilnærmelig monstervin med uforløst potentiale. Køb et par stykker og smid i kælderen 5-8 år. Og servér så for dine “Ææææælsker ‘neuf”-venner.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Saint Roch Roubials 2015

Pris: 129,-(normalpris 149,95)

Forhandler: Andrup Vin

Så er vi i Frankrig med et carignan/mourvedre/grenache blend. Nydelig næse af læder og sorte oliven. Munden har stram frugt, markant sødme og rustikke tanniner. Det fungerer altsammen udmærket. Gå ud og lav en gryderet, fx en ”daube”.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Cenyth 2010 “BEDST I TEST”

Pris: 149,- (normalpris 375,-)

Forhandler: Jysk Vin

Hovsa, hvad var det? Herlig moden cabernetnæse med solbær og grafit. Smooth, cremet og fyldig mund. Silkeblød og moden vin, holdt i balance af tanniner i korn 1000. WineBeauty og et vaskeægte røverkøb.

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar