Kenwood Cooking Chef: Den Ultimative Røremaskine?
Vi har efterhånden testet en del røremaskiner på Gastromand og har fået ret godt styr på udvalget. Kenwood har tidligere imponeret os med deres ”Titanium” udgave – men nu er der kommet en arvtager som både kan klare lave Kartoffelmos, Risotto og fritere – lyder det som noget vi skal teste? Hell yes!
Der var en gang i tidernes morgen hvor en røremaskine kunne røre og det var faktisk alt hvad den kunne. Men så skete der noget! At lave mad blev pludselig populært og lysten i køkkenet til at kokkerere og være gourmet tog fart. Der blev pustet til ilden yderligere da programmer som ”Danmarks Bedste Amatørkok”, ”Masterchef”, ”Hells Kitchen” samt en række kokke med status svarende til rockstjerner indtog skærmen! Lige pludselig var det in at lave mad og hvor der før var en dominans af kvinder begyndte mændene at interessere sig. Kronen på værket var vel en tilfældig dag i 2008 hvor jeg kom med en ide om, at vores lille eksisterende madblog skulle hedde ”Gastromand” og nogle år efter var et begreb født og os mænd kunne få en betegnelse om at være en ”Gastromand”.
Som behovet voksede, voksede behov for køkkengrej også og derfor blev der udviklet og lavet nyt, mere innovativ og spændende gear. Fx skulle en røremaskine ikke nødvendigvis kun kunne røre – den skulle også kunne varme, dampe, fritere, veje og helt uden at det skulle være alt for besværligt – fast foreward to present! Det gør vi lige – Kenwood Cooking Chef er ikke første maskine som kan mere ned hvad den er ”født” til – det er nemlig blevet mere reglen end undtagelsen, at dette er et must og en nødvendighed!
Udseende og førstehåndsindtryk
Kenwood Cooking Chef er en lille kompakt tæt fætter med en kampvægt på mere end 12 kilo. Selve kassen ankommer på en palle og på trods at, at jeg stadigvæk dødløfter +200 kg så kan jeg simpelthen ikke få den løftet op. Den må derfor rulles ind til køkkenet hvor den og alt det ekstra gear er udpakket og der er meget! Vildt meget, så jeg vælger at fokusere på at teste noget, som jeg aldrig har lavet før på en røremaskine.
Jeg kan godt lide udseendet, det er naturligvis subjektivt men jeg synes den er lækker at se på, jeg elsker dens børstet stål og crome-look. For mig er dette en maskulin røremaskine.
Efter udpakning af tilbehøret som standard er foodprocessor og blender samt forskellige redskaber til at røre, ælte og piske får jeg tilsluttet maskinen. Jeg er typen som ikke læser så meget som et komma i vejledning og alligevel får jeg ret hurtigt aktiveret og indstillet den til at starte på første test – sådan skal det være.
Kvalitet og design
Der ydes 10 års garanti på motoren så allerede her kan vi godt konkludere at der er kvalitet. Det er flot, at der også ydes så lang garanti på tilbehøret. Kenwoord Cooking Chef er lavet af stål, hærdet plastik og crome – med mindre du smider den på gulvet, hvor du nok skal forberede dig på, at gulvet skal udskiftes, så skal den nok holde!
Jeg er som sagt vild med udseendet og holder af det ”industrielle look” som Kenwood har og faktisk har haft i mange år. Den har induktionskogeplade integreret som kan klare op til 180 grader og helt ned til 20 grader. Den har 20 opskrifter som step-by-step guider gennem madlavningen – Den rummer op til 3 liters kogevand og ellers 4,5 liter så der kan laves mad til mange. Du kan fx piske 12 æggehvider i den og det tager ikke lang tid.
Ekstra features
Håber du er klar til information overload, for der er virkelig meget at skulle rumme her. Cooking Chef har 20 forindstillede madprogrammer som kan hjælpe dig i gang med madlavning. Det giver dig mulighed for at lave nogle forskellige retter. Først tænkte jeg ved mig selv, at 20 ikke var meget – men hånden på hjertet, Thermomix har lignende funktion og selv om den har 200 retter har jeg faktisk kun brugt 10-12 stykker af dem. Retterne er lige fra kompleks bagværk, saucer, hverdagsretter og til sidst også langtidstilberedte retter.
Standard tilbehør er en foodprocesser med et hav af klinger til udskiftning så du kan snit grøntsager på forskellige måder. Derudover er der en blender, som du på samme måde som foodprocessoren monterer på toppen af Cooking Chef. Begge dele fungerer ret godt og med et hurtigt drej og et efterfølgende ”klik” er du kørende.
Man kan så diskutere om det ser smart ud med sådan en anordning siddende på toppen af sin røremaskine. Det er naturligvis kosmetisk men det fungerer upåklageligt. Derudover er der så diverse redskaber til at røre, piske, ælte og vende – noget som her fungerer vildt godt på fx Kenwood og Teddy er, at indsatsen er mekanisk – det er ikke plastik eller andet men blot metal mod metal. Det eneste du skal er at presse det ønskede redskab på og dreje så kører det.
Kartoffelmos
Dette er nok det underligste jeg har lavet på en røremaskine, men da den kan koge og røre så tænkte jeg, at en mos var en god udfordring. En mos må jo netop ikke blendes for så piskes luften ud af den og den bliver for tung og massiv, derfor er en god test nemlig om der kan laves en luftig mos.
Jeg skrællede 2 kg kartofler som jeg kogte i 20 min ved at indstilles Cooking Chef på 100 grader. Imens drak jeg en øl (min egen faktisk!) og en whisky – det behøver du ikke, men jeg vil lade denne mulighed stå helt åben for dig! Herefter tilsatte jeg 100 gram smør og 1 del mælk samt salt og peber. Så satte jeg maskinen til at røre i 7 min og drak en ekstra whisky.
Konklusionen: Succes! Noter til forbedring – nogle få! Næste gang koger jeg kartoflerne i 25 min da det sikkert vil gøre mosen endnu bedre, men testen var en succes og Cooking Chef bestod helt sikkert.
Hollandaise sauce
En test som virkelig skiller fårene fra bukkene er helt sikkert en sauce som fx bearnaise eller hollandaise. Alt kan gå galt og det skal virkelig spille for ikke at blive noget værre rod! Jeg lavede det lige efter bogen – æggeblommer, citronsaft, salt, peber og masser af smør.
Saucen blev tyk og luftig – nogle vil måske sige for tyk – men det kan nemt justeres – intet blev skilt og det skylde jo primært den konstante og kontinuerlige piskning og så temperaturen – godt gået!
Risotto med chorizo
Det er første gang jeg har testet noget som dette og tilgiv at indlægget bliver lidt langt, men det her var simpelthen for fedt til at skulle misses. Faktisk var det sådan, at jeg lavede et helt indlæg med det fordi det endte med at bliver overraskende godt og utrolig nemt – faktisk er det lidt snyd, men næsten gang jeg laver risotto, så bliver det altså sådan her – “Verdens nemmeste Risotto”
Dommen
Kenwood Cooking Chef er en lille kompakt fætter. Den er stærk, præcis og godt designet. Den leverer 100 % hvad den er sat i verden til og har en række ekstra features. Du får udover en røremaskine også et induktionsblus, en foodprocessor og en blender. Den er intuitiv og nem at betjene. Det lyder næsten som om, at der ene plusser her ikke? Det er ikke helt ved siden af – jeg skal virkelig ud i detaljer for at finde noget negativt. Prisen er en kende skræmmende, men nu er røremaskinen også helt ny, men omkring 9000 kr. skal du hive op at foret for få eje den. Det skal så også siges, at det er en fremragende maskine. Hvad ellers?
