Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Confiteret hvidløg

confiteret hvidløg
Ingeniøren

Hvis du lige mangler noget til at peppe en sandwich eller et brød op, så findes det ikke meget frækkere end confiteret hvidløg. Confitering er en teknik til konservering af mad, der involverer store mængder fedt. Slet ikke dumt faktisk. Du kender sikkert til confiteret and, men teknikken kan bruges til alle dyr og i det hele taget det meste mad.

Du kan se processen her:

confiteret hvidløg

Confiteret hvidløg

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Ret: Frokost
Køkken: Fransk
Keyword: confit, confiteret, hvidløg, konfit, konfiteret

Ingredienser

  • 6 hele hvidløg eller hvor mange du gider pille 😅
  • Olie fx oliven; nok til at dække de pillede fed
  • 2 duske friske krydderurter

Sådan gør du

  • Pil alle hvidløggene. Det tager noget tid, men du bliver glad for det!
  • Smid fedene op i et ovnfast fad og hæld olie over. Stik krydderurterne ned i.
  • Bag herligheden i ovnen i 1 time ved 150 grader.
  • Tag det ud og skil det ad i olie og hvidløg, når du kan håndtere det.
  • Opbevar det på køl, hvor det kan holdes sig lige så længe det tager dig at få ædt det hele.
  • Nyd det på en grilled cheese eller lignende. Det kan bruges til alt!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering