Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Lagkage med nougat, krokant, trøffelmousse og rom!

Lagkage med nougat, krokant, trøffelmousse og rom!
Sukkerhjerte

Så blev det langt om længe tid til en ordentlig omgang god dessertkage af den fyldige slags.

Jeg kan personligt godt lide ærlige kager! Med det mener jeg kager, hvor smag og udseende stemmer overens. I min verden (kage)verden synes jeg ikke altid, at kager og desserter nødvendigvis skal spækkes med eksotiske ingredienser, langsommelige processor og noget der i værste fald ender i smagsforvirring, i sær hvis man ikke føler sig helt hjemme i det søde køkken.

Med denne dessertkage får man hvad man ser! Kagen består af en klassisk lagkagebund med mørk rom, nougatcreme med nøddekrokant og en mørk og fyldig trøffelmousse. Kagen er dekoreret med hindbærdrys og chokolade, men det kan jo varieres ud i det uendelige.

Kagen er ærlig og næsten uskyldig, idet den er så simpel og klassisk som den er og så kan den laves et par dage i forvejen, før den skal serveres.

Lagkage med nougat, krokant, trøffelmousse og rom!

3.34 fra 3 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Lagkagebund

  • 75 gr. flormelis
  • 50 gr. hvedemel
  • 50 gr. maizena
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt mørk rom

Nougatcreme

  • 200 gr. nougat
  • ½ l. fløde

Nøddekrokant

  • 150 gr. nødder eks.vis mandler hasselnødder, usaltede peanuts
  • 50 gr. sukker

Trøffelmousse

  • dl. mælk
  • 8 blade husblas
  • 400 gr. mørk chokolade jeg brugte 70%
  • ½ l. fløde

Pynt

  • Frysetørrede hindbær
  • Chokolade

Udstyr

  • Springform
  • Konditorplast el. plastikchartek

Sådan gør du

Lagkagebund!

  • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk snaps.
  • Bland mel, maizena og bagepulver i snapsen.
  • Pisk hviderne stive og vend dem sammen med den seje dej.
  • Smør dejen ud på en bageplade så det fylder lidt mere end springformen og bag den ca.12 minutter ved 200 grader.

Nougatcreme

  • Smelt nougat'en sammen med fløden og bring den lige akkurat til kogepunktet.
  • Kom den flydende nougatcreme i en beholder og læg husholdningsfilm ned over.
  • Stil den på køl i min. 8 timer eller til den er kølet fuldstændig af.
  • Pisk cremen til den bliver tyk.
  • Pas på med ikke at piske for længe, for så skiller den.

Nøddekrokant

  • Nødderne kommes på en pande sammen med sukkeret. Det er underordnet om der bruges alm. melis eller rørsukker. Ved lav varme smeltes sukkeret og bliver til karamel i nødderne.
  • Når sukkeret er helt smeltet, hældes det ud på et stykker bagepapir og skal så bare have lov til at stå og størkne sammen med nødderne. Når karamellen er helt kold, hakkes det så det bliver til en krokant blandig. Hvor groft man vil have det, er en smagssag. Krokanten vendes i den piskede nougatcreme.

Trøffelmousse

  • Husblassen kommes i koldt vand i 30 minutter.
  • Hak chokoladen fint. Vrid derefter husblassen og kog den op sammen med mælken.
  • Hæld den varme mælk over en en skål sammen med ⅓ del af chokoladen. Pisk indtil chokoladen er smeltet og blankt.
  • Tilføj ⅓ del mere af chokoladen og gentag indtil alt chokolade er smeltet. Pisk fløden let og vend den i chokoladeblandingen.

Opbygning

  • Når først trøffelmoussen er lavet, skal kagen rimelig hurtig på køl, så det er nemmest at forberede det meste af kagen før moussen laves. Skær lagkagebunden til, så den passer med springformen. Springformen (bunden i springformen skal ikke bruges) sættes på det fad, hvorpå kagen skal serveres.
  • Læg lagkagebunden i og hæld en smule mørk rom ud over. Bunden skal ikke søbe i rom, så det nemmeste er at væde overfladen af bunden med en pensel. Beklæd indersiden af springformen med konditorplast eller et nyt plastikchartek det er klippet til.
  • Smør nougat/krokant cremen ud på bunden. Hæld trøffelmoussen ovenpå og stil kagen i køleskabet. Kagen skal stå koldt i minimum 5 timer før servering. Pynt evt. med frysetørrede hindbær og chokolade.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Jep, pigerne er vilde med det…

Har man en smule tid og tålmodighed, kan denne dessertkage ærlig talt ikke blive andet end lækker. Den er enkel, klassisk og hvad man ser, er hvad man får!
Dessertkagen kan med fordel serveres med en hjemmelavet parfait og/eller noget frugt for at give lidt syrligt som modspil til den tunge trøffelmousse.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nathalia

    Hej et meget gammelt opslag, Vil høre om det er muligt at du kunne tilføje æg

    PÅ forhånd mange tak

    Kh Natalia

  2. Dorthe

    Der mangler mængden af æggeblommer til bundene
    jeg kunne godt bruge hvor mange der skal i

  3. Evin

    Det ser virkelig lækkert ud.
    Kan nougatcremen bruges til toppen af en talkage. Tænker at sprøjte med stjernetyl. Vil den stå stabil med fine toppe?

    Mvh. Evin

  4. DenSoedeTand

    5 stars
    Mums det ser godt ud!

    Jeg er lige ved at skrive mit speciale om chokolade og nougatprodukter og mangler folk til at besvare mit spørgeskema.

    Der kan vindes chokolade, marcipan og nougat i stor stil og det tager kun 5 minutter! :)

    https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=XQ39YZC7CJ32

  5. Kim

    er siden opgivet ??

  6. troelshansen

    Kan man ikke bare bage lagkagebunden i springformen så den passer dertil?

  7. Christine

    Hvilken størrelse springform har du brugt til kagen?

  8. Julie

    Altså, for sørensen. Hvad er det for æg, der skal piskes? Der er da ingen æg i ingredienslisten?

    • Sukkerhjerte

      Hej Julie,

      Du skal bruge 3 æg til bunden.. Beklager at de er forsvundet fra ingredienslisten!

      Vh
      Louise

  9. troelshansen

    Rimelig lækker kage alligevel! Kommer der en opskrift? :)

Smid en kommentar

3.34 from 3 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering