Gastromand.dk | 17. August 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Curry med svin og kartofler

Webmasteren

En curry er en generel betegnelse for en række retter i Sydøst Asien og en anglisering af det tamilske ord kari, som betyder sauce.

Min lillebror har i et par år efterhånden haft en tradition for at give mig delikatesser fra et bestemt køkken i julegave og i år stod den på Sydøstasiatiske specialiteter. Sidste uge var det tid til at få sat nogle af varerne i spil efter at have cravet noget krydret mad – indian style – siden nytår!

Så er der noget at varme sig på i en kold tid…

Det asiatiske køkken er ikke det hverken jeg eller vi her på Gastromand har beskæftiget os mest med, så om der er tale om en indisk, thailandsk eller noget helt tredje curry aner jeg ikke – endnu. Men resultatet blev en curry som var ekstremt nem at flække sammen, men som smagte helt suverænt og blot gav mig lyst til endnu mere indian style.

Nakkefilet klar til at blive forvandlet til vintervarmer…

Inspiration til retten er fundet på Foodfanatic.dk <– Check it out!

4.0 from 1 reviews
Curry med svin og kartofler
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 5-600 gram nakkefilet eller lignende
  • 4-5 store kartofler
  • 2 løg
  • 6 tørrede kafir limeblade
  • 2 spsk. karrypasta - find din egen favorit
  • 1 dåse kokosmælk - køber du light-udgaven er det på eget ansvar
  • Et par spsk. fishsauce, oystersauce, soya el. lign.
  • Naanbrød
  • Græsk youghurt, creme fraiche, skyr el. lign.
  • Olie
Tilberedning
  1. Trim kødet for det værste fedt - hvor meget er et spørgmål om smag, men de færeste er vilde med at få en fedtklump i munden
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i "mundrette" stykker - du gør naturligvis det samme med kødet
  3. Skær hvert løg i 6 både
  4. Varm en wok el. lign. op og tilsæt et ordentligt skvæt olie
  5. Tilsæt et par spsk. karrypasta og lad det stege lidt med
  6. Tilsæt kødet og brun det med karrypastaen
  7. Et par minutter før kødet er brunet, tilsætter du løg
  8. Tilsæt kokosmælk og sukker og lad retten simre i 15 min.
  9. Efter 15 min. tilsættes kartofler og retten simrer yderligere 30 min.
  10. Fisk limebladene op og server
Noter og anretning
Server retten med en ordentlig klat youghurt, lunt naanbrød og evt. lidt frisk koriander.
Som tilbehør blev der serveret en nem salat af fintsnittet spidskål og fennikel vendt med rigeligt citronsaft.

Laver du retten i en støbejernsgryde, ryger den naturligvis direkte på bordet…

Salat af spidskål og fennikkel...

Aftenens tilbehør…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Haps det ser godt ud!

  2. Haps – du ser godt ud… :-) Tak Louise…

  3. n3z4

    så blev det endelig tid til at din Lillebror skulle prøve den Karrypasta…. puha det blev godt(nok stærkt) :) vi fyldte dog lidt strimlet bambusskud (med chilli) i, det gjorde ikke retten mindre “Varm”.
    vi brugte friske frosne lime blade, de skal kun være med i retten i ca.5-10 min ellers bliver det at for lime.
    Er man til stærk mad og lidt sved på panden så må man ikke gå uden om denne ret.

    • Hehe, ja der er godt gang i den Lillebror! Men kokosmælken giver lidt modspil:)

      Og jeg er helt enig – sved på panden når man spiser, er godt…

  4. helle

    Inden jeg kaster mig over denne ret, skal jeg lige høre om kødet ikke skal skæres i mundrette stykker eller om det skal steget helt ?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: