Gastromand.dk | 24. May 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Curry med svin og kartofler

Webmasteren

En curry er en generel betegnelse for en r√¶kke retter i Syd√łst Asien og en anglisering af det tamilske ord kari, som betyder sauce.

Min lillebror har i et par √•r efterh√•nden haft en tradition for at give mig delikatesser fra et bestemt k√łkken i julegave og i √•r stod den p√• Syd√łstasiatiske specialiteter. Sidste uge var det tid til at f√• sat nogle af varerne i spil efter at have cravet noget krydret mad – indian style – siden nyt√•r!

S√• er der noget at varme sig p√• i en kold tid…

Det asiatiske k√łkken er ikke det hverken jeg eller vi her p√• Gastromand har besk√¶ftiget os mest med, s√• om der er tale om en indisk, thailandsk eller noget helt tredje curry aner jeg ikke – endnu. Men resultatet blev en curry som var ekstremt nem at fl√¶kke sammen, men som smagte helt suver√¶nt og blot gav mig lyst til endnu mere indian style.

Nakkefilet klar til at blive forvandlet til vintervarmer…

Inspiration til retten er fundet på Foodfanatic.dk <РCheck it out!

4.0 from 1 reviews
Curry med svin og kartofler
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 5-600 gram nakkefilet eller lignende
  • 4-5 store kartofler
  • 2 l√łg
  • 6 t√łrrede kafir limeblade
  • 2 spsk. karrypasta - find din egen favorit
  • 1 d√•se kokosm√¶lk - k√łber du light-udgaven er det p√• eget ansvar
  • Et par spsk. fishsauce, oystersauce, soya el. lign.
  • Naanbr√łd
  • Gr√¶sk youghurt, creme fraiche, skyr el. lign.
  • Olie
Tilberedning
  1. Trim k√łdet for det v√¶rste fedt - hvor meget er et sp√łrgm√•l om smag, men de f√¶reste er vilde med at f√• en fedtklump i munden
  2. Skr√¶l kartoflerne og sk√¶r dem i "mundrette" stykker - du g√łr naturligvis det samme med k√łdet
  3. Sk√¶r hvert l√łg i 6 b√•de
  4. Varm en wok el. lign. op og tilsæt et ordentligt skvæt olie
  5. Tilsæt et par spsk. karrypasta og lad det stege lidt med
  6. Tils√¶t k√łdet og brun det med karrypastaen
  7. Et par minutter f√łr k√łdet er brunet, tils√¶tter du l√łg
  8. Tilsæt kokosmælk og sukker og lad retten simre i 15 min.
  9. Efter 15 min. tilsættes kartofler og retten simrer yderligere 30 min.
  10. Fisk limebladene op og server
Noter og anretning
Server retten med en ordentlig klat youghurt, lunt naanbr√łd og evt. lidt frisk koriander.
Som tilbeh√łr blev der serveret en nem salat af fintsnittet spidsk√•l og fennikel vendt med rigeligt citronsaft.

Laver du retten i en st√łbejernsgryde, ryger den naturligvis direkte p√• bordet…

Salat af spidskål og fennikkel...

Aftenens tilbeh√łr…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Haps det ser godt ud!

  2. Haps – du ser godt ud… :-) Tak Louise…

  3. n3z4

    s√• blev det endelig tid til at din Lillebror skulle pr√łve den Karrypasta…. puha det blev godt(nok st√¶rkt) :) vi fyldte dog lidt strimlet bambusskud (med chilli) i, det gjorde ikke retten mindre “Varm”.
    vi brugte friske frosne lime blade, de skal kun være med i retten i ca.5-10 min ellers bliver det at for lime.
    Er man til stærk mad og lidt sved på panden så må man ikke gå uden om denne ret.

    • Hehe, ja der er godt gang i den Lillebror! Men kokosm√¶lken giver lidt modspil:)

      Og jeg er helt enig – sved p√• panden n√•r man spiser, er godt…

  4. helle

    Inden jeg kaster mig over denne ret, skal jeg lige h√łre om k√łdet ikke skal sk√¶res i mundrette stykker eller om det skal steget helt ?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: