Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 31. maj 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Surdejsskolen: Pandebrød til morgenmad

Surdejsskolen: Pandebrød til morgenmad
Ingeniøren

Hvis du har fulgt vores Surdejsskole, har du nok oplevet at kassere en del surdej, når du fodrer den. Det er naturligvis spild af mad, da det kasserede intet fejler. I øvrigt er det jo også lavet på noget af dit gode mel.

Hvis du har en aktiv surdej i køleskabet, tager det kun 10 minutter at lave denne surdejspandekage, der er en lækker morgenmad med lidt grønt, lidt kerner og eventuelt et par spejlæg.

Surdejsskolen: Pandebrød til morgenmaden

3.5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: surdej, surdejsbrød, surdejsskolen

Ingredienser

  • 100 g aktiv surdej fra køleskabet eller køkkenbordet
  • Forårsløg
  • Kerner eller frø fx sesam, chia, hør, græskar etc
  • Salt
  • Olivenolie eller smør

Udstyr

  • Aktiv surdej
  • Stegepande

Sådan gør du

  • Varm panden på middel varme.
  • Imens hakker du forårsløg eller lignende til topping. Eller lad være, hvis du vil have den uden grønt.
  • Hæld lidt smør eller olie på panden.
  • Hæld cirka 100 ml aktiv surdej på panden i et lag på 5-10 mm. Tyndere er bedre.
  • Hæld dine toppings og salt på, imens brødet stadig er flydende på toppen.
  • Når det dufter brunt og lækker, vender du brødet og steger det nok til, at dine toppings har fået lidt varme og farve.
  • Når brødet er færdigt, kan du lade det køle af på en rist, så det forbliver sprødt.
  • Steg et par spejlæg, smæk dem på toppen og nyd den salte, syrlige og friske smag fra dit surdejspandebrød.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar