Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Butter Chicken – en autentisk indisk opskrift

Butter Chicken ala Gastromand
Aarhusianeren

Efter et par oplevelsesrige rejser til Indien, har jeg fundet en favorit ret i det indiske køkken, Butter Chicken – så her et bud på opskriften til deling med jer, som følger med på Gastromand!

Men det er nok heller ikke uden grund, at butter chicken falder i god smag hos en Gastromand, smør og fløde fylder godt op i ingredienslisten – og hvem kan sige nej til det?

Et vigtigt krydderi i butter chicken opskriften er Garam Masala. Det kan lyde som et enkelt krydderi, men det er jo rent faktisk bare en krydderiblanding, garam betyder stærk og masala er blot krydderi eller krydderiblanding. Her i opskriften har jeg selv mixet krydderiblandingen, da jeg jo faktisk havde det hele på lager i forvejen – det har du måske også?

Butter Chicken ala Gastromand

Butter Chicken - autentisk indisk opskrift

En ret med god fedme og meget børnevenlig - afhængig af hvor stærk du laver den.
4.5 fra 8 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Marinering: 3 timer
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: fløde, garam masala, indisk, kylling, smør
Antal: 4 personer
Kalorier: 400kcal
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Garam Masala (kan også købes færdigblandet)

  • 3 tsk knust spidskommen
  • 3 stk kardemomme kapsler (stødt er også helt fint)
  • 7 stk nelliker (stødt er også helt fint)
  • 2 tsk sort peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk chili (du giver den bare gas, hvis den skal være stærkere)
  • 3 stk hele tørrede chili (valgfrit)

Marineret Kylling

  • 1 kilo kyllingefilet (du kan også bruge en hel udskåret kylling, det er bare mindre børnevenligt)
  • 6 spsk yoghurt
  • 1/3 dele Garam Masala

Butter Sauce

  • 75 gram smør
  • 1/4 liter fløde
  • 140 gram tomatpure
  • 1 spsk fint revet hvidløg
  • 1 spsk fint revet ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 tsk salt
  • 3 stk laurbærblade
  • 2/3 dele Garam Masala (resten)

Tilbehør

  • Ris
  • Naan brød
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Garam Masala (kan også købes færdigblandet)

  • Her blander du bare det hele, og bruger du hele kardemomme kapsler skal de knuses lidt.

Marineret Kylling

  • Skær kyllingen i mundrette stykker
  • Bland kylling, yoghurt og 1/3 af krydderierne mindst 3 timer før du spiser den endelig tilberedning, men gør det gerne aftenen før eller om morgen. 
  • Den marinerede kylling steges af på en pande.

Butter Sauce

  • Smid smøret i en opvarmet dyb pande eller gryde.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.
  • Tilsæt tomatpure og lad det svitse med.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm.
  • Tilsæt den marinerede og svitsede kylling, og lad det hygge sig ved svag varme mens du koger risene færdigt.

Nutrition

Calories: 400kcal
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Sådan, opskriften er færdig og retten klar til servering. Et lækkert naanbrød er super tilbehør til butter chicken.

 

Butter Chicken ala Gastromand

 

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Andreas


    Elsker den ret, fedt I har lavet den!

  2. Kasper

    Hvor meget færdigblandet Garam Masala svarer opskriften til?

  3. Hej Kasper
    Tanken her er blot, at der blandes den mængde Garam Masala, som skal i opskriften – hverken mere eller mindre. Giver det mening?

  4. steffen

    Men, hvis man så benytter færdigblandet. Hvor meget skal man så hælde i? For mig er det for svært at gætte, hvor meget der bliver ud af den hjemmeblandede.

  5. Hej Steffen, jeg tror faktisk ikke der er mange, som laver den med ren garam masala, men jeg ville nok højst bruge en 6-7 tsk – og så smage til med mere stille og roligt.

    • Kasper

      Det var præcis dette jeg mente. Som jeg læser af opskriften er der 8 tsk. stødte krydderier + 3 stk kardemomme kapsler, 7 stk. nelliker og evt. 3 tørrede chili. Med lidt hurtig hovedregning giver det vel i omegnen af 10-12 tsk. færdig krydderi. Det virker umiddelbart af en stor mængde, men ægte indisk er selvfølgelig også temmelig krydret og chili fås i mange grader af styrke. Jeg tror jeg følger dit råd og starter ud med 6-7 tsk.

      • Fik du prøvet opskriften, og hvad synes du?

  6. Jette Mogensen


    Jeg lavede denne ret til fællesspisning til 20 voksne og 5 børn – jeg doblede opskriften op x 5 og lavede selv garam masalaen efter denne opskrift. Jeg brugte 1/3 til marinaden og endnu 1/3 i buttersaucen – det passede perfekt til de mange forskellige ganer, dejlig autentisk smag med god og varm eftersmag. Hjemme havde jeg brugt mere garam masala.
    Tak for en skøn opskrift

    • Mange tak, nyder den meget selv. Hvis jeg lige sparer på chilien, så nyder børnene den også :)

Smid en kommentar