Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. december 2024

Scroll to top

Top

69 kommentarer

Butter Chicken – en autentisk indisk opskrift

Butter Chicken ala Gastromand
En ret med god fedme og meget børnevenlig - afhængig af hvor stærk du laver den.
Butter Chicken ala Gastromand

Efter et par oplevelsesrige rejser til Indien, har jeg fundet en favorit ret i det indiske køkken, Butter Chicken – så hermed mit bud på opskriften.

Men det er nok heller ikke uden grund, at Butter Chicken falder i god smag hos en Gastromand, smør og fløde fylder godt op i ingredienslisten – og hvem kan sige nej til det?!

Et vigtigt krydderi i Butter Chicken opskriften også er Garam Masala. Det kan lyde som et enkelt krydderi. Men det er rent faktisk bare en krydderiblanding, garam betyder stærk og masala er blot krydderi eller krydderiblanding.

Her i opskriften har jeg selv mixet krydderiblandingen, da jeg jo faktisk havde det hele på lager i forvejen – det har du måske også? Ellers kan du fint bruge en færdigblandet.

Du kan også selv bestemme, hvor stærk retten skal være. Originalt er indisk mad typisk ret stærkt. Men det kan du fint justere ned på for at gøre retten mere børnevenlig. Mine børn er i hvert fald vilde med det.

Butter Chicken ala Gastromand

Butter Chicken – autentisk indisk opskrift

En ret med god fedme og meget børnevenlig – afhængig af hvor stærk du laver den.
4.25 fra 114 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Marinering: 3 timer
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: fløde, garam masala, indisk, kylling, smør
Antal: 4 personer
Kalorier: 400kcal
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Garam Masala Krydderiblanding (benyt alternativt ca. 8 tsk færdigblandet)

  • 3 tsk knust spidskommen
  • 3 stk kardemomme kapsler (stødt er også helt fint)
  • 7 stk nelliker (stødt er også helt fint)
  • 2 tsk sort peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk chili (du giver den bare gas, hvis den skal være stærkere)
  • 3 stk hele tørrede chili (valgfrit)

Marineret Kylling

  • 1 kilo kyllingefilet (du kan også bruge en hel udskåret kylling, det er bare mindre børnevenligt)
  • 6 spsk yoghurt
  • 1/3 dele Garam Masala

Butter Sauce

  • 75 gram smør
  • 1/4 liter fløde
  • 140 gram tomatpure
  • 1 spsk fint revet hvidløg
  • 1 spsk fint revet ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 tsk salt
  • 3 stk laurbærblade
  • 2/3 dele Garam Masala (resten)

Tilbehør

  • Ris
  • Naan brød
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Garam Masala (kan også købes færdigblandet)

  • Her blander du bare det hele, og bruger du hele kardemomme kapsler skal de knuses lidt.

Marineret Kylling

  • Skær kyllingen i mundrette stykker
  • Bland kylling, yoghurt og 1/3 af krydderierne mindst 3 timer før du spiser den endelig tilberedning, men gør det gerne aftenen før eller om morgen. 
  • Den marinerede kylling steges af på en pande.

Butter Sauce

  • Smid smøret i en opvarmet dyb pande eller gryde.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.
  • Tilsæt tomatpure og lad det svitse med.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm.
  • Tilsæt den marinerede og svitsede kylling, og lad det hygge sig ved svag varme mens du koger risene færdigt.

Nutrition

Calories: 400kcal
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Sådan, opskriften er færdig og retten klar til servering. Et lækkert naanbrød er super tilbehør til Butter Chicken.

Butter Chicken ala Gastromand

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hej. En smagfuld autentisk ret, som der bestemt skal opleves igen.
    Vil da hører om hvor meget Graham marsala(færdig blandet) der skal til og lave ret (Butterchicken) i samme mængde som jeres opskrift beskriver.

    • Færdigblandet kan godt være lidt forskellige, men start med lidt mindre mængde.

  2. Seliha

    Jeg er kommet til at puttte alt Graham Masala (som jeg selv har lavet), i Yougurt og kylling blanding🙄. Gør det noget😬?

    • Nu kender jeg ikke helt mængderne, du har puttet i. Men håber det blev godt alligevel :)

  3. lars

    Smid smørret ???? Hvis du mener smelt smørret, hvordan svitser man så hvidløg og ingefær ???

  4. Alberte

    Hvorfor skal hvidløgen rives? I stedet for hakkes/presses? 😊

    • Det gør ikke den store forskel, gør hvad der passer dig bedst!

    • Daniel

      Har lige et spørgsmål, så vidt jeg ved er der da cashewnødder i, eller er jeg forkert på den, det har jeg ihvertfald ladet mig fortælle af den lokale indiske restaurant?

  5. Lars

    Kan man lave en stor grydefuld og fryse det ned i portioner?

    • Hej Lars. Ja, det kan du godt. Men der jo som mange andre retter, de er bedst, når de er frisklavet :)

  6. Anne K

    Jeg har ledt efter en autentisk ret, og den du har lagt op er bare helt fantastisk :D
    Tak for inspirationen

  7. Penille

    Fantastisk opskrift! Virkelig lækker ret som gæsterne roste til skyerne.

    Jeg brugte en færdig blandet graham masala, da det var billigere for mig end at købe alle krydderierne for at blande den selv :)
    Jeg brugte 7 tsk graham masala og så self. ingefær, hvidløg, gurkemeje, laurbær og stærk paprika som skal tilsættes udover :)

  8. Hej jeg skal lave butter Chicken og i skriver at man kan bruge det købte garam masala men i skriver ikke hvor meget man skal bruge mvh Eva Hansen

    • Penille

      Hej Eva. Jeg ved ikke om du allerede har lavet retten? Ellers brugte jeg 7 tsk færdig graham masala, det passede perfekt :)

  9. Lotte Dahl

    5 stars
    Den bedste butter chicken! Crème de la crème med fin balance i krydderblandingen!

    • Tak for din fine kommentar – den er også lidt en evergreen her i hjemmet.

  10. Line

    Heeej! Skal lave retten til et selskab og tænkte om den evt kunne laves lidt før tid og så varmes op,når den skal spises ? Eller vil den evt skille?

    • Rettet kan godt varmes op, det har jeg selv gjort flere gange…

  11. Helle

    Det kunne være super dejligt med en ca angivelse på færdig garam masala
    Jeg har lidt svært ved at vurdere hvor meget jeg skal bruge

    • Der er allerede en kommentar på dette lidt længere oppe…

  12. Anne Kristensen

    Opskriften ser super lækker (og nem) ud! Hvilken type youghurt bruges der? Vil man kunne bruge en 0,2 % græsk youghurt fx (som alligevel står i køleskabet), eller vil du anbefale noget andet?

    • Plejer blot at bruge en naturel yoghurt – men du kan fint eksperimentere med andre varianter

  13. Osman Esen

    Den var supergod !

    • Tak for det, hvor mange stjerner vil du give opskriften?

      • Osman Esen

        5 stars
        Helt klart 5 stjerner

  14. Jette Mogensen

    5 stars
    Jeg lavede denne ret til fællesspisning til 20 voksne og 5 børn – jeg doblede opskriften op x 5 og lavede selv garam masalaen efter denne opskrift. Jeg brugte 1/3 til marinaden og endnu 1/3 i buttersaucen – det passede perfekt til de mange forskellige ganer, dejlig autentisk smag med god og varm eftersmag. Hjemme havde jeg brugt mere garam masala.
    Tak for en skøn opskrift

    • Mange tak, nyder den meget selv. Hvis jeg lige sparer på chilien, så nyder børnene den også :)

    • Anne Kristensen

      Opskriften ser super lækker (og nem) ud! Hvilken type youghurt bruges der? Vil man kunne bruge en 0,2 % græsk youghurt fx (som alligevel står i køleskabet), eller vil du anbefale noget andet?

    • Jens

      Hurra for denne opskrift. Det smager jo gudegodt.
      Mordede alle krydderier grundigt og så sidder den lige i skabet. Smukt.

  15. Hej Steffen, jeg tror faktisk ikke der er mange, som laver den med ren garam masala, men jeg ville nok højst bruge en 6-7 tsk – og så smage til med mere stille og roligt.

    • Kasper

      Det var præcis dette jeg mente. Som jeg læser af opskriften er der 8 tsk. stødte krydderier + 3 stk kardemomme kapsler, 7 stk. nelliker og evt. 3 tørrede chili. Med lidt hurtig hovedregning giver det vel i omegnen af 10-12 tsk. færdig krydderi. Det virker umiddelbart af en stor mængde, men ægte indisk er selvfølgelig også temmelig krydret og chili fås i mange grader af styrke. Jeg tror jeg følger dit råd og starter ud med 6-7 tsk.

      • Fik du prøvet opskriften, og hvad synes du?

  16. steffen

    Men, hvis man så benytter færdigblandet. Hvor meget skal man så hælde i? For mig er det for svært at gætte, hvor meget der bliver ud af den hjemmeblandede.

  17. Hej Kasper
    Tanken her er blot, at der blandes den mængde Garam Masala, som skal i opskriften – hverken mere eller mindre. Giver det mening?

    • Annette

      Han mener vel hvis man køber en færdig blanding…. hvor meget skal der så i…. :)

  18. Kasper

    Hvor meget færdigblandet Garam Masala svarer opskriften til?

    • Jarl Kronborg Andersen

      5 stars
      Jeg har nu lavet den en hel del gange og det er en genial opskrift, der er endda plads til at man kan eksperimentere med den og tilpasse den perfekt til en selv. Kæmpe fan!

    • Tanja

      4 stars
      Måske jeg bare er dåsk.. Men peberen og nellikerne i garam masalaen, skal de ikke kværnes eller knuses? Det var ihvertfald lidt voldsomt at spise og så lige støde på sådan en hel fætter.. 😉

      Og ja, så lige til mine præferencer og smagsløg, så kunne lidt mere smør og fløde være fint, så den ikke bliver helt så tyk. Og max halvdelen af kardemommen.. Den var meget gennemtrængende.

      Men derudover, så rigtig dejligt måltid! 😀

      • Tak for god feedback! Tanken med nellikerne var lidt det samme som laurbærbladene, at du bare lige piller disse sagsgivere fra uden at spise dem. Men lidt færre og knust vil også give mening. Lidt mere smør og fløde… ja det må man jo altid :)

  19. Andreas

    5 stars
    Elsker den ret, fedt I har lavet den!

Smid en kommentar

4.25 from 114 votes (100 ratings without comment)

Opskrift Vurdering