Gastromand.dk | 21. November 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

TEST: Kadeau tilbyder take away i Michelin-klassen

TEST: Kadeau tilbyder take away i Michelin-klassen
Familiefaren

Nu kan du få michelin-mad som take away fra en af de bedste restauranter i Danmark. Kadeau har taget skridtet, så udover at have to michelin-restauranter, to grillbarer, en cocktailbar og deres seneste lillesøster restaurant Roxie tilbyder de nu også take away. Vi har kigget på deres menu, inviteret gæster og testet konceptet…

Inden vi går igang, så lad os lige ridse konceptet “Kadeau at home” op – Der ankommer en stripper – du har musik og vodka klar! Gotcha – jeg kunne ikke lade være! Nå, tilbage til virkeligheden – Du har 3 muligheder når du bestiller take-away hos Kadeau og vil have mad tilberedt af michelin-kokken til dig hjem. Du kan ”Selvhenter”, ”Middag” eller ”Kadeau at home”. Det første kræver at du minimum bestiller 10 kuverter og koster 350 kr. pr. stk. Lad os starte her, for det er nemlig det koncept vi har testet.

Step-By-Step…

Lørdag efter en lille bitte bytur cykler jeg og min kæreste Camilla ned til Christianshavn mod Kadeau for at hente vores mad. Der er ”Pridefestival” i byen så der er regnbueflag overalt og byen summer af glæde og ”lørdagsstemning”. Da vi ankommer står vores mad pakket og klar. Vi har fået ”lov” til at nøjes med 5 kuverter til denne test. Det fylder to papirsposer og kan nemt transporteres på to cykler hjem. Det er vakuumeret og lufttætte bokse, så selv om skal over nogle ujævnheder skal det nok gå.

Ene lækkerier…

Da vi kommer hjem læser jeg vejledningen som forklarer at jeg skal stille næsten alt på køl bortset fra nogle få ting. Så langt så godt. På vejledningen er der ”step-by-step” instrukser og en livlinje – du kan nemlig altså ringe ind til Kadeau hvis du er i tvivl.

Tørrede blomster til hovedretten – pisket smør til brødet…

Vores menu er som følger:

Saltet og bagt torsk, løvstikke, danske kartofler og blåmuslinger

Confiteret og stegt øko gris, nye løg og sauce lavet på ristede kyllingevinger, tørrede blomster, brændt hø med knuste kartoffel og vilde urter.

Hengemte rabarber, geleret fløde, havreknas, hvid chokolade og fermenteret jordbær.

Inden gæsterne kommer jeg tændt ovnen, fundet alt service og stillet det hele til forretten klar. Instruksen fortæller hvordan du skal anrette og få minutter efter står første ret faktisk klar. Jeg kunne godt bruge et billede som viser, hvad de havde tænkt sig, for selv om jeg er erfaren amatørkok så tænker jeg lidt over om ”det nu var helt korrekt”. Omvendt giver det naturligvis anledning til kunstnerisk frihed, om du mener det holder efter mine kreationer vil jeg lade være helt op til dig at bedømme?

Noget af det berømte brød fra Kadeau…

Det er næsten overflødigt at fortælle, at det smager godt, men det gør det. Masser af smag og det delikate torsk bliver kun bedre af løvstikkeemulsionen og den cremede muslingesauce. Brødet og det piskede smør er i en klasse for sig. Hvis du har besøgt Kadeau ved du, at de har udsøgt brød og smør, og at du skal passe på ikke at spise dig mæt her for det er rigeligt.

Forretten… Kreation af Familiefaren…

Næste ret skal køre – Service! 8 minutter i ovnen skal grisen og løgene have. Imens gør jeg resten klar og varmer tallerkener op – der er nemlig overskud til den slags! Her føler jeg, at jeg får lavet en virkelig flot ret. Grisen får 5-6 ”dutter” BBQ-sauce og drysset med tørrede blomster. Så kommer der syltet og bag løg på og masser af grønt. Det brændte hø giver lidt et sidste visuelt løft.

Confiteret gris klar til ovnen…

Jeg følger instrukserne nøje og hånden på hjertet så ligner det sgu en million. Grisen er smeltende bør, BBQ saucen giver et fedt twist og så er kartoffelmos bare en sikker vinder!

Confiteret og stegt øko gris, nye løg og sauce lavet på ristede kyllingevinger, tørrede blomster, brændt hø med knuste kartoffel og vilde urter….

Selv om jeg ikke selv har lavet det føler jeg mig ret sej…

Til sidst kommer der sauce af kyllingefond som lige giver retten det sidste. Det er kraftig og delikat og et godt match til resten. Vi skåler og flere gæster spørger forsigtigt hvad det koster. Jeg venter med at afsløre.

Gris…

Gæsterne er glade og flere må levne noget kød – naturligvis ikke mændene (tø-hø-hø). Der er nemlig rigeligt med mad og bortset fra grisen, hvor der er et stykke til hver så vil jeg faktisk sige, at der er til 6 mand.

Ca. halvdelen af det mos vi fik…

45 minutter inden sidste servering skal du have yoghurt-isen ud af fryseren, så det kan du reelt gøre når du serverer hovedretten. Den blive anrettet efter instruksen og ender sjovt nok også med at ligne en michelin-ret. Navnlig her synes jeg at kunne mærke ”Kadeau”. Yoghurten er syrlig og står en god kontrast til den cremede gelerede fløde. Rabarber og jordbær giver igen syre og ”havrecrumble” med den hvidechokolade giver sødmen. Det giver en ret med kontraster der mødes og en god afslutning.

Vores dessert…

Dommen

Jeg afslører til sidst prisen for gæsterne – de finder det billigt og helt fair. Konceptet fra Kadeau “Selvhenter” giver dig en god omkring brød med pisket smør og i store mængder. Du får en forret med torsk og masser af detaljer og små finesser som fx kålpulver der løfter retten både smagsmæssigt og visuelt. Du får en stor hovedret med fylde, kraft og masser af smag. Igen er der små finesser med som de tørrede blomster og det brændte hø. Den afsluttende dessert fuldender hele menuen. Prisen pr. person er 350 kr.

Er det dyrt? Det synes vi ikke. Du kan reelt invitere 10 gæster over og holde en flot middag for 3500 kr. uden at skulle lave ret meget selv. Tænk på hvad gode råvarer koster og hvor mange detaljer der kommer på retten her?

Jeg lovede at vende tilbage til de andre muligheder, for vil du skridtet videre så kan du faktisk også få en kok med i købet – det hedder “Middag” – ikke til evig arv og eje dog – men til låns. Her koster de 3 retter jeg har testet så 450 kr. og der er også mulighed for at får en 5 retters menu til 650 kr. Derudover kommer der en merpris på 1500 kr. for at have kokken i 5 timer. Kadeau medbringer alt udstyr til afvikling, du skal blot have et fungerende køkken.

Til sidst er der mulighed for at få den komplette oplevelse ”Kadeau at home” hvor du praktisk talt blot skal læne dig tilbage og afvente. Her kan du få helt op til en 12 retters menu til 1250 kr. pr. mand og så får du kok og tjener med ud som sørger for det hele!

Kommentarer

  1. Jette Sauerberg

    Dette er jo lige, hvad vi har ventet på. Det lyder superlækkert, og jeg har meget lyst til at prøve det.

    • Det forstår jeg godt Jette – de gør det godt må man sige – og så er 350 kr. altså ikke meget for sådan en omgang – ærgerligt at man ikke kan få det leveret til Nordjylland :-)

Smid en kommentar