Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller
Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan kan vi så længe forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!
Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!
Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!
Prøv også: Opskriften på den perfekte burgerbolle
Ingredienser
Burgerbøffer
- 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
- 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
- 0,5 tsk chili
- 0,5 tsk cayenne pepper
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk gourmet salt
- Rigeligt med friskkværnet peber
- 1 øko æg
- En sjat fløde
Hjemmelavede burgerboller
- 3 dl sødmælk
- 50 g gær
- 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
- Ca. 1 tsk fint salt
- 1 spsk sukker
- 30 g smør
- Æg til pensling
- Sesamfrø
Tilbehør
- Sprød iceberg
- Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
- Skivet tomat
- Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
- Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Sådan gør du
Burgerbøffer
- Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
- Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
- Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
- Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller
- Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
- Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
- Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
- Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
- Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
- Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Noter
Et par ekstra tips…
- Din bacon kan du evt. lave som Morten fra Grydeskeen.dk har eksperimenteret med.
- Din nye favorit kartofler – Hjemmelavede pommes frites – “Triple cooked fries”.
- Sauce populaire – opskrift på den der chili-dressing, som du har fået hundredvis af gange på caféerne til dine pommes eller kartofler.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Det er meget snyd at du ikke noteret o tilberedningenstiden at der skal tillægges tid til bagning og hævning.
Ikke lige et issue man har lyst til at skulle have når man forventer at kunne spise om en god time. -
Fået rigtig meget ros for “min” børger -
Den her bliver familiens nye go-to opskrift til burgere! Intet mindre end perfekt! -
Hey. Hvis man bruger slideren til at ændre opskriften til 20, så får man en opskrift med 250g gær. Jeg tænker det bliver en spændende oplevelse ;-)
-
Smart!
Man kan ikke se fremgangsmåde PGA reklamer…. Næste -
du er så godt til det med mad giv mig mere -
:(
-
Synes I skulle skamme Jer….ødelægger noget som mange individer kan lidr
-
Daniel du skulle skamme dig
-
-
Hvem har mon lånt af hvem? Jeres burger bøffer punkt 3 og 4 er præcis de samme som https://www.beauvais.dk/recipes/verdens-bedste-burger/ punkt 2 og 3 :-)
Nogen skylder vist at kreditere.
-
Hej
Dette er vores absolut yndlings opskrift på burgerbøffer (og sauce populaire!!), og vi har lavet dem snart 50 gange, men hver gang studser jeg lidt over punkt 1;
“Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen – believe me it works!”
Betyder det at man knuser kiksene i, efter farsen har trukket 1 time eller er kiksene en del af hele “molevitten”?
De bedste hilsener fra Freja og familie -
Dette har bare været vores families favorit burgere et par år nu. Det kan altid trække mine børne og svigersøn hjem🙏🏻❤️TAK
-
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men jeg er ikke begejstret for resultatet, jeg tror det skyldes ægget, frasen bliver klistret selvfølgelig og ikke rar at arbejde med når den skal formes selv om jeg brugte handsker. Bøffen svulmer op når den steger. Nej jeg går tilbage til den klassiske bøf til min burger, men vi har alle vore favoritter.
-
Prøvede den af med en spicemix jeg bruger til pulled pork…. umiddelbart tænkte jeg at det var en masse ekstra arbejde for et par hakkedrenge til en burger….
Resultatet vil jeg dog sige taler for sig selv! Det var sku den bedste hjemmelavede burger jeg nogensinde har fået…
-
Husk lige at slå koen ihjel først, hvis den stadigvæk taler til dig :D
-
-
Har behov for lidt oversættelse af den kiks 🙈
Er det en Tuc kiks ?-
Jeg købte en pakke i Netto med forskellige kiks til ost – der var Cream crackers med. Fungerede super.
-
-
Familiens ynglingsburger.. -
God opskrift.
-
æhhhh ikke noget kometar-
jeg synes det smager af sur røv nåh men fortsat god dag-
Øhh … det har jeg personligt aldrig smagt … Kan du give en mere normal reference?
-
-
-
Kender i et godt alternativ til tørre kiks som er glutenfrie? (til folk som har cøliaki).
-
Det var virkelig overraskende godt. Vi havde aldrig før prøvet at blande noget som helt i oksekødet til burgere og sikke en forskel.
En del for meget paprika til vires smag men ellers helt perfekt.
-
-
Hej G mann
Super opskrift
Jeg unlod dog 2 ingredienser,,,,,
Kiks og salt
Men brugte istedet saltstænger en pakke (125 g) til Ca 500 g lækkert oksefars,,,
I en frysepose og lidt små håndkantslag, så det ikke blev mel,, men stykker på mellem 1 og 3 cm
Jeg rørte dem først i farsen lige inden stegningen,,,
Det er fedt 😁😁
Lige lidt ekstra krunch til en fantastisk burger,,, -
Der skal helt klar justeres på saltindholdet. Hvis man følger opskriften slavisk som en ingeniør som mig gør, så viser det sig at saltindholdet bliver et stort problem.
Ca kun 1/3 – 1/2 af det salt som står skrevet i opskriften, skal efter min mening i.
Ellers er duften af farsen og smagen rigtig god.
Comments