Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Jagten pÄ Danmarks luksusfestival: Sensationel Smukfest i (Regn)skoven

Jagten pÄ Danmarks luksusfestival: Sensationel Smukfest i (Regn)skoven
Aarhusianeren

Jagten pĂ„ Danmarks luksusfestival er nĂ„et til skoven i Skanderborg. Smukfest blev den fĂžrste festival pĂ„ vores tour, som har fĂ„et vand fra oven. Det er jo helt uhĂžrt at man skal finde sig i sĂ„dan noget – vejrguder, stram op. Det kunne dog ikke ĂždelĂŠgge indtrykket af en Smukfest, der stod strammere end nogensinde.

Skal du nĂ„ hele vejen rundt pĂ„ Smukfest, skal du tidligt ud af festivalteltet. Vi snakker godt og vel 80 spisesteder og 60 barer. Selv for de mest grovĂŠdende, turbodrikkende gastromĂŠnd (og det var, dem der var sendt i skoven…) er det en stor mundfuld.

SÄ der blev naturligvis truffet nogle valg undervejs. Efter en lang ÄrrÊkke pÄ Smukfest kender vi efterhÄnden de faste steder. Enkelte boder og barer har bare virket uinteressante og fÄ vi er blot gÄet forbi. Andre har vi prÞvet og er blevet skuffet. Men men men, vi har har bestemt fundet guld i skoven.

Og har du fulgt med pĂ„ instagram, ved du, at der har vĂŠret ekstraordinĂŠrt meget fart pĂ„ – hvilket flere af jer da ogsĂ„ har kommenteret i lĂžbet af festvialen.

Buckle up, bitch! Vi skal i skoven…

 

Kulinariske Kalunarisk 

Lad os bare springe direkte ud i et af de gastronomiske hĂžjdepunkter.

Kalu klinger nĂŠppe hos den gĂŠngsĂ„ forbruger – ej heller hos jeres udsendte. Det vil folkene bag Kalu gerne lave om pĂ„. Og derfor har virksomheden, der ellers leverer udsĂžgte rĂ„varer til restaurationsbranchen, besluttet sig for at servere de bedste rĂ„varer fra Europa for festivalgĂŠsterne til Smukfest.

PÄ menuen fandt vi bl.a. charcuteri brÊt, ostebrÊt, foie gras terrine, kaviar anretninger pÄ 10 gram, 30 gram og en bombe pÄ 100 gram. 36 mdr. tÞrret Iberisk sortfods skinke. cecina, spansk oksekÞd, saltet, rÞget og tÞrret i 36 mdr, lÊkre stegte chorizo, og vi kunne blive ved.

Hold nu kĂŠft det var godt.

Kalunarisk lĂ„ i Ăžvrigt med udsigt til Stjernescenen og S’vinbar som nabo, sĂ„ de vĂ„de varer matchede maden – genialt!

 

 

Stjernedrys og sherry

Der er kommet en lille ny rute pĂ„ Smukfest, og der gik lidt inden ved fandt ud af  hvad folkene bag Smukfest havde valgt at kalde stedet, Udsigten – men vi nĂ„ede at dĂžbe det hurtigt til “Omvejen”. PĂ„ Omvejen var der som regel god plads og her fandt vi endnu et nyt tiltag, der virkede som skrĂŠddersyet til en Gastromand – og vores jagt pĂ„ Danmarks luksusfestival i Ăžvrigt.

EntreĂ© by GastromĂ© var navnet pĂ„ Michelin-restuaranten GastromĂ©s nye Smukfest-initiativ. Og her var forventningerne naturligvis skruet helt i vejret. Kunne GastromĂ© levere pĂ„ samme hĂžje niveau, som vi eksempelvis oplevede til Gin & Jazz arrangementet hos Njord gin – og deres restaurant iĂžvrigt?

Det korte svar: JEPS!

Det lidt lĂŠngere: GastromĂ©s “Alt pĂ„ et brĂŠt” er muligvis det lĂŠkreste enkeltstĂ„ende festivalmĂ„ltid, vi har sat til livs i sommerens jagt pĂ„ Danmarks luksusfestival – og det siger altsĂ„ ikke sĂ„ lidt efter mange fulde festivaler!

 

 

Som nabo til GastromĂ© fandt vi ogsĂ„ lidt lĂŠkkert, I’Cobert de CANBlau serverede tapas pinxos, skinker, sangria og stor glas portvin. Det var super godt, men favoritten i omrĂ„det forblev dog GastromĂ©.

Vin og bobler

En champagnebar er efterhĂ„nden noget rigtig mange festivaler bryster sig af – og det er som regel ogsĂ„ her du finder det helt kĂžbestĂŠrke publikum. Smukfest er ingen undtagelse her, og du fandt champagne i alle prisklasser – og stĂžrrelser. Flere gange sĂ„ vi folk flotte sige med flasker pĂ„ op til 6 liter – noget der er godt til blĂŠrerĂžven. Men det var nu ikke de helt gode champagner, som kom i den stĂžrrelse, tvĂŠrtimod. SĂ„ vi hopper pĂ„ en almindelig flaske i god kvalitet.

Snakker vi vin, sĂ„ var S’vinbar, der som nĂŠvnt lĂ„ ved Stjernescenen, helt unik med sig store vinkort – vi taler op mod 70 vine.

 

 

 

Alene var S’vin bar dog ikke om vinene, Du’ Prop sammen med Brasserie Belli ved BĂžgescenen, samt Vinoteket ude mod Sherwood var ogsĂ„ gode bud pĂ„ et godt glas vin. SĂ„ ingen tvivl om Smukfest slĂ„r fast at festival ikke kunne er fadĂžl i lange baner –  det bakker vi op omkring, men naturligvis vil den iskolde fadĂžl altid falde pĂ„ et tĂžrt sted i en Gastromands mave!

 

Special Ăžl i hobetal

Nu vi har drejet snakke over pĂ„ Ăžl, sĂ„ har Smukfest natuligvis klassisk fadĂžl over det hele. Men de har ogsĂ„ meget mere end det, fx finder du Humlen ved Stjernescenen, som har en nĂŠsten lige sĂ„ bredt udvalg af special Ăžl, som S’vinbar havde af vin. Helt fantastisk, og faktisk har jeg lige en periode, hvor IPA lige er mig. SĂ„ ikke langt fra tanke til handling, sĂ„ vi lavede vores egen lille Ăžlsmagning. Her bĂžr faktisk nĂŠvnes at Smukfest ogsĂ„ tilbyde faktiske Ăžl-, vin- og spiritus-smagninger mod bestilling og betaling – men vi klarede den selv!

 

 

Smukfest har ogsÄ gennemÄrene bygget mere mere oven pÄ Smukfest brandede drikkevare, herunder ser du Ärets velsmagende BÞgeÞl brygget af Aarhus Bryghus. I samme boldgade har du ogsÄ mulighed for at smage en Smukrom i flere forskellige Ärgange, og sÄ noget ny ogsÄ en Smukgin. DesvÊrre nÄede vi kun Þllen.

 

Burgerne

Kongerne af tĂžmmermĂŠndsmad – og dermed ogsĂ„ festivalmadens konger: Burgerne. De var der naturligvis ogsĂ„ at finde i Skoven – og de var gode!

Klassiskeren

De seneste Ă„r har vi kendte Gourmensh med den asiatisk inspirerede porchetta burger tilberedt over bĂ„l – ja, eller over grillkul, men det har havde noget med afbrĂŠndingsforbuddet at gĂžre. Men som festivalvejret skred frem, var det vist fornuftigt at porchetta tilberedningen foregik under tag :)

Jeg tror faktisk, det var sidste Är Gourmensh debuterede pÄ Smukfest, men her var det med en sÄkaldt skovhotter, eller noget i den dur. Porchetta burgeren er og bliver nu bedre, og derfor var vi glade for at se denne i stedet pÄ Smukfest. Meeeeeen efter et par gange pÄ Northside og nu Smukfest, er vi ogsÄ klar til at se mere og nye tiltag fra Gourmench!

 

 

Den veganske

I HollĂŠndersvinget er de hollandske foodtruck blevet fast inventar, og det er sgu i orden. Oven en bred kam mad der smager som det skal. En af de nye vogne var The Dutch Weedburger som leverede en vegansk overraskelse, bĂ„de i form af burger og nuggets. Begge dele og sĂŠrligt deres nuggets ville nok kunne snyde de fleste i en blindsmagning i med kĂžd eller ej. SĂ„ kan man tĂŠnke lidt over det…

 

Den bedste

Halifax og Friland co-brandede og langede burgere over disken tĂŠt pĂ„ BĂžgescenerne – en placering der var skabt til tĂŠt trafik. En trafik som de formĂ„ede at hĂ„ndtere pĂ„ fornem vis. Jojo der var kĂž, men den blev afviklet i imponerende tempo og burgerne smagte simpelthen bare som den slags skal.

 

 

Lige i enden af burgerne, skal Wassim Hallal Pizza ogsÄ lige nÊvnes som et hurtig, lÊkkert og delevenligt bud pÄ den gode luksus festival mad.

 

 

Alt det andet

Ja og sĂ„ var der jo alt det andet, men det mĂ„ du altsĂ„ ind og finde pÄ https://instagram.com/gastromanddk – men en god Aperol Spirtz fungere perfekt som ganerenser i et stramt madprogram. Og sĂ„ skal vi jo heller ikke glemme de hele syv barer med friskpresset appelsinjuice og vodka.

 

 

Er Smukfest Danmarks luksusfestival?

Der er ingen tvivl hos denne gastromand om, at Smukfest helt bevidst har givet det gastronomiske niveau en SERIØS overhaling. Hvor festivalen de seneste par Är, har haltet lidt efter bl.a. sin Aarhusianske lillebror pÄ mad- og drikkefronten, er Skanderborg tilbage hvor den hÞrer til.

Smukfest har sat sig for at have hĂžj diversitet og mangfoldighed – pĂ„ madscenen har de alt i hĂžjden, bredden og dybden. Du finder ikke meget af det samme, men meget forskelligt – og det er bĂ„de i pris og kvalitet. Og der mĂ„ jo stadig vĂŠre folk, der kĂžber popcorn og baconchips, siden udvalget fortsat er sĂ„ massivt…

Vi udelukker naturligvis ikke, at vi har overset noget, men skulle vi pege pĂ„ et punkt, hvor den krĂŠsne gastromand kunne tĂŠnke sig endnu mere, er det pĂ„ cocktailfronten – lad os fĂ„ nogle flere professionelle barer og bartendere ud i skoven – eksempelvis havde Njord gins bar pyntet. Vi stĂ„r i hvert fald klar med cashless-chippen.

Vi har fĂ„et noget af det allerbedste festivalmad pĂ„ tvĂŠrs af alle festivaler. Vi vil gerne fremhĂŠve nogle af vores absolute hĂžjepunkter: EntreĂ© By GastromĂ©, Kalunarisk, S’vinbar, Halifax, CANblau, Wassim Hallal pizza.

I den anden grĂžft har Smukfest ogsĂ„ madboder, som vi helt sikkert kunne undvĂŠre, og det kan man siger sĂŠnker gennemsnittet en smule – selv om jo bare kan gĂ„ uden om. Men der er stadig sĂ„ meget af det helt gode, at vi som pĂ„ Musik i Lejet banker luksusbarometret op pĂ„ de maksimale 6 GastromĂŠnd!

6/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

 

HVAD VAR DIT SMUKKESTE ØJEBLIK?

 

Smid en kommentar