Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. maj 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

GM Bøger: Alle Europas trestjernede restauranter

Webmasteren

Hermed første i en række af boganmeldelser fra Gastromand.dk – håber I vil tage godt imod vores nyeste tiltag:

Billedet er lånt fra Bent Christensens hjemmeside

“Bogen portrætterer i tekst og billeder de eksklusive restauranter, deres eminente køkkenchefer og ikke mindst deres udsøgte mad, tilberedt af de friskeste råvarer af høj kvalitet efter traditionelle, autentiske opskrifter eller individuel inspiration, men altid med den største fornemmelse for det færdige resultat på middagstallerkenen. Man får en beskrivelse af menuen, stedet og ikke mindst atmosfæren. De talrige billeder har fanget atmosfæren i såvel køkkenerne som i restauranterne og reflekterer den ånd, der hersker blandt disse professionelle gastronomikere”.

Ovenstående citat er taget fra forlagets hjemmeside og præsenterer bogen flot. Og Alle Europas trestjernede restauranter skuffer ikke! Det er en moppedreng på mere end 3 kilo (ja jeg har haft den med på vægten:), smukt bundet ind i guld og vinrød, som i højere grad egner sig som blær og samtaleemne på sofabordet end smurt ind i gær i køkkenet (hvor den iøvrigt ikke har noget at lave, da den ikke indeholder opskrifter). Gennem 544 siders tekst og ikke mindst fantastiske billeder præsenterer teamet Bent Christensen, Claes Bech-Poulsen, Tom Uldall og Thomas Rode Andersen den ene fantastiske restaurant efter den anden, for til sidst at slutte med Gordon Ramsay (har han mon betalt for det?).

Forventer du er en decideret anmeldelse og sammenlingning af restauranter vil du dog blive slemt skuffet. For vores udsendte har (heldigvis) ikke kastet sig ud i et forsøg på at stille restauranterne op overfor hinanden, men koncentreret sig om at videreformidle de fantastiske oplevelser disse gastronomiske højborge har at byde på.

Nej, eneste kritikpunkt fra Gastromand, udover den lidt pebrede pris (det kan anbefales at købe den på nettet, hvor vi har fundet den til 592 kr. hos eLounge), er manglen på opskrifter – en enkelt signaturret fra hver restaurant havde været en smuk afslutning på en fantastisk bog!

Sidst men ikke mindst skal der lyde en advarsel: Bogen giver dig trang til at bestille billigbiletter til en lang række europæiske byer for derefter at gå amok i ekstravagante restauranter og regninger til følge!

Har du forslag til fremtidige anmeldelser, eller ligger du lige frem selv inde med en, så smid os en kommentar nedenfor .NU!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Det er nu muligt at kommentere via et enkelt klik på “connect with Facebook”-knappen – hold nu kæft det er smart!

    /Webmasteren

Smid en kommentar