Grillmarinade med Gammel Dansk
Det er svært at toppe en hyggelig aften sammen med gutterne hvor koner, kærester og børn kan blive hjemme og vi andre bare kan være os selv. Et arrangement i det fri, hvor bål, bajere og en lille bitter er omdrejningspunktet for en god aften.
Dette havde jeg sat mig for at arrangere, så jeg måtte genåbne udekøkkenet, og så blev der ellers fyret op i bålet samt grillen og fortalt rigelig røverhistorier.
Våde varer var der masser af, så hvad skulle man finde på at servere? Det blev kyllingelår marineret i en asiatisk inspireret marinade tilsat Gammel Dansk Chili Shot. Det fungerer rigtig godt, så her får du opskriften. Selve opskriften kan du godt halvere, hvis ikke du skal marinere så meget kød.
Ingredienser
- 2 dl Gammel Dansk Chili Shot
- 2½ dl Soya
- 1 dl sukker
- Et par finthakkede hvidløg
- En lille smule sesamolie
- salt/peber
- lidt hakket ingefær kan undlades
Sådan gør du
- Smid det hele i en skål og rør rundt til sukkeret er opløst.
- Smag til
- Mariner dit kød (jo længere tid, jo bedre)
- Grill kødet og server
Læs også: En hot weekend: Røræg med chili og en bitter til, tak!
Læs også: Weekendtesten: Gammel bitter på nye flasker
Så husk at opskriften på en god herreaften kun kræver godt kammeratskab, masser af våde varer og noget lækker mad, og så nok lige en skarp eller to.
Hvordan holder du en herreaften? Og hvad for en skarp drikker I?
Stik os en kommentar
Comments