Vi er i den kosmetiske afdeling og i et område som ofte deler vandene – tilslutning af ekstra udstyr? Nogen synes det er det fedeste i verden, at der kan monteres ekstra, udbygges og hele tiden have muligheden for, at tilslutte ekstra udstyr. Til Kenwood findes der fx juicer, pølsemaskine, pastamaskine og meget mere – i alt er der mere end 20 ekstra muligheder til Kenwoood Cooking Chef så det er bare at komme i sving. Andre vil hellere have en maskine til hvert formål og synes ikke om for meget ekstra udstyr. Jeg kan sagtens sætte mig ind i begge argumenter, dog er der noget praktisk i og med du sparre noget plads ved, at du kan nøjes med kanden til blenderen som lige sættes ovenpå røremaskinen. Jeg mener dog ikke, at dette punkt kan anses som kritik i denne test. Hvad så? Har Kenwood gjort det igen? Sidst scorede deres røremaskine Kenwood Titanium top karakter og jeg føler denne kommer til at gøre det samme.
Kenwood har nemlig den helt rigtige Gastromand-faktor og appellerer virkelig til mig som Gastromand. Lad os parkere prisen, for fakta er, at den sikkert falder indenfor kort tid og så rammer vi et leje som er helt fornuftigt. Når den tid kommer får du en røremaskine, som leverer til topkarakter og det skal der kvitteres for! Godt gået!
Technical Specifications
Justerbar temperatur
Over 20 forudindstillede programmer
Brugervenligt display
Induktion mellem 20 og 180 grader
Foodprocessor
Blender
Redskaber til røre, piske, ælte mv.
10 års garanti på motor og dele
4,5 liter
Model: kcc9060s
Stik os en kommentar
-
Hej jeg håber du kan hjælpe her.
Den tilhørende bog til maskinen, har du et billede af den, da jeg vil se om jeg kan skaffe den til mig selv
På forhånd mange tak
Mvh Nathalia
-
Er den for stor?
Kan man fx lave røreæg til 2 med 4æg?-
Hej jeg sendte et spørgsmål for længe siden, vil høre om i vil svare på det
november 14, 2022
Svar
Nathalia
Hej jeg håber du kan hjælpe her.Den tilhørende bog til maskinen, har du et billede af den, da jeg vil se om jeg kan skaffe den til mig selv
På forhånd mange tak
Mvh Nathalia
-
-
Vis du skulle vælge mellem kenwood cooking chef og kitchenaid Hd 6.9 liters røre maskine, hvilken ville du vælge? Vis man ser bort fra kenwoods induktion og kun ser på ren power, støj samt evne til at ælte tunge deje og generelt performance?
På forhånd tak. -
Hej gastromand
Jeg påtænker at købe netop denne kenwood, men har læst mig frem til, at varmeskjoldet ofte falder af, når man åbner den. Har du erfaring med det.
Mvh
Tina -
Hejsa. Tak for anmeldelsen. Jeg har den tidligere model og er meget glad for den. Jeg er dog ikke kommet i gang med at bruge varme delen så meget. Kunne du smide din fremgangsmåde på din Hollandaise og risotto op? Så kunne jeg jo starte der ;-) På forhånd tak
PS: Hvis du også laver Bearnaise på den må du også meget gerne lægge den med…-
Hej Anders – selv tak da! For risotto er det ret simpelt.
Du varmer den op til middelsvag varme, hakker et løg, tilsætter 2 spsk smør og lader det klare. Her skal den naturligvis rotere med den bløde indsats.
Så tilsætter du ris – husk de ikke skal skylles! Så suger de nemlig ikke!
Herefter tilsætter du et glas hvidvin og lader det koge ind. Muligvis skal varmes øges her. Så tilsætter du fond – jeg mener det er 0,75 liter du skal bruge og det skal være hønsefond.
Du kan sagtens tilsætte ret store mængder, men hvis du vil være sikker, så tilsætter du lidt imens den roterer og bliver ved indtil risene er “aldente”. Det tager ca. 15 min.
Herefter smager du til med salt/peber ekstra smør og en god håndfuld parmesan.
Husk at den skal være ret flydende inden ost og smør og at den sætter sig meget, så hellere lidt for flydende end lidt for tør :-)
Håber det lykkes…
-
Tak for den. Kunne du snige en sauce ind?
-
-
-
Lige nu står valget mellem Kenwood Chef XL og den nyeste Ankarsrum.
Er med på at Den nyeste ikke er testet, men kan du sige noget om støjniveauet mellem den der er testet og så Kenwood?
Hælder egentlig mest til Ankarsrum lige nu. Den har samme pris som Kenwood.
-
Hej Onkel S,
Det krævede lidt reseach men efter lidt tid fik vi mål det og koordineret – Ankarsrum ligger højere end Kenwood – faktisk omkring 95-96 db hvor Kenwood er helt nede på 82-83 db… Jeg ville gå efter Kenwood – men det er jo en smag sag :-) Håber det hjælper lidt på beslutningen!
-
Tak for svar. (Nu opdagede jeg jo så lige at jeg ind til nu ikke har svaret under kommentaren) Det kom dog dagen efter jeg havde bestilt den nye Ankarsrum. Den skulle være mere lydsvag end den I har testet. Men uanset om den også er mere støjende end Kenwood er jeg sikker på at jeg nok skal blive glad for den. Det er min første maskine, og har ikke bagt siden folkeskolen, så det skal nok blive interessant. Der er jo nogen der ikke har kunne vænne sig til at det er skålen der drejer, men når man ingen erfaring har med nogen overhovedet kan det næppe blive et problem. Gastromand er ved at være blevet en dyr, men god fornøjelse. Med ny stegepande, kværne, køkkenmaskine osv. 😂 Tak for hjælpen.
-
Hey Onkel – du bliver da så glad for den og ja – det er jo flere år siden vi testede – hvilket jeg faktisk ikke tænkte på, så det kunne sagtens have ændret sig – der er jo kommet ny model!
Du kommer med garanti til at bage mere – hvis jeg ikke havde røremaskine så ville jeg aldrig bage – det er helt simpelt :-)
Haha – det er vi da både kede af og glade for Onkel S :-)
-
-
-
Først tak for det hurtige svar mht. salt/peberkværn :D
Nu har jeg kig på denne (er dog lidt i tvivl om det er overdrevet til mit forbrug) Men den må jeg tage med mig selv, haha.
Når jeg søger på maskinen er der forskellige modeller og priser. Altså “Kenwood Cooking Chef” Den billigste er umiddelbart den der hedder KM096, men hvilken en er det du har her? For synes ikke rigtig jeg kan se forskel på dem, udover prisen.
-
Hey Onkel – jamen vi er altid til tjeneste – det er også lidt svært at gennemskue – ovenstående er “kcc9060s” den hedder vist også “Gourmet” – men jeg tror ikke det er den officielle titel – jeg har sat det ind under “Tech Specs” også. Hvis du ikke vil have helt så meget lir på – så er der også denne – https://gastromand.dk/weekendtest-den-maskuline-roeremaskine-kenwood-chef-xl-titanium/
Den er virkelig lækker!
PS: Du skal og må altid spørge :-)
-
-
Den er måske nok bedre end Thermomix til at ælte større mængder.. Men udover det, så kan jeg virkelig ikke se, hvorfor man skulle købe denne fremfor Thermomix, hvis man alligevel skal så dybt ned i lommen for at betale den.
Det er da f.eks. et klar minus at den ikke kan blende og varme på samme tid..
-
Hej Nikolaj – en Thermomix pisker fx ikke æggehvider eller rører på samme måde. Så forskellen ligger primært i om du vil bage meget eller ej. Thermomix er god til at lave et brød, men hvis du skal piske og tilføje luft fx så vil jeg mene du skal gå Kenwood vejen – eller nogle af de andre… Mit bud er også, at denne relativt hurtigt falder et par tusind i pris – så er den til at have med at gøre :-)
-
Kommentarer