Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Smukfest 2023: Har vi overhovedet noget at glæde os til?

Smukfest 2023: Har vi overhovedet noget at glæde os til?

Med mere end 70 madboder, 10 restauranter og 60 barer burde der være rigeligt at glæde sig til for en evigt sulten og tørstig gastromand.

For første gang i festivalens mere end 40-årige historie, kan Walther & Co melde alt udsolgt.

Hvor andre festivaler har taget kvantespring og sat ambitiøse mål, kører Smukfest helt tydeligt efter devisen If it aint broken, don’t fix it! Ja faktisk har vi svært ved at finde en betydelig nyhed på mad og drikke fronten i 2023 – vi håber vi tager fejl.

Ja, det er da både hyggeligt og måske også lidt sjovt, at man stadig kan få Arizona-burgeren i en halvtør firkantet bolle, eller Lions Clubs 90’er agtige bud på “taco” eller Farmors tarteletter, men Smukfest fortjener bedre og kan tillade sig at sætte de nødvendige krav og forventninger til sine stadeholdere.

Den famøse, firkantede Arizonaburger

Så spørgsmålet er om Smukfest har formået at forny sig eller om alt er ved det gamle?

Det bliver i hvert fald ikke gastromændene, der danner kø hos de gamle travere.

Derfor glæder vi os også primært til gensyn med:

Hollændersvinget

Enhver Smukfest starter i Hollændersvinget. De hollandske foodtrucks kommer altid med højt humør (og tømmermænd) og sjove vegetariske kreationer.

Caviar, foie gras og trøffel hos Kalunarisk.

Kombinationen af vilde vine, suveræn charcutteri og udsøgt udsigt til Stjernescenen er svær at overgå og vi måtte da også forbi Kalunarisk og Walthers vinbar flere gange i løbet festivalen.

GRILLEDE ØSTERS hos Martin Ib

Østers med agurk og kærnemælk på en festival – det skal prøves.

Pizza Bro

Mange har forsøgt og næsten lige så mange har fejlet. En sprød og varm pizza på en festival er en kunst. Pizzaboys nailede den på Northside og på Smukfest var det så Pizzabros tur til at triumfere i den svært kunst. 130,- for en pizza er mange penge og måske også for mange. Men det var hurtigt glemt i det sekund vi satte tænderne i den bedste pizzadej vi nogensinde har smagt på en festival.

Flaming Kebab

Forventningerne til Flaming-kebab var høje i 2022 og det tog os ikke mange minutter på festivalen før vi fandt den sorte bod med den lille luge. Det friske fladbrød med spidskål, rødløg, persille, youghurtdressing og chili skuffede ikke.

Sidst men ikke mindst glæder vi os til endelig at finde den cocktailbar, som Smukfest altid har manglet. Det kunne være med Njord gin, Skt. Pauls Apothek eller Gedulgt som afsender. Man har vel lov at håbe…

Ses vi i skoven?!

Hvad glæder du dig til at spise og drikke på Danmarks smukkeste festival?

Stik os en kommentar

Smid en kommentar