Butter Chicken – en autentisk indisk opskrift
Efter et par oplevelsesrige rejser til Indien, har jeg fundet en favorit ret i det indiske køkken, Butter Chicken – så hermed mit bud på opskriften.
Men det er nok heller ikke uden grund, at Butter Chicken falder i god smag hos en Gastromand, smør og fløde fylder godt op i ingredienslisten – og hvem kan sige nej til det?!
Et vigtigt krydderi i Butter Chicken opskriften også er Garam Masala. Det kan lyde som et enkelt krydderi. Men det er rent faktisk bare en krydderiblanding, garam betyder stærk og masala er blot krydderi eller krydderiblanding.
Her i opskriften har jeg selv mixet krydderiblandingen, da jeg jo faktisk havde det hele på lager i forvejen – det har du måske også? Ellers kan du fint bruge en færdigblandet.
Du kan også selv bestemme, hvor stærk retten skal være. Originalt er indisk mad typisk ret stærkt. Men det kan du fint justere ned på for at gøre retten mere børnevenlig. Mine børn er i hvert fald vilde med det.
Ingredienser
Garam Masala Krydderiblanding (benyt alternativt ca. 8 tsk færdigblandet)
- 3 tsk knust spidskommen
- 3 stk kardemomme kapsler (stødt er også helt fint)
- 7 stk nelliker (stødt er også helt fint)
- 2 tsk sort peber
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk chili (du giver den bare gas, hvis den skal være stærkere)
- 3 stk hele tørrede chili (valgfrit)
Marineret Kylling
- 1 kilo kyllingefilet (du kan også bruge en hel udskåret kylling, det er bare mindre børnevenligt)
- 6 spsk yoghurt
- 1/3 dele Garam Masala
Butter Sauce
- 75 gram smør
- 1/4 liter fløde
- 140 gram tomatpure
- 1 spsk fint revet hvidløg
- 1 spsk fint revet ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk stærk paprika
- 1 tsk salt
- 3 stk laurbærblade
- 2/3 dele Garam Masala (resten)
Tilbehør
- Ris
- Naan brød
- Frisk koriander
Sådan gør du
Garam Masala (kan også købes færdigblandet)
- Her blander du bare det hele, og bruger du hele kardemomme kapsler skal de knuses lidt.
Marineret Kylling
- Skær kyllingen i mundrette stykker
- Bland kylling, yoghurt og 1/3 af krydderierne mindst 3 timer før du spiser den endelig tilberedning, men gør det gerne aftenen før eller om morgen.
- Den marinerede kylling steges af på en pande.
Butter Sauce
- Smid smøret i en opvarmet dyb pande eller gryde.
- Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.
- Tilsæt tomatpure og lad det svitse med.
- Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm.
- Tilsæt den marinerede og svitsede kylling, og lad det hygge sig ved svag varme mens du koger risene færdigt.
Nutrition
Sådan, opskriften er færdig og retten klar til servering. Et lækkert naanbrød er super tilbehør til Butter Chicken.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Hej. En smagfuld autentisk ret, som der bestemt skal opleves igen.
Vil da hører om hvor meget Graham marsala(færdig blandet) der skal til og lave ret (Butterchicken) i samme mængde som jeres opskrift beskriver. -
Jeg er kommet til at puttte alt Graham Masala (som jeg selv har lavet), i Yougurt og kylling blanding🙄. Gør det noget😬?
-
Smid smørret ???? Hvis du mener smelt smørret, hvordan svitser man så hvidløg og ingefær ???
-
Hvorfor skal hvidløgen rives? I stedet for hakkes/presses? 😊
-
Har lige et spørgsmål, så vidt jeg ved er der da cashewnødder i, eller er jeg forkert på den, det har jeg ihvertfald ladet mig fortælle af den lokale indiske restaurant?
-
-
Kan man lave en stor grydefuld og fryse det ned i portioner?
-
Jeg har ledt efter en autentisk ret, og den du har lagt op er bare helt fantastisk :D
Tak for inspirationen -
Fantastisk opskrift! Virkelig lækker ret som gæsterne roste til skyerne.
Jeg brugte en færdig blandet graham masala, da det var billigere for mig end at købe alle krydderierne for at blande den selv :)
Jeg brugte 7 tsk graham masala og så self. ingefær, hvidløg, gurkemeje, laurbær og stærk paprika som skal tilsættes udover :) -
Hej jeg skal lave butter Chicken og i skriver at man kan bruge det købte garam masala men i skriver ikke hvor meget man skal bruge mvh Eva Hansen
-
Hej Eva. Jeg ved ikke om du allerede har lavet retten? Ellers brugte jeg 7 tsk færdig graham masala, det passede perfekt :)
-
-
Den bedste butter chicken! Crème de la crème med fin balance i krydderblandingen! -
Heeej! Skal lave retten til et selskab og tænkte om den evt kunne laves lidt før tid og så varmes op,når den skal spises ? Eller vil den evt skille?
-
Det kunne være super dejligt med en ca angivelse på færdig garam masala
Jeg har lidt svært ved at vurdere hvor meget jeg skal bruge -
Opskriften ser super lækker (og nem) ud! Hvilken type youghurt bruges der? Vil man kunne bruge en 0,2 % græsk youghurt fx (som alligevel står i køleskabet), eller vil du anbefale noget andet?
-
Den var supergod !
-
Jeg lavede denne ret til fællesspisning til 20 voksne og 5 børn – jeg doblede opskriften op x 5 og lavede selv garam masalaen efter denne opskrift. Jeg brugte 1/3 til marinaden og endnu 1/3 i buttersaucen – det passede perfekt til de mange forskellige ganer, dejlig autentisk smag med god og varm eftersmag. Hjemme havde jeg brugt mere garam masala.
Tak for en skøn opskrift-
Opskriften ser super lækker (og nem) ud! Hvilken type youghurt bruges der? Vil man kunne bruge en 0,2 % græsk youghurt fx (som alligevel står i køleskabet), eller vil du anbefale noget andet?
-
Hurra for denne opskrift. Det smager jo gudegodt.
Mordede alle krydderier grundigt og så sidder den lige i skabet. Smukt.
-
-
Men, hvis man så benytter færdigblandet. Hvor meget skal man så hælde i? For mig er det for svært at gætte, hvor meget der bliver ud af den hjemmeblandede.
-
Hvor meget færdigblandet Garam Masala svarer opskriften til?
-
Jeg har nu lavet den en hel del gange og det er en genial opskrift, der er endda plads til at man kan eksperimentere med den og tilpasse den perfekt til en selv. Kæmpe fan! -
Måske jeg bare er dåsk.. Men peberen og nellikerne i garam masalaen, skal de ikke kværnes eller knuses? Det var ihvertfald lidt voldsomt at spise og så lige støde på sådan en hel fætter.. 😉Og ja, så lige til mine præferencer og smagsløg, så kunne lidt mere smør og fløde være fint, så den ikke bliver helt så tyk. Og max halvdelen af kardemommen.. Den var meget gennemtrængende.
Men derudover, så rigtig dejligt måltid! 😀
-
-
Elsker den ret, fedt I har lavet den!
Kommentarer