Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. september 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: Bøgeskovens bedste

Danmarks bedste Festivalburger: Bøgeskovens bedste

I jagten på den bedste festival burger, er vi nu nået til Skanderborg, hvor Smukfest i disse dage fylder bøgeskoven med musik, fest og masser af mad!

Vanen tro kunne Smukfest melde udsolgt, og jeg tror tidligere end nogensinde før, correct me if i’m wrong – men i år også før det endelige musikprogram lå fast og flere hovednavne slet ikke var annonceret. Alt dette siger meget om hvad folk kommer for… FEST!

Onsdag var dagen, hvor festivalpladsen for alvor åbnede. Vejret var regnfyldt og som mange andre var vi lidt afventende med at drage afsted. Endelig var der bedring i vejret og vi hoppede i bilen og kørte mod den officielle Smukfest-parkering, og her skulle det vise sig, at vi nok ikke var de eneste, der lige havde reddet regnen af – målt på køen til parkering. Men vi fandt en plads uden at køre fast (heldigere end andre) i den lidt bløde mark. Herefter gik vi mod shuttle-busserne til festivalpladsen, og efter 30 minutter hvor kun få allerede fyldte busser kørte forbi gav vi op, og som mange andre begyndte at gå mod pladsen – logistikken her var ikke imponerende. Vi fik vores armbånd på med betalingschip, sat penge på chippen, og var nu klart til jagten på burgere. Dog viste det sig kort efter, at der var en del startproblemer med at betale med chippen – hen ad dagen kom der heldigvis gang i systemet.

Efter den lidt tunge start, blev det ret hurtigt klart for os at der ellers var temmelig meget styr på sagerne på Smukfest. Man bliver sgu imponeret over alt det der er bygget op i skoven, og det bliver vildere og bedre år efter år. Kigger vi på mad udbudet generelt kan få det meste, sushi, steaks, falafler, pizza, palæo, fritter, taco, hotdogs, og meget mere – og selvfølgelig burgere.

Festivalen har også en app, som kan guide dig gennem spisestederne, både på liste- og kortformat. Men år var det måske gået lige hurtigt nok, da flere steder, gengangerne, ikke hvad fået en opdateret beskrivelse fra de tidligere år. Det kunne jeg godt have ønsket mig. Men det er iøvrigt også blevet tydeligere at Smukfest også, som flere andre festivaler bl.a. Northside, bevæger sig i retningen af, at de professionelle i højere grad finder indpas i madboderne. Tidligere har forskellige foreninger haft stor synlighed rundt på festivalen, som dog i år synes mere begrænset. Vi er for såvidt ligeglade med hvem der laver maden, bare den er i orden.

Hvis du vil læse lidt mere om Smukfest, har de udgivet dette lille magasin, som tillæg til JyllandsPosten.

Findes Danmarks bedste Festivalburger på Smukfest?

Lets get down to business…

 

Tulips Bacon Burger

 

Tæt ved indgangen i Sherwood, finder man hurtigt den første burger bod, eller bacon bod som det reelt set er. Burgeren er velsmagende og mættende, og selvfølgelig ikke rettet mod dem, som er til grønsagsburger – det primære er her kød, ost og selvfølgelig bacon, med rigelig mulighed for tilkøb af sidstnævnte. Foruden burgere kan du også her få snacks som bacon-fakler og bacon-is. En anden ting som man også hurtigt lægger mærke til er, at Danish Crown og Tulip er massivt repræsenteret i år – hele 7 boder rundt på pladsen.

 

bacon

 

 

CANBlau: Smukfest burger 2016

 

CANBlau kender vi både fra Aarhus og Aalborg, så her havde vi allerede høje forventninger. Burgeren her slog heller ikke fejl, meget velsmagende og sammenhængende burger med grillet gris på yakitori grill og asiatisk inspirerede smagselementer. Hvis du har taget den lidt større sult med finder du måske burgeren, eller nærmere slideren, en smule lille. Men så kan du jo tage to, eller spæde op med flere af de andre tapasretter. Vi prøvede også kræfter med deres grillet okse med svampe og patatas bravas, begge to ganske fornuftige retter.

 

 

Arizona Burger

 

Arizona burger er en festivalklassiker – den har altid været der, og det vil den sikkert blive ved med. Det er en standardburger, bolle smurt i burgerdressing, salat, agurk, løg, bøf, flydende ost og meget ketchup.

 

 

Bøfsalon: Kælen Kalv Burger

 

Igen er vi på besøg hos en af Danish Crowns boder, her Bøfsaloonen. Burgeren var en rustik bolle, med sous vide tilberedt tykstegsfilet af dansk kalv med salat, dilddressing, hakkede pickles, og syltede og ristede løg. Jeg synes faktisk, det hang meget godt sammen.

 

IMG_8144

 

 

Tulips Burger Joint

 

Tulip og Danish Crown har som tidligere nævnt virkelig langt sig i selen for at blive årets mest prominente madleverandør og her er vi forbi deres Burger Joint, hvor vi prøver kræfter med deres slow cooked burger (dog i slider variationen). Igen en meget standard burger uden de store dikkedarer.

 

 

Bøfsandwichen og flæskestegssandwichen stortrives på Smukfest

 

Martin Ib’s bøfsandwich

 

Igen en festivalgenganger, som gør sit arbejde konsekvent. Her skal vi lige have gang i kniv og gaffel, og hvis bare sovsen er god kan det næsten ikke gå galt – og sovsen var velsmagende og tilpas saltet.

 

 

Meyers Flæskestegssandwich

 

Vi har på andre festivaler også taget flæskestegssandwichen med, og vi gør det igen. Meyers er rigtig god version, hvor man kan mærke der er lange noget håndværk bag – særligt boller af høj kvalitet.

 

Mor Karens Flæskestegssandwich

 

Ja, når man først har sat A må man også sige B, og lige efter Meyers prøvede vi kræfter med Mor Karens variation. Generelt er burgeren samlet primært af færdig produkter sammen med frisklavet flæskesteg – altså den mest kendte fastfood løsning. Men sværene var lækkert sprøde og stegen saftig og velsmagende, så for mange vil den stadig være den god tømmemændsmad.

 

IMG_8142

 

 

 

Jagten på Danmarks bedste Festivalburger fortsætter

 

Hele feste sluttede af med hele danmarks TV2 med special guest stars, her The Minds of 99

 

tv2

 

Men det som afslutning, kan vi kåre CANBlau’s Smukfest-burger som Smukfests bedste Festivalburger!

Jagten på Danmarks bedste Festivalburger fortsætter ufortrødent!

Var du på Smukfest? Og hvilken burger var din favorit?!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar