Kan man lave gourmetmad af en McDonalds menu?!
McD og gourmet??? Arhhh…er vi ude i et eller andet ”yin og yang-sjov” hér, var vel sådan nogenlunde min indre monolog, da jeg for nyligt havde en sød kvinde i røret, som prøvede at overtale mig til en yderst hård dommertjans!
Nogle gange havner der nogle sjove opgaver på gastromændenes bord – at spise og bedømme andres mad, hører bestemt til i denne kategori. Og når overskriften på konkurrencen er ”Fastfood & Fine Dining” er det sgu svært ikke at blive let opstemt. To af de absolutte yndlingsbeskæftigelser, men også to vidt forskellige gastronomiske størrelser, som oftest svært uforenelige, skulle nu smeltes sammen en eftermiddag på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Konceptet: En flok kokkeelever skal konkurrere om at lave den bedste gourmetret, udelukkende med ingredienser fraMcDonald’s køkken (pånær krydderier og krydderurter). Oh yes, den er god nok! En pænt stor udfordring for de kære kokkeelever.
Udfordringen for dommerpanelet var lidt mindre: Udvælg de tre bedste retter, som efterfølgende skal dyste mod hinanden i finalen, der afholdes på Hovedbanegården d. 13. maj 16-18. Her skal de tre deltager servere deres ret for 500 forbipasserende, som herefter udnævner en vinder.
Nok snak! Her har I de tre vinderretter:
Daniel Christensen – Fish’n’Chips reinvented
22 år og har arbejdet på flere forskellige Michelin restauranter i bl.a. Spanien, Sverige og på Noma, 2. plads ved Young Chef 2014.
Daniel afleverede en snackservering bestående af en sprød bund lavet på hash browns, en ”tatar” på røget torsk (fra en Filet-O-Fish, hvor paneringen var fjernet) små æbletern, og en lækker creme kørt på cheeseburgerboller og vand, tilsat en smule brunet smør. Til sidst var snacken toppet af med en række krydderurter.
En virkelig flot ret – både visuelt og smagsmæssig – hvor torsken dog godt kunne have brugt endnu et skud røg og en smule mere salt.
Minh Thien Nguyen – Mac Forloren
23 år, arbejder på Moltkes Palæ, er vild med teknikker, udstyr og det gode håndværk.
Thien serverede en fortolkning af den danske ultraklassiker forloren hare. En ”pølse” på oksekød, bacon og skinke, flankeret af en løgpuré, en æblepuré, endnu en puré på gulerod og en sprød bolle. Retten blev serveret frækt under McD-låg og afsluttet med en buillon på løg og skinke.
En ret med rigtigt mange gode tanker og med fine visuelle referencer til McDonalds-universet.
Overordnet set var smagen også ganske fint, selvom der måske skete lige rigeligt på tallerknen og pølsen lige manglede det sidste touch salt.
Jakob Christian Flarup – Sprød Jomfru
31 år, arbejder på Grøften og har tidligere arbejdet som tjener.
Jakob var den eneste, der havde kastet sig over det søde køkken. Han serverede en dessert trio bestående af Ama’r-kaner churros (friterede amerikanske pandekager) med Halwa-dyp, Makronbøf (med små stykker cheeseburgerboller indlejret) på arme Ridderbund med æblepure og en chokolademinimælk.
Her var der jo ikke ligefrem tale om haute cuisine, men til gengæld sad smagen lige i skabet. Især skabte de friterede pandekager med den virkeligt lækre Halwa-dipping glæde. Absolut en fin servering – og det kommer fra en mand, som ikke altid er lige let at begejstre med en dessert.
Alt i alt, var det en ganske fornøjelig dag, i selskab med nogle dygtige kokkeelever, med nogle rigtigt fine ideer. Herfra skal der lyde et tillykke til alle tre og et held og lykke i finalen!
Som tidligere nævnt, har du muligheden for at smage på alle tre retter og fælde din dom over de tre deltagere. Bare mød op på Hovedbanegården, i morgen onsdag d. 13. maj 16-18.
Stik os en kommentar
Smid en kommentar