Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. oktober 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Hjemmelavet hønsesalat à la Gastromand

Webmasteren

I forlængelse af vores opskrifter på Karrysalat og Italiensk salat kommer her undertegnedes bud på en hjemmelavet hønseesalat. “Salaten” vil være et hit på julefrokostbordet, men jeg bruger den faktisk til aftensmaden, når det nogen gange skal gå lidt stærkt i hverdagen.

Hønsesalat à la Gastromand

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Frokostret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1/2 kylling - alternativt 2 store brystfileter
  • 1-2 dl. ærter
  • 150 g champignon
  • 100 g bacon
  • 1 lille dåse ananas - jep den er go' nok
  • Et par spsk. mayonaise
  • 250 ml. creme fraiche - så fed som samvittigheden tillader
  • 2 store spsk. karry - gerne flere forskellige slags
  • 2 Laurbærblade
  • Evt. Frisk estragon
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Dæk kyllingen med vand i en gryde
  • Tilsæt laurbær, 10 peberkorn og en spsk. salt
  • Kog op og lad simre under låg i ca. 30 min. eller indtil kødet kan plukkes af benene
  • Mens kyllingen koger steges bacon i mindre stykker
  • Læg bacon til side på et stykke køkkenrulle
  • Rens og steg champignon i mindre stykke i lidt af baconfedtet
  • Skær ananas i mindre stykker

Dressing

  • Rist karryen på en tør pande
  • Bland karry, mayo og creme fraiche

Saml salaten

  • Tag kyllingen op af vandet
  • Fjern skindet
  • Pluk kødet af benene og skær det i passende stykker
  • Bland dressingen med kød, ærter, ananas, og halvdelen af champignon og bacon
  • Smag til med salt og peber

Noter

Drys hønsesalaten med resterne af champignon, bacon og hakket frisk estragon umiddelbart ført servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jeanette christensen

    Jeg har ikke prövet opskrifterne endnu men fik anbefalet siden af min mor som bor i DK, selv bor jeg i Sverige og savner ind imellem det gode danske smörrebröd, så tak på forhånd.

Smid en kommentar