Hotdog DM 2022 – Her er vinderne!
Det blev til en overraskende men velfortjent sejr til Restaurant Fauna i Aalborg – og en titel som Hotdog Konge til en gammel kending, da en perlerække af landets dygtigste kokke, restauranter, madhåndværkere og lokale ildsjæle søndag den 4. september mødtes til Hotdog DM 2022 på Tangkrogen i Aarhus for– i velgørenhedens navn – at afgøre, hvem der laver landets bedste hotdog anno 2022.
Der var både trængsel, dramatik, musik, gøgl og gardere på Tangkrogen i Aarhus, da nogle af landets største kokketalenter, madanmeldere og hotdogelskere traditionen tro mødtes til Hotdog DM 2022. Mens solen stod højt på himlen, guidede konferencier Timm Vladimir – med vanlig charme og god hjælp fra Odder Garden og Randers Cheerleaders – et talstærkt publikum, ti dedikerede dommere og et skarpt presseopbud igennem præsentationen af 15 alternative og innovative hotdogkreationer fra nogle af landets dygtigste gastronomiske hænder.
Og i år blev det altså efter en ophedet kamp Nicklas Thellufsen og Mikael Kopp fra Restaurant Fauna i Aalborg, der kunne hæve trofæet over hovedet med en simpel, smuk og vellavet hotdog kreeret af vildsvin, solbær og ramsløg.
Hotdog DM afholdtes traditionen tro for 10. år som en del af Food Festival i Aarhus, og er ret beset efterhånden vokset til at være Danmarks største madfestvals absolut største tilløbsstykke. Konceptet, som bedst kan beskrives som halv folkefest, halv alternativ kokkekonkurrence, er udviklet og afviklet af Børsens folkekære gastronomiske redaktør Ole Troelsø, og er lige så simpelt som det er genialt.
Over to heats af en times varighed konkurrere nogle af landets bedste kokke og restauranter om at servere landets bedste hotdog for landets gladeste mennesker og Danmarks måske skarpeste hotdog-dommerpanel. Rammerne er frie når det kommer til ingredienser, fortolkning, præsentation og endda udklædning samt ekstra gak og løjer, når deltagerne under megen fanfare og høj musik præsenterer deres hotdogs for dommerpanelet. Og på den måde går højere gastronomi og folkelighed pludselig op i en højere enhed når ingredienser som caviar, kongekrabbe og snegle pryder kreationer præsenteret af folk udklædt som alt fra grise til Hong Kong-kinesere og en ret præcis gengivelse af rollelisten fra den danske 1964 klassiker, Sommer i Tyrol. Og så er konkurrencen tilmed funderet på et sundt, velgørende grundlag hvor alle indtægter årene igennem er gået ubeskåret til enestående, velgørende formål.
Her er ingen præmier eller gaver; kun æren. Og måske derfor har man over årene præsteret at få et ikke mindre end imponerende udtræk af dansk gastronomis absolut sværvægtere til – i velgørenhedens navn – at stille arbejdskræfter og ingredienser til rådighed for et hæsblæsende, kulinarisk cirkus i kamp om folkets gunst og dommerpanelets anerkendende skulderklap.
Således prydes listen af tidligere vindere også af ikoner og legender som Paul Cunningham, Jeppe Foldager og Rasmus Munk, mens 2022 feltet blev domineret af big shot navne som, Ruths Hotel, Textur, Pasfall, Dragsholm Slot, og Gastromands faste julefrokost-leverandør; Cortsen Dining.
Heldigvis var der dog også plads til mindre kendte lokale helte som for eksempel Froggy’s Cafe i Odense, et all-star hold fra Sydhavnsøerne (bestående af Falsters Kyst, Pomle Nakke og Hesnæs Havn), og sandelig også denne Gastromands hjemstavnshelt “Kong” Mikael Madsen og hans brogede flok fra Den Hvide Hest Kolding, som sammen vandt titlen som Årets Hotdog Konge i 2018, den gang under banneret Sixtus Haraldskær.
Årets felt på femten deltagere kæmpede om tre priser:
1. Danmarks Bedste Hotdog
2. Årets Hotdog Konge
3. Den Mest Innovative Hotdog
Titlen “Årets Hotdog Konge” tilfaldt igen i år Mikael Madsen og holdet fra Den Hvide Hest Kolding, som stjal publikums hjerter med deres Hotdog lavet på pølse på glad gris fra Ladegård Duroc i brød fra Seest Bageri toppet med mayonnaise på røget marv, Ømands peberbacon, urter, kål, løg og æbler, pyntet med Dansk Caviar fra Danmarks eneste caviarproducent, Lyksvad. Hele 500 hotdogs havde den tidligere konferencekok og Hotdog Konge medbragt på dagen og han lagde sig dermed stærkt i selen foran de andre deltagere, som hver især formåede at servere imellem 120 og 250 af deres hotdogs til det sulte og lettere kaotiske menneskehav på festivalpladsen.
“Danmarks Bedste Hotdog” og “Den Mest Innovative Hotdog”, derimod, blev udpeget af et 10 mand stort hotdog-kræsent dommerpanel bestående af nogle af landets skarpeste kokke, madanmeldere og madentusiaster. Heriblandt Ole Troelsø, tre-dobbelt tidligere hotdog DM vinder Brian Flink Pedersen, Masterchef darling Dak Wichangoen, Thomas Herman, Dansk Hotdogs Godfather John Michael Jensen, men også absolutte sværvægtere som Bocuse d’Or guldvinder, Kenneth Toft Hansen, og hans efterfølger, Sebastian Holberg Svendsgaard, som vandt sølv ved selvsamme konkurrence i 2021.
Her blev det til syvende og sidst Restaurant Okê på Ruths Hotel, der løb med prisen for den mest innovative hotdog for deres “Typhoon Shelter Dog” på blandt andet kongekrabbe, mayo, relish og asiatisk slaw på blandt andet grøn mango og papaya, mens Restaurant Fauna i Aalborg altså til sidst i et skarpt opløb kunne hæve trofæet for Danmarks Bedste Hotdog 2022 over hovedet for deres magtdemonstration af lokal hotter lavet på hvad de selv beskrev som det lækreste nordjyske vildsvin, og gode smage af solbær og ramsløg. Bravo!
De femten hårdtarbejdende hold til Hotdog DM 2022 indtjente i alt over 170.000 kroner, som gik ubeskåret til Dyreværnet.
Stik os en kommentar
Smid en kommentar