Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. december 2024

Scroll to top

Top

18 kommentarer

Granatæble-shots – just to get the party started

Gastromand

Denne lille teaser, som jeg så passende har valgt at kalde den, kan bruges til (næsten) alt! Granatæblerne gør, at den godt kan sniges ind som en velkomstdrink – og ja, man skal nok være lidt hærdet, men du er jo Gastromand ikke? Ellers duer den også som ganerenser. Senest prøvede jeg den af på min bedre halvdel (nej ikke Webmasteren) den “rigtige” – så er det på plads – nå, anyway – den blev serveret til 8 piger som en form for dessert, og vakte stor begejstring.

Du kan bruge gin (men køb for Guds skyld en ordentlig gin), vodka, hvid rom, snaps – ja stort set alle hvide typer sprut. Nu burde jeg have knust lidt is og lagt i toppen, men pigerne var utålmodige, men det husker du lige ikke?

Fire away...

granatæble

Granatæble-shot - just to get the party started

3.50 fra 2 stemmer
Antal: 8
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 1 granatæble
  • Knust is
  • Alkohol vodka, hvid rom, gin
  • 8 høje shotsglas eller lignende

Sådan gør du

  • Skær granatæblet over
  • Knus isen under et viskestykke eller brug din Bamix-stavblender
  • Sæt glassene på et spækbræt
  • Grib halvdelen af æblet og find en stor ske, bank nu på bagsiden af æblet så kernerne ryger udover det hele - nogle skal nok ramme glassene, ellers så samler du dem lige op
  • Smid lidt knust is i
  • Server!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Vigtigt! Du skal huske at instruere alle i, at de skal tygge inden de synker (Webmasteren: Som vi siger…) dine shots – så kommer de nemlig til at smage af mange flere…

granatæble

Skål og tak til Jamie for inspiration!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Betina Engelbredt

    Hvor meget alkohol og hvilken er bedst efter svinekæber og inden kalvemørbrad?

  2. ...And Gentleman

    Virkeligt flotte shots, men husker dem som noget af det mest rædselsfulde, jeg nogensinde har smagt.

    • Tricket er jo, at man skal tygge kernerne inden du synker dit shot! Så bliver det noget helt andet…

  3. Jeg tager denne med til 30-års på budget om halvanden måned, tak!

    I øvrigt et par gode råd i forhold drinks inkl. mad: I Fuengirola (hvor jeg har brugt det sidste halve år) ligger en Gin Bar. Her har de selvfølgelig en masse forskellige slags gin, og tricket er at vælge sit tilbehør. Agurk er en sikker vinder, men også en håndfuld enebær eller fx granatæblekerner virker med succes. Jeg skal se, om jeg ikke kan få tilsendt et menukort, selvom siden her jo ikke har cocktailfokus (og gudskelov for det!).

    Deres servering er også lidt unik (i forhold til en turistmagnet, hvor hurtig betjening er fokuspunktet, så tjeneren kan tage sig af den næste gæst): I enebær+gin kommer glasset (et ‘bowleglas’) med enebær og is i, gin hældes i og drinken bliver så toppet med dit tilvalg, fx tonic. Det ‘lækre’ her er, at tjeneren har en lang, snoet ‘stålpind’ (…) med sig, som tonicen glider ned ad, så den hældes ‘blidt’ i.. Ja, så blev det lidt nørdet igen… :)

  4. Gode shots, virkelig gode! :)

  5. jesper

    2 stars
    Jeg må nok sige jeg ikke var så imponeret over disse shots, Jeg havde et halvt granat æble til at ligge så det blev sendt bud ud til Mc D efter is :-D

    Så enten er der gået noget galt, de så flotte ud .. men smagen var knap så flot endda med lime… vi fandt dog på at hælde noget granatæble sirup over den knuste is, det hjalp lidt og så vold fedt ud

  6. Skulle der alkohol i? :-) Ja for pokker, hvor der handles der spildes… men godt vi i det mindste er enige om, at det holder! PS: input med lidt lime i holder – den er afprøvet her til aften…

  7. anders

    De så gode ud da jamie oliver lavede dem, og de ser næsten bedre ud nu :-) bottoms up lads! Og god weekend.

  8. Macho og hulemand i én og samme opskrift :-)

    … dog lige en lille ting. I afsnittet med tilberedning står der intet om at hælde alkoholen i hvilket jeg tror de fleste fest deltagere vil blive kede af ;-)

    • TAK Christoffer…..ville ikke lige kommentere det :)

  9. Smukt! Er sikker på det nok skal sætte gang i festen… Uanset om det er med vand, plastikposer eller grydeskeer!

  10. Drenge drenge drenge! I misser pointen – det fede ved ovenstående er jo lidt måden man laver dem på – der skal man helst stå og smadre løs på granatæblet så kernerne flyver udover shotsglassene, helst så publikum kan se dig :-) Men ja hvis det skal være praktisk, så giver jeg jer ret…

    • Jeg troede pointen var, “at de skal tygge inden de synker (Webmasteren: Som vi siger…) dine shots” :D

  11. per Anderson

    Den bedste måde at håndterer et granatæble på ( uden svineri) er:
    skær æblet midt over
    læg det i en plasticpose, med skærefladen ned i posen og “ryggen” op,så den er fri.
    Slå kraftigt på skallen med en ske,eller ryggen af en stor kødkniv, så springer kernerne ud i posen, så de ikke er over hele køkkenet. evt hvide hinder er lige til at pille op

  12. Christianl

    Granatæbler er noget af det der sviner mest i et køkken, så jeg foretrækker at åbne dem under vand:
    1. Skyl æblet grundigt
    2. Skær top og bund af
    3. Læg et snit, der lige akkurat perforerer den hvide del af skallen
    4. Skræl æblet under vand i en stor skål. Det smarte her er, at skallen flyder til tops, mens kernerne synker til bunds.

  13. Det ser lækkert ud – når nu at sprutten alligevel bliver lidt cloudy, kunne man så ikke tilsætte en dråbe limesaft eller to?

    • Hej Mads – fedt nickname i øvrigt – den havde jeg ikke tænkt over, jo helt sikkert det bliver en fast ingrediens næste gang – godt tænkt!

Smid en kommentar

3.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering