Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. september 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Indkøbslisten

DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Indkøbslisten
Høvding

Når du skal til at lave den store påskefrokost, skal der jo også handles ind. Så vi har samlet alle ingredienserne til vores påskefrokost nedenfor, så det er lige til at gå til. Vi har her samlet alle ingredienserne til 4 personer.

Danmarks største påskefrokost er arrangeret i samarbejde med Aalborg Akvavit.

Den kan selvfølgelig optimeres en smule. Så du kun køber en slags løg i stedet for både skalotte, rød og zittaur løg. Men her i hvert fald udgangspunktet. Nu er alle urterne også listet. Det kan måske være svært at skaffe, hvis du er uheldig. Men ellers kommer du langt med mynte, dild og persille. Under kolonial kan du sikkert også strege et par stykker af de mest banale ting. Men vi tog det hele med for en sikkerheds skyld.

Vi har delt den op i afdelinger, så du ved hvad du skal have de forskellige steder. Så slipper du også for at rende fra slagteren til grønt til mejeri og så tilbage igen. Med mindre du føler for sådan en gang orienteringsløb. Så kommer du bare det hele i et excel-ark og sorterer det anderledes.

Slutteligt skal du lige huske, at du skal købe lidt ekstra brød, både hvidt og rugbrød, samt noget fedt og smør til at smøre på. Ellers skulle du være godt dækket ind.

Snaps eller akvavit skal du også huske. Vi har parret hver ret med hver sin type snaps eller akvavit fra Aalborg Akvavit, så hvis du er frisk, køber du en af hver. Mindre kan sikkert også gøre det.

Slagter
250 g stegt eller kogt kyllingekød
300 g lammeculotte
300 g kalveinderlår
Fisk
50 g ørredrogn
150 gVarmrøget laks 
4 stk marinede sildefileter
Grønt
2 spsk friskrevet peberrod
4 stk hvide asparges 
0,25 stk lille selleri
2 spsk citronsaft
15 g frisk ingefær
5 stk grønne asparges
1 fed hvidløg
1 stk løg
1 stk porre
3 stk  pærer
4 stk radisser
1 stk rød chili
1 stkrødløg 
3 stk skalotteløg
1 stk æble
1 stk økocitron
Urter
1 bakke Bredbladet persille
1 potteBrøndkarse
1 PotteDild
1 potteFrisk koriander
1 bakke karse
1 pottemynteblade
1 potteRød skovsyre
1 potteRød mizuna
1 pottekørvel
Køl og mejeri
3dlcreme fraiche
1 dl piskefløde
100gsmør
2,5dlmayonnaise
6 stk æg
2-3 stkDanske Oste
Kollonial
15 stkcornichoner
1 tsk dijonsennep
2 spsk grov sennep
3 spsk kapers
2 tsk karry
2 spsk mel
0,75DLolivenolie
1 dl panko rasp
1 tsk sennep
75gsennepskorn
1,5dlsukker
1 tsk tabasco
75 g tørrede abrikoser
1,5 dl æblecidereddike
Bager
4 skiver surdejsbrød
4 skiver rugbrød

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar