No Comments
Stik os en kommentar
Surdejsskolen: Knækbrød på surdejsrester
Hvis du har fulgt vores Surdejsskole, har du nok oplevet at kassere en del surdej, når du fodrer den. Det er naturligvis spild af mad, da det kasserede intet fejler og i øvrigt er lavet på noget af dit gode mel.
Hvis du har en aktiv surdej i gang, er det hurtigt at lave sprødt og lækkert knækbrød af resterne.
Variationsmulighederne er utallige. Du kan krydre dem med nigellafrø, så du har en surdejsvariant af popadums til din butter chicken. Du kan også give dem godt med salt og peber og bruge dem til en god dip eller guacamole.
Ingredienser
- 100 g surdej eller hvad du nu lige har til overs
- Diverse frø/kerner sesam, chia, solsikke, etc
- Fint salt
- Evt lidt fuldkornsmel hvis surdejen er for våd
Udstyr
- Ovn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rør surdejsresten godt sammen og tjek dens konsistens. Hvis den er for våd, skal du tilsætte lidt fuldkornsmel, så den bliver fastere. Ellers bliver den aldrig sprød i ovnen.
- Læg et stykke bagepapir på en ovnplade.
- Smør surdejsresten ud på bagepapiret. Så tyndt som muligt.
- Drys med dine foretrukne kerner og giv det lidt fint/kværnet salt på toppen.
- Tryk huller over hele brødet med en gaffel. Det forhindrer at det puster sig op som en ballon, når man bager det.
- Bag brødet i cirka 30 minutter ved 200 grader. Tjek undervejs, om det ser sprødt ud. Det skal være helt sprødt i ovnen.
- Tag det ud, når det er færdigt og fjern bagepapiret på bagsiden. Lad det køle af på en rist.
- Knæk det i mindre strykker og opbevar det i en lufttæt boks ved stuetemperatur.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Submit a Comment